کد خبر: 538388
|
۱۴۰۰/۱۱/۲۷ ۲۲:۴۸:۲۱
| |

بایدن برای جلوگیری از افزایش قیمت سوخت دست به دامان عربستان شد

رئیس‌جمهور آمریکا برای مجاب کردن عربستان سعودی به افزایش تولید نفت دو مقام کاخ سفید را عازم ریاض کرده است.

بایدن برای جلوگیری از افزایش قیمت سوخت دست به دامان عربستان شد
کد خبر: 538388
|
۱۴۰۰/۱۱/۲۷ ۲۲:۴۸:۲۱

شبکه خبری سی‌ان‌ان می‌گوید کاخ سفید برای اعمال فشار بر عربستان سعودی جهت افزایش تولید نفت در بحبوحه بحران اوکراین دو مقام ارشد آمریکایی را عازم ریاض کرده است.

به گزارش فارس، مطابق این گزارش، «برت مک‌گورک»، هماهنگ‌کننده امور خاورمیانه در کاخ سفید و «آموس هاچشتاین»، معاون امور انرژی در وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه در ریاض حضور داشتند.

این سفر در بحبوحه نگرانی‌های دولت بایدن از افزایش قیمت سوخت به دلیل تشدید تنش‌ها بر سر بحران اوکراین انجام شده و هدف از آن لابی‌گری با عربستان سعودی جهت تولید بیشتر نفت خام و ایجاد ثبات در بازار بوده است.

یک مقام آمریکایی به شبکه خبری سی‌ان‌ان گفت سعودی‌ها به دلیل تعهداتشان به اوپک‌پلاس تمایلی به تغییر در میزان تولید نفت نداشته‌اند. اوپک‌پلاس، کنسرسیومی متشکل از کشورهای تولیدکننده نفت است که روسیه را هم شامل می‌شود.

سفر مقام‌های کاخ سفید در شرایطی انجام می‌شود که جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا و سلمان بن عبدالعزیر آل سعود، پادشاه عربستان سعودی هفته گذشته با یکدیگر به صورت تلفنی گفت‌وگو کردند. دو طرف در آن تماس تلفنی بر ضرورت اطمینان یافتن از «ثبات در بازار انرژی» تأکید کردند.

جو بایدن روز سه‌شنبه در یک سخنرانی مدعی شده بود که بعید است حمله روسیه به اوکراین لطمه‌ای به آمریکایی‌ها نزند. او گفت: «این حمله ممکن است روی قیمت حامل‌های انرژی ما اثر داشته باشد. بنابراین، ما به دنبال برداشتن گام‌هایی جدید برای کاستن از فشار بر بازارهای انرژی کشورمان هستیم.»

مقام‌های کشورهای غربی به ویژه مقام‌های آمریکایی در ماه‌های گذشته با بیان ادعاهای اثبات‌نشده مبنی بر اینکه نظامیان روسیه ممکن است هر لحظه به اوکراین حمله کنند مسکو را به تحریم و واکنش تهدید کرده‌اند. با این حال، روایت‌های مقام‌های غربی هم در خصوص این ادعاها منسجم و یکدست نبوده‌ است.

به عنوان مثال، «ژان ایو لودریان»، وزیر امور خارجه فرانسه شب دوشنبه در حالی که رسانه‌های آمریکایی مشغول مانور بر روی قرار گرفتن نظامیان روسیه در موضع تهاجمی و گمانه‌زنی درباره زمان آغاز حمله بودند، گفته بود که هنوز هیچ علامتی در تأیید اینکه «ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهور روسیه دستور حمله را صادر کرده وجود ندارد.

    روسیه بارها ادعاهای کشورهای غربی را رد و رسانه‌های انگلیسی‌زبان را به تلاش برای ایجاد هیجانات جمعی و توسل به آن برای پیشبرد اهدافش متهم کرده است. مسکو البته در حین این تنش‌ها بر ضرورت دریافت ضمانت‌های امنیتی مبنی بر عدم توسعه ناتو به سمت شرکت و خودداری از پذیرش اوکراین به عنوان عضوی از این ائتلاف تأکید کرده است. 

با وجود این، «ینس استولتنبرگ»، دبیر کل ائتلاف ناتو گفته که روسیه درباره برنامه‌های اوکراین برای پیوستن به این ائتلاف از حق وتو برخوردار نیست.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز دوشنبه گفت که پاسخ ناتو و آمریکا به درخواست روسیه برای دریافت ضمانت‌های امنیتی، مسکو را مأیوس کرده، اما هنوز برای رسیدن به راه حل دیپلماتیک امید وجود دارد. 

لاوروف سه‌شنبه هم بعد از اظهارات از خارووا در نشست خبری گفت که گزارش‌های کشورهای غربی درباره احتمال حمله قریب‌الوقوع مصداق «تروریسم خبری» است.

تنش‌های میان اوکراین و کشورهای غربی در سال‌های گذشته به خصوص بعد از الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه در سال ۲۰۱۴ به شدت افزایش پیدا کرده است. این شبه جزیره پس از سقوط دولت مرکزی اوکراین توسط گروه‌های مورد حمایت غرب و قدرت گرفتن گروه‌های متمایل به روسیه در شرق اوکراین پس از یک همه پرسی از اوکراین جدا شد و به روسیه پیوست.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها