مکرون، رئیس جمهور فرانسه:
احتمال صلح در اوکراین وجود دارد؛ مردم باید تصمیم بگیرند
در بحبوحه تنشها میان روسیه و اوکراین، امانوئل ماکرون گفت که معتقد است احتمال صلح در اوکراین وجود دارد و همچنین از مردم اوکراینی خواست تا نسبت به زمان و شرایط صلح تصمیم بگیرند.
امانوئل ماکرون، رئیسجمهوری فرانسه روز یکشنبه طی کنفرانسی در رم با هدف ترویج صلح جهانی اظهار کرد: «احتمال صلح در اوکراین وجود دارد و در آینده یک قرارداد صلح میتواند با طرف دیگر (روسیه) منعقد شود.»
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، از زمان شروع حمله روسیه به اوکراین (۲۴ فوریه)، فرانسه بارها به مسکو نسبت به اهمیت باز نگه داشتن کانالهای دیپلماتیک غربی تاکید کرده است.
براساس گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، رئیسجمهوری فرانسه در قسمت دیگری از سخنرانی خود تصریح کرد که این انتخاب خود اوکراین است تا نسبت به زمان و شرایط صلح با روسیه تصمیم بگیرد و در عین حال هشدار داد که "پایان جنگ بدین معنا نیست که هر کسی که پیروز شود، قدرتمند است."
ماکرون در این کنفرانس سه روزه که توسط موسسه کاتولیک با ارتباط نزدیک به واتیکان سازماندهی شده، گفت: «هنگامی که دولت اوکراین زمان صلح را انتخاب کند، جامعه جهانی در آن زمان آنجا حضور خواهد داشت. من با چنین مفهومی که خنثی ماندن به معنای پذیرش و ترویج مفهوم قدرت است، موافق نیستم.»
همزمان با نزدیک شدن به فصل زمستان و افزایش قیمت سوخت، گفته میشود که احتمالا حمایت متحدان اوکراین در اروپا با کاهش مواجه شود.
پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان همچنین قرار است با اظهاراتش در روز سهشنبه این کنفرانس را در کولوسئوم خاتمه دهد. تقریبا از هشت ماه پیش که جنگ میان روسیه و اوکراین آغاز شده، پاپ فرانسیس نسبت به تقویت و ارسال تسلیحات هشدار داده اما در عین حال گفته که اوکراین حق دارد تا از خود دفاع کند. امانوئل ماکرون در جریان سفر به ایتالیا قرار است امروز (دوشنبه) دیدار رسمی با پاپ در واتیکان داشته باشد.
در حالی که جورجیا ملونی، نخستوزیر جدید ایتالیا و رهبر راستگراترین جناح این کشور از حامیان قاطع کمک به اوکراین جهت دفاع از حاکمیتش است، اما اعضای ائتلاف او با روسیه همدردی و در عین حال حمایت میکنند.
شامگاه یکشنبه ملونی و ماکرون به طور خصوصی در رم با یکدیگر دیدار کردند.
دفتر نخستوزیری ایتالیا در بیانیهای عنوان داشت: «نخستوزیر ایتالیا و رئیسجمهوری فرانسه با همکاری یکدیگر بر چالشهای بزرگ و مشترک در سطح اروپا و همچنین منافع مشترک دوجانبه خود موافقت کردند. این دو درخصوص نیاز پاسخ سریع و مشترک به قیمتهای بالای انرژی، حمایت از اوکراین، شرایط سخت اقتصادی و مدیریت مسائل مربوط به مهاجران گفتوگو کردند.»
دفتر ریاستجمهوری فرانسه هم گفت که این دو رهبر به مدت بیش از یک ساعت گفتوگوهایی "صریح و باز" داشتند و آنها نسبت به ضرورت ایجاد تماسهای مستقیم در تمامی سطوح در راستای پیشبرد دستورکار اروپایی موافقت کردند.
رئیسجمهوری فرانسه در بخش دیگری از سخنرانی خود تاکید کرد: «صحبت از صلح یا دعوت به صلح در حال حاضر ممکن است برای افرادی که جهت آزادی میجنگند، غیرقابل تحمل به نظر برسد، اما چنین طرز تفکری خیانت به اوکراین است. همچنین پایان جنگ و ایجاد صلح بدین معنا نیست که هر کسی که پیروز شود، قدرتمند است. ما از اوکراینیها میخواهیم تا نسبت به زمان و شرایط صلح تصمیمگیری کنند. صلح به همراه طرف دیگر که امروزه به عنوان دشمن در میز مذاکره تلقی میشود، به دست خواهد آمد و در چنین لحظهای جامعه جهانی آنجا حضور خواهد داشت.»
امانوئل ماکرون ضمن "غیر قابل توجیه" خواندن حمله روسیه، خاطرنشان کرد: «حمله مسکو حاصل ملیگرایی افراطی و احساس انزوا است. آنها نسبت به وجود تهدیداتی متقاعد شدند و تصور کردند که سایر جهان و جهان غربی دستکم سعی در نابودی روسیه دارند.»
او گفت: جنگ اوکراین زندگی در اروپا را تغییر میدهد و جنگ منجر به فقر و گرسنگی خواهد شد. اجازه ندهیم صلح، گروگان قدرت روسیه شود. بارها با پوتین درباره پیامدهای جنگ در اوکراین و نتایج منفی که بر همه ما به همراه خواهد داشت صحبت کردهام.
وی با توجه به محبوبیت راستگراها در برخی کشورهای اروپایی، نسبت به چنین احساسات رو به رشد ملیگرایی در قاره اروپا و تلاش برای "پاکسازی قومی و مذهبی" هشدار داد و در پایان گفت: «ترویج صلح در اروپا به احترام، عمل متقابل و عدالت بستگی دارد.»
دیدگاه تان را بنویسید