ناامیدی آلمانیها از صدراعظم جدید/ کاهش رضایمندی ژرمنها از عضویت در اتحادیه اروپا
نتایج یک نظرسنجی از دلسردی و ناامیدی روزافزون شهروندان آلمانی از صدر اعظم تازه وارد خود خبر میدهد.
دولت ائتلافی جدید آلمان موسوم به چراغ راهنمایی متشکل از احزاب سوسیال دموکرات، سبزها و لیبرال دموکرات ها به رهبری "اولاف شولتز"، صدر اعظم جدید آلمان در تاریخ 17 آذرماه آغاز به کار کرد و شولتز به عنوان چهارمین صدر اعظم سوسیال دموکرات در تاریخچه جمهوری فدرال آلمان انتخاب شد.
به گزارش تسنیم، به این ترتیب برای اولین بار از سال 2005 بود که یک صدر اعظم از حزب سوسیال دموکرات قدرت را در آلمان در دست گرفته و برای اولین بار در تاریخچه جمهوری فدرال آلمان ائتلافی متشکل از این احزاب سه گانه موسوم به چراغ راهنمایی شکل گرفت.
با وجود اینکه زمان زیادی از عمر دولت ائتلافی جدید آلمان به رهبری "شولتز" نمی گذرد نتایج جدیدترین نظر سنجی به سفارش هفته نامه "اشپیگل" از دلسردی روزافزون شهروندان آلمانی نسبت به صدر اعظم این کشور حکایت دارد.
به نوشته هفته نامه آلمانی با توجه به شعارهای صدر اعظم جدید آلمان در دوران انتخابات صدر اعظمی، شهروندان انتظارات بالایی از او و رهبری حزب سوسیال دموکرات داشتند.
اما حالا حدود چند هفته بعد از روی کار آمدن شولتز اعتقاد شهروندان به وی ، مهارت ها و شایستگی هایش به شدت کاهش پیدا کرده است. این نتیجه ای است که بر اساس نظر سنجی موسسه سیوی و به سفارش هفته نامه اشپیگل انجام شده است.
بر این اساس شولتز تقریبا در تمامی زمینه ها نسبت به ماهی که به این سمت انتخاب شد اعتبار خود در بین شهروندان را از دست داده است. تنها حدود یک پنجم شهروندان آلمانی بر این عقیدهاند که وی به عنوان صدر اعظم کار خود را به خوبی انجام می دهد. بیش از 60 درصد شهروندان نظری خلاف این را دارند.
به نوشته هفته نامه اشپیگل در ماه دسامبر و زمانی که شولتز مسئولیت صدر اعظمی را بر عهده گرفت تصویری که شهروندان از او داشتند بسیار مثبت بود. در روزهای بعد از انتخاب صدر اعظمی 49 درصد شهروندان انتظار داشتند که وی صدر اعظم خوبی خواهد بود و تنها یک سوم شهروندان نظری خلاف این را داشتند.
در ارزیابی سبک سیاسی صدر اعظم آلمان هم روند منفی دیده می شود. برای مثال در نظر سنجی قبل از انتخابات پارلمانی 38 درصد شهروندان سبک سیاسی شولتز را مبتنی بر دانش تحصصی می دانستند. 28 درصد شهروندان او را رهبری قوی ارزیابی می کردند و در آن زمان شولتز نسبت به رقبای صدر اعظمی خود از این نظر عملکرد بسیار بهتری داشت.
با این حال در حال حاضر بسیاری از شهروندان آلمانی از عملکرد شولتز نا امید شده اند. بر اساس نظر سنجی موسسه سیوی تنها 20 درصد شهروندان قدردان شایستگی های حرفهای او هستند. مواضع روشن و قدرت رهبری را تنها 11 تا 8 درصد شهروندان در شولتز تشخیص می دهند. نسبت کسانی که هیچ یک از ویژگی های فوق را به صدر اعظم نسبت نمی دهند به طور قابل توجهی افزایش یافته و از حدود 40 به بیش از 60 درصد رسیده است.
کاهش رضایت مندی آلمانیها از عضویت در اتحادیه اروپا
به نوشته روزنامه "دی ولت" آلمان، نتیجه نظر سنجی دیگری که اخیرا انجام شده نشان می دهد که آلمانی ها از عضویت در اتحادیه اروپا راضی هستند که البته حدود یک سال پیش میزان این رضایتمندی بیشتر بود.
بر این اساس از هر 4 شهروند آلمانی یک نفر بر این نظر هستند که آلمان از عضویت در اتحادیه اروپا سود می برد. بر اساس نتایج نظر سنجی یورو بارومتر 73 درصد شهروندان آلمانی این طور موضع گیری کردند که حدود یک درصد بالاتر از میانگین در اتحادیه اروپا و 5 درصد کمتر از نتیجه بدست آمده در یک سال قبل است. نظر سنجی فعلی در نوامبر و دسامبر سال 2021 انجام شده است.
این نظر سنجی همچنین نشان داد که حدود 48 درصد شهروندان آلمانی بر این عقیده بودند پارلمان اروپا باید اقدامات در مبارزه با تغییرات آب و هوایی را در اولویت قرار دهد. 37 درصد دموکراسی و حاکمیت قانون را اولویت می دانستند و 33 درصد هم مبارزه با فقر و محدودیت های اجتماعی را مهم ارزیابی کردند.
در سراسر اتحادیه اروپا بهداشت عمومی از اولویت های شهروندان محسوب می شد که 42 درصد بر آن تاکید داشتند بعد از آن با 40 درصد مبارزه با فقر و محرومیت های اجتماعی در اولویت برای شهروندان قرار داشت و سپس مقابله با تغییرات آب و هوایی با 39 درصد قرار می گیرد.
این نظر سنجی توسسط موسسه کانتر و به سفارش پارلمان اروپا از بین 26510 نفر از شهروندان اروپایی در 27 کشور عضو اتحادیه اروپا از اول نوامبر تا 2 دسامبر سال گذشته انجام شده است. در این نظر سنجی این پرسش مطرح شده که «به نظر شما آیا کشور ما در مجموع از عضویت در اتحادیه اروپا سود می برد یا خیر؟»؛ "به نظر شما پارلمان اروپا باید کدام یک از موارد زیر را در اولویت قرار دهد؟"
نظر منفی اکثر اتریشیها نسبت به اتحادیه اروپا
در مقابل شهروندان اتریشی نظر منفی درباره اتحادیه اروپا دارند. همواره تعداد بیشتری از اتریشی ها براین عقیدهاند که اتحادیه اروپا در مسیر نادرستی حرکت می کند.
این نظر سنجی نشان می دهد که تردیدها نسبت به اتحادیه اروپا در اتریش در حال افزایش است. 48 درصد اتریشی ها بر این باورند که اتحادیه اروپا اساسا در مسیر نادرستی حرکت می کند. در سال 2020 45 درصد شهروندان چنین نظری داشتند. 32 درصد هم در نظر سنجی اخیر نظری خلاف این را داشتند که در سال قبل از آن تعداد آن ها 35 درصد بود.
در سطح این اتحادیه هم 44 درصد مخالف رویکرد اتحادیه اروپا بودند که یک درصد کمتر از سال 2020 بود. میزان موافقت با اتحادیه اروپا هم با 4 درصد کاهش به 35 درصد در سال 2021 رسیده است.
نتایج این نظر سنجی نشان می دهد که تنها 41 درصد اتریشی ها عضویت در این تشکل را مثبت ارزیابی می کنند که کاملا زیر میانگین 62 درصد اتحادیه اروپا است. 36 درصد شهروندان اتریشی هم بر این باورند که مردم نفوذ کمی بر تصمیم گیری ها در سطح اتحادیه اروپا دارند.
دیدگاه تان را بنویسید