طرح آمریکا برای ارسال سیستمهای پیشرفته و دوربرد راکتی به اوکراین
منابع آمریکایی از طرح دولت این کشور برای ارسال سیستمهای پیشرفته و دوربرد راکتی به اوکراین در روزهای آینده خبر دادهاند.
شبکه سی ان ان به نقل از منابعی در دولت آمریکا از طرح «جو بایدن» رئیس جمهور این کشور برای ارسال سیستمهای پرتاب راکتی پیشرفته به اوکراین خبر داد.
به گزارش فارس، براساس این گزارش، واشنگتن قرار است هفته آینده بسته جدید کمکهای نظامی خود به اوکراین را اعلام کند و این راکتها در این بسته گنجانده خواهد شد.
سی ان ان با اشاره به این موضوع گزارش داد، دولت جو بایدن در حال فراهم سازی مقدمات ارسال سیستمهای پیشرفته و دوربرد راکتی به اوکراین است.
پیش از این و طی هفتههای گذشته، واشنگتن با این نگرانی که اوکراین میتواند از این تسلیحات برای تهاجم در داخل خاک روسیه استفاده کند از ارسال این سیستمها به کییف خودداری کرده بود.
سامانههای توپخانهای غربی شامل هویتزرهای آمریکایی M777 در حال حاضر در جبهه شرقی اوکراین در خدمت هستند و تعداد بیشتری نیز در راه است، اما اوکراینیها میگویند برای دفع حملات روسیه در دونباس به موارد بیشتری نیاز دارند.
«ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین بارها از کشورهای غربی برای عدم ارسال تسلیحات تهاجمی به این کشور انتقاد کرده است.
این درحالیست که پایگاه خبری آکسیوس روز گذشته گزارش داد، مقامهای رژیم صهیونیستی علیرغم درخواستهای ایالات متحده آمریکا به آلمان مجوز فروش موشکهای اسرائیلی «اسپایک» به اوکراین را صادر نکردند.
طبق این گزارش، پنتاگون از مقام ارشد وزارت جنگ رژیم صهیونیستی در جریان سفر اوایل ماه وی به واشنگتن درخواست کرده است که مجوز فروش این موشکها را به اوکراین صادر کند اما تلآویو این درخواست را رد کرده است. موشکهای اسپایک تحت مجوز رژیم صهیونیستی تولید میشود و تلآویو مجوز صادرات این موشکها را دارد.
اکسیوس گزارش کرد که هنگامی که «بنی گانتز» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی چهارشنبه هفته گذشته به واشنگتن سفر کرد، ظاهراً موضوع فروش موشک به اوکراین در دیدارهای وی با «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا و «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید مطرح شده است. روزی که گانتز به آمریکا سفر کرد، مقامهای رژیم صهیونیستی اعلام کرند که دو هزار کلاه ایمنی و پانصد جلیقه محافظ برای دفاع مدنی اوکراین ارسال میکنند.
روسیه در اواخر فوریه، به دنبال عدم پایبندی اوکراین به اجرای مفاد توافقنامههای مینسک که برای اولین بار در سال ۲۰۱۴ امضا شد و در نهایت به رسمیت شناختن جمهوریهای دونتسک و لوهانسک از سوی مسکو، به کشور همسایه حمله کرد. مسکو از همان زمان از اوکراین خواسته که رسماً خود را یک کشور بیطرف اعلام کند که هرگز به ائتلاف نظامی ناتو نخواهد پیوست و از طرف دیگر، کییف تأکید دارد که حمله روسیه به اوکراین بیدلیل بوده است و برخی گزارشها را مبنی بر این که کییف قصد دارد با توسل به زور، جمهوریهای دونباس را بازپس گیرد، رد کرده است.
دیدگاه تان را بنویسید