برترین کشور جهان در سرمایهگذاری مستقیم خارجی معرفی شد
بر اساس گزارشی جدید، دبی رتبه اول را برای جذب پروژههای سرمایهگذاری مستقیم خارجی در بخش خدمات مالی در جهان به خود اختصاص داد.
آژانس توسعه سرمایهگذاری دبی (Dubai FDI)، یکی از آژانسهای وزارت اقتصاد و گردشگری این کشور اعلام کرد: در سال ۲۰۲۱ مرکز مالی بینالمللی دبی (DIFC)، ۵۸ پروژه سرمایهگذاری مستقیم خارجی در این بخش را جذب کرد که مجموعا ۹۲۶.۲۰ میلیون درهم (۲۵۲.۱۹ میلیون دلار) در سال گذشته بود و از قطبهای مالی بزرگ مانند لندن، سنگاپور، نیویورک و پاریس پیشی گرفت.
به گزارش ایسنا، به نقل از اکونومیک، در سال گذشته مرکز مالی بینالمللی دبی (DIFC) بهعنوان بهترین منطقه آزاد جهان در جذب سرمایهگذاری مستقیم خارجی در بخش خدمات مالی رتبه بندی شد.
عارف امیری، مدیر اجرایی مرکز مالی بینالمللی دبی گفت: «صنعت خدمات مالی جهانی و اعتماد گستردهتر جامعه تجاری به مرکز مالی بینالمللی ما را قادر میسازد تا سرمایهگذاری مستقیم خارجی قابلتوجهی را در دبی تسهیل کنیم».
بر اساس رتبهبندی شاخص مراکز مالی جهانی که در سال گذشته منتشر شد، مرکز مالی بینالمللی دبی که در سال ۲۰۰۴ تاسیس شد، بزرگترین مرکز مالی در خاورمیانه و آفریقا و نوزدهمین مرکز بزرگ در جهان است.
این مرکز مالی در سال ۲۰۲۱ نزدیک به ۱۰۰۰ شرکت مالی را جذب کرد و تعداد کل شرکتهای فعال در منطقه آزاد را به ۳۶۵۰ رساند.
در راستای استراتژی مرکز مالی بینالمللی دبی ۲۰۳۰، این مرکز مالی به دنبال این است که دبی را بهعنوان یک مرکز جهانی برای موسسات مالی، کسبوکارهای فینتک و شرکتهای نوآوری قرار دهد. بر اساس این طرح، این مرکز قصد دارد اندازه خود را دو برابر کرده و سهم اقتصادی خود را در تولید ناخالص داخلی دبی افزایش دهد.
بر اساس گزارش آژانس توسعه سرمایهگذاری دبی که بر اساس دادههای پایگاه داده بازارهای سرمایهگذاری خارجی فایننشال تایمز در گرینفیلد است، بین سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱، دبی ۱۸۴ پروژه سرمایهگذاری مستقیم خارجی به ارزش ۵.۲ میلیارد درهم جذب کرد و تقریبا ۵۷۲۷ شغل در بخش خدمات مالی ایجاد کرد.
در این گزارش آمده است که تا پایان سال ۲۰۲۱، دبی در بخش خدمات مالی در جذب پروژههای سرمایهگذاری مستقیم خارجی، رتبه سوم را در زمینه ایجاد شغل، با ایجاد حدود ۱۴۳۲ شغل و پنجمین رتبه را در زمینه سرمایهگذاری مستقیم خارجی را به خود اختصاص داده است.
پروژههای گرینفیلد ۸۴ درصد از کل پروژههای سرمایهگذاری مستقیم خارجی در بخش خدمات مالی دبی را در سال گذشته به خود اختصاص دادهاند که در مقایسه با ۸۱ درصد بین سالهای ۲۰۱۷ و ۲۰۲۱ افزایش یافته است.
پروژههای سرمایهگذاری مجدد ۹ درصد از هشت درصد گذشته و پروژههای گرین فیلد (سرمایهگذاری مشترک) دو درصد را به خود اختصاص دادند که از یک درصد در مدت مشابه افزایش داشته است.
در همین حال، بریتانیا بهعنوان برترین کشور منبع بر اساس پروژههای سرمایهگذاری مستقیم خارجی در بخش خدمات مالی در سال ۲۰۲۱ به نقش خود ادامه داد و پس از آن ایالاتمتحده، سوئیس، هند و قبرس در ردههای بعدی قرار گرفتند.
بر اساس گزارش سالانه نتایج و رتبهبندی سرمایهگذاری مستقیم خارجی دبی در سال ۲۰۲۱ که توسط سرمایهگذاری مستقیم خارجی دبی در ماه مه منتشر شد، دبی در سال گذشته به دلیل بازگشت اقتصاد امارات پس از همهگیری ویروس کرونا، رتبه اول جهانی را برای جذب سرمایهگذاری مستقیم خارجی در تمام بخشها کسب کرد.
دیدگاه تان را بنویسید