دبیر کل سازمان ملل:
تلاشهای خود را برای نجات مردم اوکراین مضاعف می کنیم
آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل اعلام کرد: سازمان ملل تلاشهای خود را برای نجات جان مردم در اوکراین مضاعف خواهد کرد.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد روز جمعه به وقت محلی در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: سازمان ملل ناامید نخواهد شد و تلاشهای خود را برای نجات جان انسانها و کاهش درد و رنج مردم اوکراین دو برابر خواهد کرد.
به گزارش ایرنا، توییت او پس از سفرش به اوکراین و دیدار با ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین در روز پنجشنبه منتشر شد. وی همچنین روز سه شنبه برای دیدار با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در مسکو حضور داشت.
گوترش در توییت خود گفت: من تحت تأثیر مقاومت و شجاعت مردم اوکراین قرار گرفتم. پیام من به آنها ساده است: ما ناامید نخواهیم شد. سازمان ملل تلاشهای خود را برای نجات جان انسان ها و کاهش درد و رنج آنها مضاعف خواهد کرد. در این جنگ، مانند همه جنگ ها، غیرنظامیان همیشه بالاترین هزینه را می پردازند.
دبیرکل سازمان ملل متحد عصر پنجشنبه (به وقت محلی) خواستار بازگشایی کریدورهای بشردوستانه برای خروج غیرنظامیان از شهر ماریوپل در اوکراین شد و گفت که این شهر محاصره شده یک بحران در درون بحران دیگر است.
گوترش در کنار ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین در کییف، گفت: امروز مردم ماریوپل به چنین اقدامی به شدت نیاز دارند. ماریوپل یک بحران در درون بحران دیگر است.
وی با بیان اینکه هزاران غیرنظامی به کمکهای حیاتی نیاز دارند، افزود: بسیاری از افراد مسن به مراقبتهای پزشکی نیاز داشته و آنها نیازمند به یک راه خروج از این بحران هستند.
گوترش درباره دیدار خود با پوتین گفت: رئیس جمهوری روسیه به صورت عمومی با ایفای نقش سازمان ملل متحد و کمیته بین المللی صلیب سرخ در خارج کردن غیرنظامیان از کارخانه فولاد آزوستال در شهر ماریوپل موافقت کرده است.
دبیرکل سازمان ملل همچنین گفت که شورای امنیت در جلوگیری و پایان دادن به این جنگ موفق نبوده است و این شکست باعث ناامیدی، سرخوردگی و خشم گسترده شده است.
زلنسکی نیز که در این کنفرانس خبری حضور داشت گفت که به اعتقاد او تلاش دبیر کل سازمان ملل برای خروج غیرنظامیان از ماریوپل موثر خواهد بود.
رئیس جمهور اوکراین گفت: این مهم است که دبیرکل موضوع تخلیه غیرنظامیان از ماریوپل را مطرح کرده است. اوکراین آماده مذاکره فوری در مورد خروج افراد از کارخانه فولاد و همچنین اطمینان از اجرای هرگونه توافق است.
دبیرکل سازمان ملل متحد ۲۵ آوریل ۲۰۲۲(۵ اردیبهشت ۱۴۰۱) در سفر به آنکارا با رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه دیدار و حمایت خود را از تلاش های دیپلماتیک جاری آنکارا در رابطه با جنگ در اوکراین ابراز کرد.
گوترش ششم اردیبهشتماه (۲۶ آوریل) نیز برای دیدار با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه به مسکو رفت و روز پنجشنبه هشتم اردیبهشتماه (۲۸ آوریل) با ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین دیدار و گفت گو کرد.
منتقدان عملکرد گوترش معتقدند؛ اینکه نقش میانجیگر این بحران را بازیگرانی چون ترکیه، فرانسه، اتریش و حتی رژیم صهیونیستی بازی کردهاند، نگران کننده است و اطلاع ندارند که آیا دبیرکل در پشت صحنه هرگونه میانجیگری دخیل است یا خیر.
گفته میشود در پی افزایش انتقادها درباره نقش میانجیگیری سازمان ملل در این جنگ، گوترش ۳۰ فروردین ماه به ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه و ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین نامه نوشته وخواستار دیدار با آنها شده است.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
جنگ در اوکراین و واکنشها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.
دیدگاه تان را بنویسید