دفاع وزیر انرژی عربستان از تصمیم اوپک در کاهش تولید نفت
وزیر انرژی عربستان سعودی، تحلیلها درباره تاثیر رکود اقتصاد جهان بر قیمت نفت را رد کرده و به دفاع از تصمیم اوپک در کاهش تولید نفت پرداخت.
«عبدالعزیز بن سلمان»، وزیر انرژی عربستان با تشریح تصمیمات اخیر «اوپک پلاس» در رابطه با کاهش سطح تولید نفت گفت که این تصمیمات برای حمایت از ثبات بازارها گرفته شده است
به گزارش فارس، به نقل از روسیا الیوم، وزیر انرژی عربستان در مصاحبه با «انرژی اینتلیجنس» گفت: تصمیم اوپک بیانگر تمایل ما برای استفاده از تمام ابزارهایی است که در اختیار داریم و این تعدیل تولید نفت نشان میدهد که در حمایت از ثبات بازار و کارایی عملکرد آن به نفع فعالان بازار، هوشیار و فعال هستیم.
وی افزود: تصمیم برای کاهش تولید ۱۰۰ هزار بشکه در روز، همانطور که نشست اوپک پلاس به وضوح نشان داد، نشان دهنده بازگشت به سطح تولید در ماه اوت است، زیرا تصمیم برای افزایش ۱۰۰ هزار بشکه در روز فقط برای ماه سپتامبر برنامه ریزی شده است.
وی تاکید کرد که اوپک پلاس قیمتها یا محدوده قیمت خاصی را هدف قرار نمیدهد و هدف آن حمایت از ثبات بازار و تعادل عرضه و تقاضا است.
وزیر انرژی عربستان تاکید کرد: بازار آتی نفت در یک چرخه معیوب و مکرر منفی متشکل از نوسانات بازار و ضعف شدید نقدینگی قرار گرفته است که در مجموع مهمترین کارکردهای اساسی بازار یعنی کشف موثر قیمتها را تضعیف میکند. این باعث میشود که هزینه مدیریت ریسک برای فروشندگان در بازار نقدی بسیار بالا باشد. این وضعیت تأثیر منفی زیادی بر نقدینگی و اثربخشی معاملات در بازارهای نفت و بازار سایر محصولات انرژی دارد.
بن سلمان گفت: این چرخه با ادعاهایی بی اساس که مبنی بر کاهش تقاضا در بازار است و اخبار مکرر مبنی بر بازگشت حجم زیادی از عرضه به بازارها و ابهام درباره اثرات احتمالی تعیین محدودیت قیمت برای نفت خام و فرآوردههای آن و اقدامات تحریمی و اعمال تحریمها منفیتر میشود.
وزیر عربستان سعودی درباره احتمال وقوع یک رکود قریب الوقوع در اقتصاد جهانی گفت: سیگنالهای متناقضی در مورد رشد اقتصادی در سراسر جهان وجود دارد و تمایل به مبالغه در برخی از این تحلیلهای منفی وجود دارد. دادههای تاریخی نشان میدهد که رکود اقتصادی میتواند با انقباض محدود در تقاضا برای نفت رخ دهد، اما تقاضا برای نفت ممکن است در سالهای رکود اقتصادی رشد کند، همانطور که در سال 1991 میلادی اتفاق افتاد.
وزیران انرژی اوپک پلاس روز دوشنبه برای کاهش تولید نفت در اکتبر به میزان مجموعا ۱۰۰ هزار بشکه در روز، به توافق رسیدند.
این اقدام پس از ابراز نگرانی عربستان در مورد کاهش قیمت نفت در ماه ژوئن با وجود کمی عرضه صورت گرفت.
با وجود اینکه عربستان از گفته بود که قیمت ها را بالا ببرد، اما تحلیلگران انتظار این اقدام اوپک پلاس را نداشتند.
تحلیلگران معتقدند این اقدام اوپک پلاس بیشتر نمادین بوده و با توجه اینکه اوپک از هدف تولید خود کمتر تولید دارد، تاثیر محدودی بر عرضه واقعی دارد.
در همین حال رویترز هم گزارش داده که اگرچه تغییر جزئی اهداف تولید اوپک پلاس، تاثیر بزرگی روی توازن عرضه و تقاضای جهانی نفت ندارد،اما نیت اوپک پلاس برای دفاع از قیمت نفت را نشان میدهد.
رویترز میگوید که هر چند اوپک پلاس به وضوح به سطح قیمت مورد نظرش اشاره نکرده است اما اقدامات اخیر آن نشان میدهد که قیمت بالای ۹۰ دلار در هر بشکه، هدف این گروه است.
این خبرگزاری میگوید: مشکل اوپک پلاس این است که هدفگذاری برای چنین سطح قیمتی در شرایطی که اقتصاد جهانی تحت تاثیر قیمت بالای انرژی، در آستانه رکود قرار گرفته است، این ریسک را ایجاد میکند که تولیدکنندگان مجبور شوند برای دفاع از قیمت ۵۰ دلار در مدت شش ماه پس از نابودی تقاضا، اقدامات جدیتری انجام دهند.
نوآ بارت، تحلیلگر انرژی و آب در یادداشتی نوشته است، اما این حرکت از نظر سیگنال دهی اهمیت داشت زیرا «نشان می دهد اوپک پلاس تقاضا را به دقت زیر نظر دارد و سعی می کند تا برای حفظ یک کَفِ قیمتی نفت عرضه را مدیریت کند.
دیدگاه تان را بنویسید