کد خبر: 568221
|
۱۴۰۱/۰۵/۲۴ ۱۰:۱۰:۰۰
| |

«اعتمادآنلاین» گزارش می‌دهد:

جنگ اوکراین چه تاثیری بر ساخت نیروگاه هسته‌ای ترکیه دارد؟

ترکیه با بودجه‌ای 20 میلیارد دلاری و با همکاری روسیه در حال ساخت نیروگاه هسته‌ای خود در سواحل دریای مدیترانه است.

جنگ اوکراین چه تاثیری بر ساخت نیروگاه هسته‌ای ترکیه دارد؟
کد خبر: 568221
|
۱۴۰۱/۰۵/۲۴ ۱۰:۱۰:۰۰

ترکیه با بودجه‌ای 20 میلیارد دلاری و با همکاری روسیه در حال ساخت نیروگاه هسته‌ای خود در سواحل دریای مدیترانه است.

به گزارش اعتمادآنلاین رسانه‌های عربی با اشاره به بحران جنگ اوکراین و تحریم‌های اعمال‌شده بر روسیه، این پرسش را مطرح می‌کنند که آیا این تحولات می‌تواند منجر به تاخیر یا حتی متوقف کردن پروژه احداث این نیروگاه شود؟

در حال حاضر شرکت Akkuyu Nükleer وابسته به شرکت روس اتم روسیه که یک شرکت دولتی است سرگرم احداث چهار نیروگاه هسته‌ای در نزدیکی بندر مرسین ترکیه در سواحل دریای مدیترانه است.

کار احداث اولین نیروگاه ترکیه که «اکویو 1» نام دارد در سال 2018 آغاز شده بود و مهندسان کار احداث نیروگاه شماره 2 آن را هم به نام «اکویو2» در سال 2020 آغاز کردند که پیش‌بینی می‌شود همه این نیروگاه‌ها تا سال 2026 به بهره‌برداری برسند.

پایان ماه گذشته میلادی (جولای) بود که شرکت روس اتم اعلام کرد ترکیه 15 میلیارد دلار از هزینه 20 میلیارد دلاری ساخت نیروگاه اکویو را واریز کرده است.

شرکت روسی هم پنج میلیارد دلار به یک شرکت ساختمانی که به همین منظور به نام Akkuyu Nuclear JSC در ترکیه به ثبت رسانده واریز کرده است.

مسئولان ترکیه که به دلیل حساسیت این موضوع خواستند نام‌شان فاش نشود در این رابطه اعلام کردند، قرار است رقم واریزی، بودجه مورد نیاز پیشبرد احداث این تاسیسات را طی دو سال آینده تامین کند.

به گفته این مسئولان، اقدام روسیه به عنوان حسن نیتی از سوی ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه در مقابل ابتکار عمل رجب طیب اردوغان در عقد قرارداد آزادسازی صدور غلات از اوکراین و جلوگیری از وقوع بحران مواد غذایی در جهان صورت گرفته است.

به گفته مطلعان، ترکیه به دنبال آن است تا به هر شکل ممکن اواسط سال آینده 2023 نیروگاه شماره یک را همزمان با یکصدمین سالگرد تاسیس جمهوری ترکیه به بهره‌برداری برساند، علاوه بر این قصد دارد سه نیروگاه دیگر نیز تا سال 2026 و با میانگین سالانه یک نیروگاه راه‌اندازی کند و در پایان به سطح 4800 مگاوات تولید انرژی برسد.

 

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها