سی ان ان:
عربستان به «پایتخت مواد مخدر خاورمیانه » تبدیل شده
وبگاه شبکه خبری سیانان در گزارشی روز جمعه اعلام کرد که عربستان سعودی به «پایتخت مواد مخدر خاورمیانه » تبدیل شده است.
بحث قاچاق مواد مخدر و شیوع استفاده از این مواد در جامعه عربستان از سالهای گذشته موضوعی است که مقامات سعودی نمیتوانند آن را انکار کنند.
به گزارش تسنیم، وبگاه شبکه خبری سیانان در گزارشی روز جمعه اعلام کرد که عربستان سعودی به «پایتخت مواد مخدر خاورمیانه » تبدیل شده است.
سیان ان نوشت: یک جنایت هولناک و تحت تاثیر مواد مخدر در ماه آوریل، رسانههای عربستان را تسخیر کرد؛ مردی در شرق ریاض اعضای خانواده خود را پیش از افطار، به آتش کشید و چهار عضو خانواده خود را کشت. پلیس اعلام کرد که این مرد تحت تاثیر «شابو»، نوعی متامفتامین (شیشه یا کریستال) مرتکب این جنایت شده است.
بهدنبال این اتفاق، رسانههای سعودی، زنگ هشدار درباره افزایش استعمال مواد مخدر در این کشور را به صدا درآورده و یکی از مقالهنویسان در یادداشتی، قاچاق مواد مخدر به این کشور را «جنگی علنی علیه ما و خطرناکتر از هر جنگی» توصیف کرد.
مقامات سعودی روز چهارشنبه پس از کشف نزدیک به 47 میلیون قرص «آمفتامین » که در یک محموله آرد در انباری در ریاض مخفی شده بود، از ضبط بزرگترین محموله مواد مخدر در تاریخ این کشور خبر دادند.
عربستان در حال تبدیل شدن به پایتخت مواد مخدر در خاورمیانه است و این وضعیت روز به روز وخیمتر میشود. این کشور یکی از بزرگترین و و پرسودترین مقاصد منطقهای مواد مخدر است .
کارشناسان معتقدند که ضبط رکوردشکنانه مواد مخدر در عربستان سعودی نشان می دهد که این کشور درحال تبدیل شدن به پایتخت مواد مخدر در خاورمیانه است و همچنین نشان دهنده افزایش تقاضا و تبدیل شدن به مقصد اصلی قاچاقچیان است.
به گفته اداره کل مبارزه با مواد مخدر عربستان، عملیات روز چهارشنبه بزرگترین اقدام مقابله با قاچاق از نظر کشفیات مواد مخدر بود. در حالی که مقامات نامی از مواد مخدر توقیف شده نبردند و یا محل ورود آن را ذکر نکردند، اخیرا دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد اعلام کرده بود که «گزارشهای کشف آمفتامین از کشورهای خاورمیانه عمدتاً به قرصهای حاوی کاپتاگون اشاره میکند».
کاپتاگون در ابتدا نام تجاری یک محصول دارویی حاوی محرک مصنوعی فن اتیلین بود که برای درمان کم خوابی و سایر بیماریها استفاده می شد. استفاده از این نوع دارو بعدها ممنوع شد. بر اساس گزارش مرکز نظارت اروپا بر مواد مخدر و اعتیاد ، اگرچه این دارو دیگر به صورت قانونی تولید نمیشود، اما داروهای تقلبی با نام کاپتاگون به کرات در خاورمیانه کشف و ضبط میشوند.
به گفته« واندا فلباب-براون» یکی از کارشناسان موسسه بروکینگز در واشنگتن، این نوع مواد مخدر 15 سال پیش در عربستان رایج شد، اما مصرف آن در پنج سال اخیر به شدت افزایش یافته است و گفته میشود در کنار ماریجوانا بیشترین موارد استعمال را در این کشور دارد.
مرکز ارتباطات بینالمللی عربستان سعودی به درخواست سیانان برای اظهارنظر در این خصوص پاسخ نداد.
«احمد آل ابراهیم» تحلیلگر سعودی اعلام کرد که عربستان سعودی مقصد اصلی فروشندگان مواد مخدر است . کاپتاگون را میتوان بین 10 تا 25 دلار در ازای هر قرص فروخت، به این معنا که آخرین محموله سعودی، اگر همان دارو بوده باشد، بر اساس ارقام مجله بینالمللی اعتیاد، از ارزش خیابانی 1.1 میلیارد دلار برخوردار است.
حشیش و قات نیز مواد مخدر رایج در عربستان سعودی هستند، آمفتامینها در میان جوانان سعودی محبوبیت خاصی دارند.در سالیان اخیر، پس از آغاز صدور مجوز دولت برای راه اندازی موسسات خصوصی، تعدادی از مراکز بازپروری مواد مخدر در سراسر این کشور ایجاد شده است.
«خالد المشاری» مدیرعامل «قویم» یکی از اولین مراکزی که در این حوزه افتتاح شد، اعلام کرد که حدود چهار یا پنج مرکز در دو سال گذشته افتتاح شده است که این گواهی بر تشخیص دولت از اهمیت توانبخشی است، اما همچنین نشان میدهد که مشکل در حال افزایش است.
ارسال مواد مخدر «کاپتاگون» در عربستان سعودی افزایش یافته و این کشور به بازاری سودآور برای فروشندگان مواد مخدر تبدیل شده و تقاضا نیز برای آن چند برابر شده است. کشف محمولههای کاپتاگون در عربستان سعودی، به پدیدهای رایج در این کشور تبدیل شده است. یافتههای پژوهشی نشان میدهند که قرص کاپتاگون با توجه به افزایش درخواستها در عربستان سعودی تولید میشود. عربستان به بازاری پر رونق برای قاچاقچیان مواد مخدر تبدیل شده است.
قرصهای مخدر کاپتاگون در کشورهای ثروتمند عربی محبوبیت بالایی دارند. این قرصها تا حد زیادی خلق و خوی افراد را تغییر میدهند و افراد را تا ساعتها بیدار نگه میدارند. با این حال، تبعات و پیامدهای به شدت منفی برای سلامت انسانها به همراه دارند.
برخی از محققان بر این باورند که محدودیتهای اجتماعی عامل اصلی مصرف مواد مخدر در عربستان است.
برخی نیز معتقدند که تغییرات اجتماعی مانند برگزاری کنسرتها و جشنهای مختلط منجر به استفاده نرخ بالای مواد مخدر شده است. جوانان عربستانی تحت تاثیر تغییرات تازه، عملا از اصول زندگی اسلامی جدا شده و به سمت فرهنگ غربی گرایش پیدا میکنند. امری که عملا سبک زندگی جدیدی را برای آنها ایجاد میکند که در قالب آن، مصرف مواد مخدر از جایگاه ویژهای برخوردار است.
اخیرا نیز مجله آمریکایی «فارن پالیسی» عربستان اعلام کرد که اکثر مصرف کنندگان مواد مخدر در عربستان در گروه سنی 12 تا 22 سال قرار دارند و 40 درصد از معتادان سعودی از قرصهای کپتاگون استفاده میکنند.
دیدگاه تان را بنویسید