واکنش اعتراضی به رئیس انجمن قلم آلمان بر سر دخالت ناتو در جنگ اوکراین
واکنشها اعتراضی به رئیس انجمن قلم آلمان بر سر دخالت پیمان اتلانتیک شمالی (ناتو) در جنگ اوکراین افزایش یافت و شماری از اعضای این انجمن خواستار کناره گیری دنیز یوجل شده اند.
دویچه وله سه شنبه اعلام کرد که در مراسم افتتاحیه جشنواره ادبی کلن "لیتکلن" lit.Cologne دنیز یوجل نویسنده ترک-آلمانی و رییس انجمن قلم این کشور خواهان دخالت ناتو در جنگ اوکراین با اجرای منطقه پرواز ممنوع بر فراز این کشور شد.
به گزارش ایرنا، پس از این اظهارنظر تعداد زیادی از اعضای انجمن قلم آلمان و از جمله روسای سابق این انجمن مانند گرت هایدنرایش و کریستف هاین خواهان استعفای یوجل از مدیریت این انجمن شدند.
به گفته این افراد، یوجل از حدود اختیاراتش فراتر رفته و اساسنامه این نهاد ادبی را نقض کرده است.
دنیز یوجل در گفت و گو با دویچلند فونک، استعفایش را رد کرده است.
یولی تسه، نویسنده و عضو انجمن قلم در گفت و گو با دویچلندفونک گفته باید اظهارنظر یوجل را در سطوح مختلف بررسی کرد. او از درخواست یوجل برای اجرای منطقه پرواز ممنوع در اوکراین حمایت نکرده اما گفته این موضوع اصلی در مشاجره کنونی انجمن قلم نیست که چه کسی موافق یا مخالف این موضعگیری است.
به گفته این نویسنده موضوع بر سر این است که آیا مدیر انجمن قلم میتواند چنین اظهارنظرهایی کند یا نه و آیا میان اظهارنظر شخصی و اظهاراتش در مقام مدیر انجمن قلم فاصلهگذاری کرده است یا نه.
به گفته تسه، در نهایت یوجل باید در نظر داشته باشد که سخنان او به عنوان مدیر انجمن قلم شنیده میشود حتی وقتی در خود انجمن مشاجره باشد.
یولی تسه در ادامه گفته است: «یک نظر یا عقیده واحد در انجمن قلم وجود ندارد. ما به عنوان نویسنده احتمالا بسیار متنوعتر از سایر مشاغل هستیم و بسیار هم جنجالبرانگیزتر.»
تسه گفته بد نبود اگر یوجل مشخصا تصریح میکرد که عقیده شخصیاش را میگوید و این برای شنوندگان مسجل میشد.
ضعف رفتار گفتمانی
این نویسنده همچنین این رویکرد را که با هر اظهارنظر یا عقیدهای فوری خواهان استعفای کسی شد، نقد کرده و آن را نشانه ضعف رفتار گفتمانی دانسته است.
تسه گفته این درست نیست که تا از نظر کسی خوشمان نیامد خواهان بسته شدن دهان او شویم.
وی به وضعیت کنونی در جنگ اوکراین نیز اشاره کرده و آن را تنها سرنوشت اوکراین ندانسته است و گفت مسئله بر سر یک نظم جهانی و یک خطر بزرگ است که پیش روی همه ماست. ما در این زمینه کاملا احساسی واکنش نشان میدهیم، زیرا تعداد کمی از ما در مسائل نظامی متخصص هستیم.»
به همین دلیل او پیشنهاد کرده که درباره بعضی نظرات و عقاید، بهجا نظر داد و از واکنش احساسی پرهیز کرد و درخواست اوکراین برای ارسال سلاح و تجهیزات نظامی را کاملا میفهمد اما در این باره که آیا این واقعا بحث درستی است، شک دارد.
او ادامه داده: «این سوال بسیار سوال سختی است و نمیتوان احساساتی به آن پاسخ داد. پاسخ به این سوال باید بسیار عینی و واقعنگرانه باشد.»
به نظر او در حال حاضر کسی نمیتواند با اطمینان بگوید که در صورت مداخله نظامی ناتو در جنگ اوکراین یک جنگ هستهای به راه میافتد یا نه و این وضعیت سختترین موقعیتی است که دنیا پس از جنگ جهانی دوم در برابر آن قرار گرفته است.
دیدگاه تان را بنویسید