کد خبر: 572672
|
۱۴۰۱/۰۶/۱۴ ۲۳:۰۵:۱۲
| |

اذعان مشاور سابق ترامپ به دودستگی عمیق در آمریکا

مشاور رئیس جمهور سابق آمریکا با اشاره به انتخابات میان دوره‌ای کنگره، اذعان کرد این کشور دچار دودستگی عمیق داخلی شده است.

اذعان مشاور سابق ترامپ به دودستگی عمیق در آمریکا
کد خبر: 572672
|
۱۴۰۱/۰۶/۱۴ ۲۳:۰۵:۱۲

مشاور رئیس جمهور سابق آمریکا با اشاره به احتمال پیروزی جمهوریخواهان در انتخابات میان دوره‌ای کنگره، اذعان کرد این کشور دچار دودستگی عمیق در صحنه داخلی شده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، ولید فارس در مصاحبه با شبکه تلویزیونی العربیه درباره نبرد‌های سیاسی و انتخاباتی بین جو بایدن و دونالد ترامپ و تاثیر آن بر انتخابات میان دوره‌ای کنگره گفت: در درجه اول باید درک کنیم که آنچه امروز در آمریکا در صحنه سیاست داخلی رخ می‌دهد، هیچ نمونه‌ای در تاریخ معاصر ندارد و شاید فقط در دهه سی قرن گذشته وجود داشت.

او افزود: دودستگی امروز در آمریکا بسیار عمیق است. این شرایط نتیجه تغییر طرفداران هر دو حزب است. حزب جمهوریخواه از سال ۲۰۱۶ به طرف عوام‌گرایی وفادار به دونالد ترامپ حرکت کرده است. در حزب دموکرات هم محافلی که از باراک اوباما رئیس جمهور اسبق آمریکا پیروی می‌کردند و از چپگرایان افراطی هستند، امروز کنترل این حزب را در دست دارند. آنچه ما امروز شاهد آن هستیم، برخورد بین دو طرفی است که در گذشته وجود نداشتند. دوم اینکه درگیری‌های فعلی سیاسی با همه جزئیات آن از جمله اتهامات متقابل، بدون شک بر انتخابات میان دوره‌ای کنگره تاثیر خواهد گذاشت. اما بار دیگر تاکید می‌کنم ارزیابی کارشناسان آن است که رای دهندگان آمریکایی تقریبا تصمیم گرفته اند که دستکم در یکی از دو مجلس کنگره آینده چه کسی اکثریت داشته باشد.

ولید فارس درباره اینکه انتخابات آینده همه پرسی برای جو بایدن خواهد بود، افزود: ۱۰۰ درصد نتیجه این انتخابات برخلاف خواست بایدن خواهد بود. همواره در تاریخ معاصر آمریکا به همین صورت بوده است. به عنوان مثال در سال ۱۹۹۵ که بیل کلینتون قدرتمند بود، اکثریت جمهوریخواه در کنگره پدیدار شد. در سال ۲۰۰۶، جرج بوش با اکثریت دموکرات مواجه شد و باعث شد باراک اوباما در انتخابات پیروز شود. در سال ۲۰۱۰ هم همینطور شد. اگر جمهوریخواهان در مجلس نمایندگان و حتی در سنا اکثریت پیدا کنند، سیاست فعلی دولت جو بایدن، ملزم به مذاکره با طرف دیگر خواهد بود. زیرا هر دو طرف کاخ سفید و کنگره اختیاراتی دارند. مهمترین موضوع هم تعیین بودجه است و ما در اینجا درباره هزاران میلیارد دلار سخن می‌گوییم که تصمیم گیری در آن‌ها بر عهده جمهوریخواهان در صورت پیروزی در انتخابات خواهد بود؛ بنابراین کاخ سفید تا حدودی ملزم به تغییر سیاست هایش خواهد بود تا با جمهوریخواهان جدید به توافق برسد.

او خاطرنشان کرد: در سال ۲۰۱۸ هم دونالد ترامپ اکثریت مجلس نمایندگان و سنا را در اختیار داشت، اما حزب دموکرات اکثریت را به خودش اختصاص داد و فشار‌های شدید بر دولت اعمال کرد و رئیس جمهور جدید به قدرت رسید؛ بنابراین احتمال تکرار این سناریو در شرایط فعلی که آمریکا دچار دودستگی عمیق است، بسیار بالاست. اگر جمهوریخواهان اکثریت را در هر دو مجلس به دست بیاورند و از قدرت خودشان برای حمله به کاخ سفید استفاده کنند، به سود دونالد ترامپ خواهد بود. نباید این موضوع مهم را فراموش کنیم که برخلاف دوره قبلی، ترامپ از حمایت اکثریت جمهوریخواهان و نه همه جمهوریخواهان برخوردار است، اما می‌تواند در بیشتر کمیته‌های کنگره طرفدارانی داشته باشد. این موضوع ماموریت او را آسان خواهد کرد.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها