ادامه نفوذ پهپادهای ترکیه به حریم هوایی یونان
در تداوم تنش بین یونان وترکیه، یک فروند پهپاد ترکیهای بر فراز جزیره یونانی در شرق دریای اژه پرواز کرد.
رسانههای یونانی بعد از ظهر دوشنبه به وقت تهران از پرواز مجدد پهپادهای ترکیه برفراز جزایر یونان خبر دادند.
به گزارش فارس، روزنامه «اکاثیمرینی» به نقل از وزارت دفاع یونان نوشت که یک فروند پهپاد ترکیه صبح دوشنبه بر فراز جزیره «کیناروس» در شرق دریای اژه پرواز کرد.
بنابر اعلام وزارت دفاع یونان، این پهپاد ترکیهای ساعت ۱۱.۲۵ دقیقه صبح به وقت محلی با پرواز در ارتفاع ۱۹ هزار پایی بر فراز جزیره کیناروس پرواز کرد.
این پهپاد متجاو بدون ارسال برنامه پروازی به بخش اطلاعات پروازی آتن حریم هوایی یونان را نقض کرد.
این پهپاد به محض پرواز در این منطقه توسط سامانههای راداری نیروی هوایی یونان رهگیری شد و سپس جنگندههای این کشور با پرواز سریع مطابق با قوانین بینالمللی این پهپاد ترکیه را از منطقه دور کردند.
در روزهای گذشته منابع رسانهای از آماده باش نیروهای مسلح یونان خبر دادند. منابع ارشد وزارت دفاع یونان گفتند که بر اساس اطلاعات نظامی جمع آوری شده امکان تهدید از سوی ترکیه وجود دارد، زیرا دو متحد ناتو برای حقوق حفاری نفت و گاز در بخش های مورد مناقشه دریای اژه و مدیترانه رقابت می کنند.
منابع نظامی میگویند که بحران ممکن است ناشی از افزایش ناگهانی جریان پناهجویان از ترکیه یا آتش سوزیهای غیرمنتظره در مناطق دورافتاده یا جزایر دریای اژه باشد که ترکیه میخواهد غیرنظامی شود.
این در حالی است که برخی از تحلیلگران امنیتی میگویند در حالی که اقدامات اخیر ترکیه از جمله اظهارات جنگ طلبانه رئیس جمهور این کشور جدی است، اما درگیری مسلحانه بعید است.
«لئونیداس تزومیس» ژنرال بازنشسته یونانی گفت که هر دو کشور از یک رویارویی نظامی شکست خواهند خورد. او هشدار داد که اقدامات ترکیه ممکن است به اشتباه محاسباتی منجر شود و این چشم انداز مستلزم هوشیاری بیشتر نیروهای مسلح یونان است.
یونان و ترکیه برای چندین دهه بر سر حقوق دریای اژه و مدیترانه شرقی با هم اختلاف دارند. آنها همچنین در یک مسابقه تسلیحاتی شدید گرفتار شدهاند که در مقایسه با سایر کشورهای عضو ناتو، بیشترین هزینه را برای دفاع انجام دادهاند.
یک تحلیلگر ترکیهای نیز به تازگی اظهار داشت: «تا زمانی که ترکیه به هواپیمای جنگی ساخت خود دست پیدا نکند، نباید وارد درگیری نظامی با یونان شود. ترکیه تا زمانی که موفق به تولید ۳۰۰ فروند جنگنده نشده، نباید وارد یک جنگ بزرگ شود.»
دیدگاه تان را بنویسید