کد خبر: 537958
|
۱۴۰۰/۱۱/۲۵ ۱۱:۱۰:۲۳
| |

محمد مرندی، از تحلیلگران نزدیک به روند مذاکرات وین:

برای نتیجه‌گیری درمورد توافق زود است

بیشتر اختلافات بر سر رفع تحریم‌های آمریکاست

از تحلیلگران حاضر در وین در خصوص احتمال توافق در نتیجه مذاکرات جاری در این شهر گفت که برای نتیجه‌گیری زود است و همه چیز به واشنگتن و اینکه آیا آن‌ها واقعاً توافق می‌خواهند، بستگی دارد.

 برای نتیجه‌گیری درمورد توافق زود است
کد خبر: 537958
|
۱۴۰۰/۱۱/۲۵ ۱۱:۱۰:۲۳

در حالی که دور هشتم مذاکرات فشرده در وین جاری است، «محمد مرندی» از کارشناسان و تحلیلگران حاضر در وین در خصوص احتمال توافق گفت که برای نتیجه‌گیری زود است.

به گزارش فارس و به نقل از  خبرگزاری «اسپوتنیک»، وی در این خصوص توضیح داد: احتمال قابل توجهی وجود دارد که توافقی وجود داشته باشد... زیرا ما شاهد حرکاتی از ایالات متحده و اروپا هستیم. اما این احتمال نیز وجود دارد که چنین نشود. همه چیز به واشنگتن و اینکه آیا آن‌ها واقعاً آن (توافق) را می‌خواهند بستگی دارد.

به نوشته اسپوتنیک، بیشتر اختلافات بر سر رفع تحریم‌های آمریکاست که همه چیز را از تجارت بین‌المللی و بیمه گرفته تا بانک‌ها، انرژی و صنایع هسته‌ای را در بر می‌گیرد و بر اقتصاد ایران و مردم آن ضربه وارد کرده است.

مرندی در ادامه در اشاره به تحریم‌های آمریکا علیه ایران گفت دولت فعلی ایالات متحده دنباله‌رو سیاست دولت ترامپ بوده است. طبق این گزارش، ایران فقط به دنبال رفع تحریم‌ها نیست بلکه به دنبال ضمانت‌هایی است که واشنگتن از توافق عقب‌نشینی نخواهد کرد، مقررات را زیر پا نخواهد گذاشت و مانند سال ۲۰۱۸ توافق را ترک نخواهد کرد. مرندی در این خصوص گفت: در سال ۲۰۱۵، ما اطمینان دادیم که توافق را اجرا می‌کنیم. این [باراک] اوباما بود که این کار را نکرد. او پشت درهای بسته به خزانه‌داری و شرکت‌های مختلف گفت که با ما همکاری نکنند. در سال ۲۰۱۸، آن‌ها دوباره توافق را با ترک آن نقض کردند. در حالی که ما وفادار بودیم. بنابراین چیزی که ایران اکنون می‌گوید این است که شما نمی‌توانید ما را دوباره فریب دهید. 

مرندی درباره پیگیر بودن کشورهای منطقه در خصوص روند مذاکرات وین گفت که توافق در صورت دستیابی، نباید آن‌ها را نگران کند. وی در این خصوص توضیح داد: کشورهای همسایه تحت تاثیر سیاست‌های آمریکا هستند. آن‌ها در اردوگاه آمریکا هستند و آمریکا به کرامت انسانی اهمیت نمی‌دهد. همه آن چیزی که برایشان مهم است تسلط و منافع خود است. اگر به خاطر واشنگتن نبود روابط با همسایگان ما بهتر بود، اما ما همچنان می‌خواهیم پل بسازیم.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها