مذاکره برای مهاجرت پرستاران مغربی به اسرائیل / قطع مناسبات گردشگری الجزایر با اسپانیا
مذاکرات وزیر امور داخلی رژیم صهیونیستی در رباط برای مهاجرت نیروی کار مغربی به اسرائیل، پیشرفت در گفتوگوهای ائتلاف آزادی و تغییر با نظامیان سودانی و قطع مناسبات گردشگری الجزایر با اسپانیا از جمله خبرهای قاره سیاه هستند.
وزیر کشور رژیم صهیونیستی برای انجام یک دیدار رسمی از مغرب وارد رباط شد تا با مقامات بلندپایه این کشور درباره گسترش مناسبات دوجانبه به گفتوگو بنشیند.
به گزارش تسنیم، سفر « آیلت شاکد» به مغرب تا پنجشنبه هفته جاری ادامه پیدا میکند و انتظار میرود در این سفر او با مقامات بلندپایه مغربی درباره مهاجرت نیروی کار این کشور در بخشهای ساختمانی و پرستاری به اسرائیل گفتوگو کند.
از سال 2020 که توافقنامه عادی سازی روابط میان رباط - تل آویو امضاء شد آیلت شاکد چهارمین وزیر رژیم صهیونیستی است که از مغرب بازدید میکند.
به نوشته روزنامه الرای الیوم، در سفر وزیر امور داخلی رژیم صهیونیستی به رباط « شاکد» با وزیران خارجه، کشور، اقتصاد و سایر مقامات مغرب دیدار و گفت وگو خواهد کرد.
از زمان عادی سازی روابط مغرب و رژیم صهیونیستی چند توافقنامه همکاری در زمینههای امنیتی، اقتصادی، گردشگری، حمل و نقل هوایی، فرهنگی و ورزشی میان دو طرف به امضاء رسیده که مهم ترین آنها در حوزه امنیتی و نظامی است.
الجزایر همکاری نظامی - امنیتی مغرب با رژیم صهیونیستی را تهدیدی علیه امنیت ملی خود میداند. بر همین اساس، روابط دیپلماتیک خود را با مغرب قطع و انتقال گاز به این کشور را متوقف کرد.
پیشرفت درمذاکرات ائتلاف آزادی و تغییر با نظامیان
منابع آگاه از پیشرفت در گفتوگوهای ائتلاف آزادی و تغییر با نظامیان سودانی در منزل سفیر عربستان در خارطوم خبر دادند و اظهار داشتند: قدرت حاکمیتی پس از بازگشت نظامیان به پادگانها، مهم ترین مانع در مسیر تفاهم دو طرف است.
نشستی عصر یکشنبه هفته جاری در منزل سفیر عربستان در خارطوم برگزار شد که در آن « طه عثمان » عضو دفتر اجرایی ائتلاف آزادی و تغییر و ژنرال « شمس الدین کباشی» عضو شورای حاکمیتی سودان شرکت داشتند. در این نشست کاردار سفارت آمریکا در خارطوم نیز حضور داشت.
نشست مزبور دومین مذاکرات ائتلاف آزادی و تغییر با نظامیان بود که با میانجیگری عربستان و آمریکا صورت گرفت. اولین نشست میان دو طرف ( 20 خردادماه ) با واکنش منفی احزاب سیاسی سودانی روبرو شد چرا که ائتلاف آزادی تغییر اعلام کرده بود: حاضر نیست با نظامیان به گفتوگو بنشیند و باید آنان از قدرت برکنار شوند.
در این نشستها، ائتلاف آزادی و تغییر دیدگاههای خود را برای پایان دادن به حاکمیت نظامیان و بازگشت سیاستمداران مدنی به قدرت مطرح کرد که به گفته منابع آگاه دو طرف به توافق قابل قبولی در این زمینه دست یافتهاند و مهم ترین مانعی که وجود دارد تفاهم در خصوص قدرت حاکمیتی پس از بازگشت نظامیان به پادگانهاست.
این منابع به خبرنگار روزنامه سودان تریبون گفتند: سومین دور مذاکرات ائتلاف آزادی و تغییر با نظامیان امروز برگزار میشود و این گفتوگوها در خصوص قدرت حاکمیتی است که امور کشور را پس از انحلال « شورای حاکمیتی سودان به دست خواهد گرفت.
منابع مزبور افزودند: درصورت بازگشت نظامیان به پادگانها، رابطه آنان با قدرت حاکمیتی جدید از دیگر محورهای گفتوگو میان ائتلاف آزادی و تغییر با نظامیان خواهد بود.
به نوشته این روزنامه چاپ خارطوم، ائتلاف آزادی و تغییر پیشنهاد کرده است که شورای حاکمیتی مدنی با تعداد محدودی تشکیل شود تا نماد حاکمیت و بیانگر تنوع و تکثر در سودان باشد البته این شورا نباید هیچ گونه وظایف اجرایی یا قانونگذاری داشته باشد. همچنین نهادهایی که پس از کودتای نظامیان علیه دولت انتقالی خارطوم ( سوم آبان ماه گذشته ) تشکیل شدهاند، باید منحل شوند و یک دولت توافقی تشکیل شود که وزیران آن از صلاحیت ملی برخوردار باشند.
منابع آگاه پیش بینی کردند: در نشست امروز ائتلاف آزادی و تغییر با نظامیان دو طرف به توافقهای جدیدی دست پیدا خواهند کرد البته توافق درباره سایر موضوعات اختلافی دور از دسترس نخواهد بود.
توقف مناسبات گردشگری الجزایر با اسپانیا
وزارت صنایع دستی و گردشگری الجزایر با صدور دستوالعملی تمام همکاریهای خود با اسپانیا در حوزه گردشگری را متوقف کرد.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، این دستورالعمل به تماس تورهای گردشگری و مسافرتی الجزایر ارسال شده و در آن آمده است: در چارچوب اجرای تصمیم مقامات عالی رتبه کشور مبنی بر تعلیق معاهده دوستی و همجواری با اسپانیا از شما درخواست میشود، هرچه سریع تر تمام روابط کاری خود را با این کشور به حالت تعلیق در آورد.
اسپانیا یکی از مهم ترین مقاصد گردشگری الجزایریهاست و بر اساس آمارهای رسمی ( قبل شیوع کرونا) در سال 2019 بیش از 100 هزار گردشگر الجزایری از اسپانیا دیدن کرده است.
به دنبال حمایت اسپانیا از سیاست مغرب در قبال صحرای غربی، دولت الجزایر صادرات کالا به اسپانیا و واردات از این کشور را ممنوع کرد، سفیر خود را از مادرید فراخواند و در 5 ژوئن سال جاری میلادی معاهده دوستی و همجواری الجزایر با اسپانیا را به حالت تعلیق در آورد.
مغرب با خودمختاری صحرای غربی تحت حاکمیت دولت رباط موافق است اما الجزایر بر اجرای قطعنامه شورای امنیت درخصوص برگزاری همه پرسی برای تعیین سرنوشت این منطقه تاکید دارد.
دیدگاه تان را بنویسید