شاخ و شانه کشیدن وزیر دفاع ترکیه برای یونان/ بودجه تسلیحاتی یونان پنج برابر افزایش یافت
در تازهترین دور از تشدید تنش بین ترکیه و یونان، وزیر دفاع ترکیه گفت که هرگونه اقدام احتمالی علیه یونان «دفاع از خود» خواهد بود.
در تازهترین دور از تشدید تنش بین ترکیه و یونان، ترکیه اعلام کرد که هرگونه اقدام احتمالی علیه یونان «دفاع از خود» خواهد بود.
به گزارش فارس، به گزارش شماره سه شنبه وبگاه «اکاثیمرینی»، «حلوصی آکار» وزیر دفاع ترکیه با بیان مجدد درخواست آنکارا مبنی بر غیرنظامی کردن جزایر مورد اختلاف در شرق دریای اژه تهدید کرد که در صورت عدم رعایت یونان، اقدام پیشگیرانه انجام خواهد داد.
آکار اظهار داشت: «آیا این حق دفاع از خود را ایجاد نمی کند؟ آیا استقرار سلاح جلوی ما تهدیدی برای کشور ما نیست؟»
وی ضمن متهم کردن یونان به «لفاظیهای تهاجمی» علیه آنکارا گفت که افزایش بودجه دفاعی این کشور نشان میدهد که یونان مشکلی با ترکیه دارد.
وی افزود: «آنها به روش خود در حال محاسبه علیه ترکیه هستند. بودجه تسلیحاتی یونان پنج برابر افزایش یافته است.»
آکار ضمن متهم کردن «کریاکوس میتسوتاکیس» نخست وزیر یونان گفت: «او نه تنها به آمریکا رفت تا به آنها بگوید جنگنده اف-۱۶ را به ما ندهند، بلکه به آلمان نیز رفت و از آنها خواست که زیردریاییها را به ما ندهند.»
آلمان و فرانسه در روزهای اخیر از تمامیت ارضی یونان حمایت کرده اند. «آنالنا بائربوک» وزیر امور خارجه آلمان نیز در سفر به یونان و ترکیه تاکید کرد که ادعاهای مربوط به جزایر یونان قابل قبول نیست.
بر اساس این گزارش، یونان روز دوشنبه از آلمان به دلیل فروش «زیردریاییهای تیپ ۲۱۴» به ترکیه انتقاد و تاکید کرد که افزایش تنشها بین دو کشور«خطر تغییر موازنه قوا» در منطقه را به دنبال دارد.
«نیکوس دندیاس» وزیر خارجه یونان در گفتوگو با «کاترین کولونا» وزیر امور خارجه فرانسه گفت: «این زیردریاییها خطر تغییر موازنه قوا در شرق مدیترانه را به نفع کشوری دارند که علیرغم عضویت در ناتو، یونان را تهدید به جنگ کرده است.»
وی ترکیه را به نقض حقوق حاکمیت یونان متهم کرد و گفت که یونان با رعایت قانون هیچ یک از همسایگان خود را تهدید نمیکند.
ترکیه و یونان در زمینه امر مهاجرتی، حاکمیت جزایر و حق استخراج گاز به شدت با هم اختلاف دارند.
ترکیه در ماههای اخیر انتقادات خود را از استقرار نیروهای یونان در جزایری در شرق دریای اژه، نزدیک سواحل ترکیه و در بسیاری از موارد از ساحل قابل مشاهده است، افزایش داده است. این جزایر طبق «معاهده ۱۹۲۳ لوزان» و«معاهده ۱۹۴۷ پاریس» باید غیرنظامی شوند، بنابراین هرگونه استقرار نیروی نظامی یا سلاح در جزایر اکیدا ممنوع است.
این در حالی است که یونان در راستای تقویت بنیه نظامی خود ۲۴ فروند جنگنده «رافال» ساخت فرانسه، ۶ فروند جدید و ۱۸ فروند دست دوم، وهمچنین سه فروند ناوچه فرانسوی سفارش داده است. یونان همچنین نامهای را برای خرید یک اسکادران از جنگندههای «اف-۳۵» در ماه ژوئن به ایالات متحده ارسال کرد.
دیدگاه تان را بنویسید