احتمال «جاسوسی چین» از اسرائیل با کار گذاشتن دستگاه شنود در لیوانهای هدیه
رسانههای اسرائیلی گزارش دادهاند که سفارت چین در تلآویو لیوانهای هدیهای (ماگ) را برای وزارتخانههای اسرائیل ارسال کرده که در آنها شی الکترونیک مشکوکی پیدا شده است. بررسیهای بیشتر این ظن را تقویت کرده است، اما هنوز نتایج نهایی در این رابطه اعلام رسانهای نشده است. پس از مشاهده این مورد تمام لیوانهای ارسالی توسط سفارت چین از سوی مقامهای امنیتی اسرائیل جمعآوری شده است.
رسانههای اسرائیلی گزارش دادهاند که سفارت چین در تلآویو لیوانهای هدیهای (ماگ) را برای وزارتخانههای اسرائیل ارسال کرده که در آنها شی الکترونیک مشکوکی پیدا شده است.
به گزارش انتخاب، به نقل از یورونیوز، در این گزارشها به نقل از رادیو ارتش اسرائل آمده که بررسیهای امنیتی مقامهای دولتی اسرائیل نشان داده که یکی از چندین ماگ که توسط سفارت چین برای ادارات دولتی اسرائیل فرستاده شده، حاوی یک قطعه مشکوک بوده است. بررسیهای بیشتر این ظن را تقویت کرده است اما هنوز نتایج نهایی در این رابطه اعلام رسانهای نشده است. پس از مشاهده این مورد تمام لیوانهای ارسالی توسط سفارت چین از سوی مقامهای امنیتی اسرائیل جمعآوری شده است.
علاوه بر این به تمام ادارات دولتی گفته شده که مراقب دریافت هدایا از سوی نهادهای خارجی باشند چرا که ممکن است حاوی دستگاههای شنود و یا دوربین باشند.
به گفته یک مقام اسرائیلی که نخواست نامش فاش شود، لیوانی که در آن دستگاه مشکوک پیدا شده توسط سفارت چین به وزارت علوم و فناوری ارسال شده و به احتمال زیاد برای اوریت فارکش هاکوهن، وزیر این وزارتخانه در نظر گرفته شده بوده است.
مقام ارشد امنیتی اسرائیلی میگوید این لیوان پیش از رسیدن به دفتر وی، مورد بررسی قرار گرفته است. ضمن اینکه لیوان مشابهی هم برای دفتر مراو میکائیلی، وزیر حمل و نقل اسرائیل نیز ارسال شده است.
رسانههای اسرائیل میگویند هر دو وزارتخانه، در امور مربوط به پروژههای زیربنایی اسرائیل فعالیت دارند. مسئلهای که در زمره حوزههای مورد علاقه چین به شمار میرود.
بعد از انتشار این گزارشها وزارت خارجه اسرائیل گفته که هنوز جزئیات و ابعاد این ماجرا مشخص نیست و این مسئله را بررسی میکند. هنوز مقامهای چینی واکنشی به این گزارشها نشان ندادهاند.
این اتفاق میتواند به روابط چین و اسرائیل که در سالهای اخیر گرمتر شده ضربه بزند. پکن و تل آویو در سالهای اخیر در حوزههایی چون فناوری پزشکی، رباتیک، فناوری فضایی و همچنین هوش مصنوعی همکاریهای گستردهای با یکدیگر داشتهاند.
دادههای منتشر شده توسط اداره ملی آمار اسرائیل که در ماه ژانویه منتشر شد نشان میدهد که در سال ۲۰۲۱ چین به بزرگترین منبع واردات اسرائیل تبدیل شده و حتی از ایالات متحده نیز پیشی گرفته است. در همان ماه اسرائیل و چین کمیته مشترک همکاری در زمینه نوآوری را به رهبری یائیر لاپید، وزیر خارجه اسیاٰسیل و وانگ کیشان، معاون رئیس جمهوری چین برگزار کردند. این کمیته با تنظیم یک برنامه سه ساله گسترش همکاریها و گفتگوی میان دو دولت را تا سال ۲۰۲۴ تایید کرد.
در حالی که اسرائیل در حال گسترش روابط خود با چین است، نگرانیها در واشنگتن نسبت به این مسئله افزایش یافته است. با این حال دولت اسرائیل به دولت بایدن وعده داده که واشنگتن را در جریان معاملات مهمی که با چین منعقد میکند قرار خواهد داد و در صورت مخالفت ایالات متحده، تلآویو آمادگی خواهد داشت چنین توافقاتی را مورد بازرسی مجدد قرار دهد.
دیدگاه تان را بنویسید