اعلام جدیدترین نامزدها برای تصدی نخست وزیری انگلیس
بر اساس جدیدترین گزارشها، "جرمی هانت"، وزیر امور خارجه و وزیر بهداشت اسبق انگلیس که در رقابت سال ۲۰۱۹ در برابر بوریس جانسون شکست خورد و همچنین "ساجد جاوید" که یک وزیر بهداشت اسبق دیگر انگلیس است، اعلام کردهاند وارد رقابت بر سر جانشینی بوریس جانسون در سمت نخست وزیری شدهاند.
از سوی دیگر "ناظم الزهاوی" عراقیالاصل که به تازگی در سمت وزیر خزانهداری جدید انگلیس منصوب شد هم کاندیداتوریاش را برای تصدی نخست وزیری این کشور اعلام کرده است.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، هم جرمی هانت ۵۵ ساله و هم ساجد جاوید ۵۲ ساله تمایلشان را برای رهبری حزب محافظه کار انگلیس و متعاقب آن رسیدن به سمت نخست وزیری این کشور در مصاحبههایی جداگانه طی روز شنبه با نشریه دیلی تلگراف اعلام کردند.
هانت گفت: بسیار واضح است که چرا میخواهم این کار را انجام دهم، چون ما باید اعتماد را احیا کنیم، اقتصاد را رشد دهیم و در انتخابات بعدی پیروز شویم. این سه مورد اتفاقاتی هستند که باید بیفتند و من معتقدم میتوانم آن را انجام دهم.
جرمی هانت و ساجد جاوید گفتهاند که اگر به نخست وزیری برسند، مالیات شرکتها را از ۲۵ درصد فعلی به ۱۵ درصد کاهش خواهند داد.
جاوید به دیلی تلگراف گفت: نمیتوانیم کاهش مالیات نداشته باشیم.
او همچنین گفت که برنامه پرمناقشهاش در ارتباط با بیمه ملی را که در زمان خدمتش به عنوان وزیر بهداشت معرفی شد، لغو خواهد کرد.
هانت تاکید کرد که اعتماد بسیاری از انگلیسیهایی که در سال ۲۰۱۹ به محافظهکاران رای دادند، از بین رفته است.
هانت به دیلی تلگراف گفت: من تنها نامزد مهم هستم که در دولت بوریس جانسون خدمت نکردهام. من مدتها قبل از همهی رقبای اصلیام به مسائل اشتباه اعتراض کردم و من از مسائل غیرقابل دفاع، دفاع نکردهام. در صورت انتخاب شدن من، حزب محافظه کار انگلیس این سیگنال را به رای دهندگان میفرستد که ما به نگرانیهای شما گوش دادهایم و تغییر کردهایم.
اوایل روز شنبه، ناظم الزهاوی، وزیر خزانهداری جدید انگلیس هم به همراه گرنت شپس، وزیر مشاور در امور حمل و نقل دولت این کشور نیز نامزدی خود را برای پست نخست وزیری دولت لندن اعلام کردند. شپس و الزهاوی در حالی به فهرست نامزدهای جدید رقابت بر سر نخست وزیری انگلیس پیوستند که از جمله دیگر اسامی این فهرست، ریشی سوناک، که در پنجم ژوئیه از سمت وزیر خزانه داری استعفا کرد، است.
بوریس جانسون، نخستوزیر مستعفی انگلیس و رهبر در حال کناره گیری حزب محافظهکار این کشور، از چندی پیش درگیر یک سری رسواییهای مبتنی بر نقض مقررات مربوط به مقابله با همه گیری کووید-۱۹ در طول سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ شد و این رسواییها باعث بالا گرفتن موج درخواستها برای استعفایش شدند. همچنین چند روز قبل هم یک رسوایی دیگر از بابت مطرح شدن انتصاب کریستوفر پینچر، در سمت معاون ناظم پارلمانی ارشد حزب محافظه کار انگلیس گریبان جانسون را گرفت. پینچر کسی است که با چند مورد اتهام سواستفاده جنسی درگیر بوده است.
مجموع این رسواییها منجر به بروز زنجیرهای از استعفاها در داخل دولت شد و جانسون نهایتا تحت این فشارها مجبور به کنارهگیری از سمت نخستوزیری و رهبری حزب محافظهکار انگلیس شد. وی تا زمان تعیین نخست وزیر جدید در سمت خود باقی خواهد ماند.
به گزارش دیلی تلگراف، جرمی هانت و ساجد جاوید تا سه شنبه شب فرصت دارند تا با کسب تعدادی کافی از حامیان، شرایط ورود به رقابت مربوط به تصدی پست نخست وزیری را به دست آورند و معرفیها از عصر دوشنبه آغاز میشود.
به گزارش روزنامه ایونینگ استاندارد، زهاوی ضمن اعلام کاندیداتوریاش برای تصدی پست نخست وزیری گفت: به لطف بریگزیت، ما اکنون یک ملت آزاد هستیم. بیایید تنها از فرصتهای بعدی حرف نزده بلکه آنها را غنیمت بشمریم.
به نوشته این روزنامه الزهاوی به عنوان وعده انتخاباتی گفته که "اقتصاد را در صورت رسیدن به نخست وزیری باثبات خواهد کرد".
گرنت شپس هم اوایل همان روز با اعلام تمایلش برای کاندیداتوری برای رهبری حزب محافظه کار انگلیس وعده داد در صورت رسیدن به نخست وزیری یک بودجه اضطراری را تدارک دیده و از جانب دولت احتمالیاش از شرکتهایی که سطح بالایی از مصرف انرژی را دارند، حمایت میکند.
علاوه بر افراد ذکر شده، تاکنون تام توگندهات، رئیس کمیته منتخب امور خارجه مجلس عوام انگلیس، کمی بادنوچ، وزیر سابق برابریها و سوئلا براورمن، دادستان کل انگلیس نیز در زمره کسانی بودهاند که برای تصدی نخست وزیر انگلیس اعلام کاندیداتوری کردهاند.
دیدگاه تان را بنویسید