تلاشهای سوئد برای راضی کردن ترکیه با عضویتش در ناتو
پیتر هالتکویست، وزیر دفاع سوئد، اظهار کرد، این کشور مذاکراتی دیپلماتیک را با ترکیه با هدف رفع مخالفتهای آنکارا با کاندیداتوریاش برای پیوستن به ائتلاف ناتو شروع میکند.
این در حالی است که انتظار می رود امروز دوشنبه تصمیم رسمی سوئد برای دادن درخواست عضویتش در این ائتلاف ۳۰ کشوری مطرح شود.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، سوسیال دموکراتهای حاکم در سوئد روز یکشنبه مخالفت ۷۳ ساله خود را با پیوستن کشورشان به ائتلاف ناتو کنار گذاشتند و امیدوارند پیوستنشان به این ائتلاف در مدت زمانی سریع اتفاق بیفتد. به این ترتیب سوئد چندین دههعدم تعهد نظامی خود را در پی حمله روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه کنار میگذارد.
ماگدالنا اندرسون، نخست وزیر سوئد در جریان مناظرهای در پارلمان گفت: اروپا، سوئد و مردم سوئد اکنون در یک واقعیت جدید و خطرناک زندگی میکنند.
اندرسون و چند تن از رهبران حزبی دیگر در سوئد گفتند که این کشور نمیخواهد در خاکش میزبان پایگاههای نظامی ناتو یا سلاحهای هستهای باشد.
تصمیم رسمی برای درخواست را بعداً در روز خواهد گرفت و می تواند بدون رأی گیری در پارلمان این کار را انجام دهد.
فنلاند نیز روز یکشنبه تایید کرد که برای پیوستن به ائتلاف نظامی ناتو درخواست خواهد داد.
با این حال، ترکیه متحدان خود در ناتو را با گفتن اینکه نظر مثبتی نسبت به درخواست های فنلاند و سوئد برای عضویت در ناتو ندارد غافلگیر کرد و رجب طیب اردوغان رئیس جمور ترکیه اظهار کرد: "کشورهای اسکاندیناوی مهمانخانههای سازمان های تروریستی هستند".
پیتر هالتکویست، وزیر دفاع سوئد، به شبکه تلویزیونی اس.وی.تی گفت: ما گروهی از دیپلماتها را برای گفتوگو و بحث با ترکیه میفرستیم تا ببینیم چگونه میتوان این مشکل را حل کرد و مساله واقعاً بر سر چیست.
ترکیه اعلام کرد که از کشورهای حوزه نوردیک میخواهد حمایت از گروههای شبهنظامی کرد حاضر در خاکشان را متوقف و ممنوعیت فروش برخی سلاحها به ترکیه را لغو کنند.
ناتو و آمریکا گفتند که مطمئن هستند ترکیه جلوی عضویت فنلاند و سوئد در ناتو را نخواهد گرفت.
هر تصمیمی در مورد گسترش ناتو مستلزم کسب تایید ۳۰ عضو این ائتلاف و پارلمانهای آنها است، اما دیپلمات ها گفتند که اردوغان برای کنار گذاشتن مخالفتش تحت فشار خواهد بود زیرا فنلاند و سوئد ناتو را به شدت در حوزه دریای بالتیک تقویت می کنند.
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو روز یکشنبه گفت: مطمئن هستم که میتوانیم نگرانیهایی که ترکیه ابراز کرده را به نحوی رفع کنیم که عضویت آنها را به تعویق نیندازیم.
دیدگاه تان را بنویسید