کد خبر: 535374
|
۱۴۰۰/۱۱/۱۱ ۱۵:۱۴:۳۶
| |

اسامی نامزدهای ریاست‌جمهوری عراق رسما اعلام شدند

۲۵ نفر تایید صلاحیت شدند

دبیرخانه پارلمان عراق با انتشار بیانیه‌ای اسامی 25 نامزد تایید صلاحیت شده برای ریاست‌جمهوری عراق را رسما اعلام کرد.

اسامی نامزدهای ریاست‌جمهوری عراق رسما اعلام شدند
کد خبر: 535374
|
۱۴۰۰/۱۱/۱۱ ۱۵:۱۴:۳۶

دبیرخانه پارلمان عراق، امروز (دوشنبه، ۳۱ ژانویه)، اسامی نامزدهای تصدی پست ریاست‌جمهوری عراق را اعلام کرد.

به گزارش فارس، در بیانیه دبیرخانه پارلمان عراق که نسخه‌ای از آن در پایگاه خبری «المسله» منتشر شد، اسامی ۲۵ نفر از نامزدهای تصدی پست ریاست‌جمهوری عراق منتشر شده است که در میان آن‌ها، نامهای «برهم صالح» از حزب اتحادیه میهنی کردستان عراق و «هوشیار زیباری» از حزب دموکرات کردستان عراق به چشم می‌خورد.

در این بیانیه آمده است: با استناد به مفاد ماده ۴ قانون شماره (۸) مصوب ۲۰۱۲، در مورد احکام نامزدی ریاست جمهوری، اسامی داوطلبان پذیرفته شده در ذیل می آید.

۱- خالد صدیق عزیز محمد

۲- فیصل محسن عبود الکلابی

۳- شهاب احمد عبدالله النعیمی

۴- حسین احمد هاشم الصافی

۵- احمد موح عمران الربیعی

۶- احمد یحیى جاسم جوید الساعدی

۷- صباح صالح سعید

۸- کاظم خضیر عباس داوغنه

۹- رزکار محمد امین حمه سعید

۱۰- کلاویز علی امین بیره

۱۱- لؤی عبد الصاحب عبد الوهاب المحسن

۱۲- ریبوار اورحمن وستاصالح عارف

۱۳- حمزة بریسم ثجیل المعموری

۱۴- هوشیار محمود محمد مصطفى زیباری

۱۵- حسین محسن علوان الحسنی

۱۶- عبد اللطیف محمد جمال رشید الشیخ محمد

۱۷- عمر صادق مصطفى مجید العبدلی

۱۸-برهم احمد الحاج صالح احمد

۱۹- ثائر غانم محمد علی بکتش العثمان

۲۰- اقبال عبد الله امین الفتلاوی

۲۱- خدیجة خدا یخش اسد قلاوس

۲۲- جبار حسن جاسم

۲۳- هادی عبد الحسین صدام الفریجی

۲۴- رعد خضیر دفاک صایل

۲۵- ئومید عبد السلام قادر طه بالانی

پارلمان عراق، زمان برگزاری جلسه مربوط به انتخاب رئیس جمهور این کشور را ۱۸ بهمن ماه جاری (۷ فوریه) اعلام کرده است اما هنوز از توافق نهایی کُردها بر سر گزینه ریاست‌جمهوری خبری نیست و اکنون با انتشار اسامی ۲۵ نامزد برای تصدی این پست، عدم توافق میان احزاب کرد بر سر رئیس‌جمهور آتی کاملا عیان است.

ر عرف سیاسی عراق، که از اولین انتخابات در سال ۲۰۰۵ میلادی پس از سقوط صدام تا به امروز ادامه داشته، پست ریاست پارلمان به گروه‌های اهل سنت، پست ریاست جمهوری به کُردها و پست نخست وزیری به شیعیان اختصاص دارد. ریاست جمهوری عراق از آن زمان تاکنون، طبق یک توافق داخلی میان دو حزب اتحادیه میهنی و دموکرات کردستان عراق، در اختیار اتحادیە میهنی کردستان بودە اما در دورە پیشین و سال ۲۰۱۸ حزب دموکرات کردستان عراق نیز برای تصدی آن تلاش کرد و این موضوع به اختلافات میان دو حزب دامن زد.

اکنون نیز در حالی که حزب اتحادیه میهنی کردستان بر ضرورت نامزدی مجدد «برهم صالح» برای تصدی این پست تاکید دارد، حزب بارزانی‌ همچنان بر ضرورت کسب امتیاز پست ریاست‌جمهوری تاکید دارد و با وجود هشدارهای موجود در خصوص هوشیار زیباری و پرونده‌های فساد او، بر ضرورت نامزدی او برای ریاست‌جمهوری اصرار می‌ورزد.

زیباری که دایی، مسعود بارزانی، رئیس حزب دموکرات کردستان عراق است، پیشتر در دوره نخست‌وزیری «حیدر العبادی» در سال 2016، به دلیل فساد مالی استیضاح و از پست وزارت دارایی عراق برکنار شده است.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها