کد خبر: 582401
|
۱۴۰۱/۰۸/۲۳ ۱۷:۱۲:۳۷
| |

موسار اولین رئیس جمهوری زن تاریخ اسلوونی

اولین رئیس دولت زن در تاریخ اسلوونی در دور دوم انتخابات این کشور انتخاب شد.

موسار اولین رئیس جمهوری زن تاریخ اسلوونی
کد خبر: 582401
|
۱۴۰۱/۰۸/۲۳ ۱۷:۱۲:۳۷

«ناتاشا پیرس موسار» مدافع حقوق لیبرال اسلوونی در دور دوم انتخابات این کشور موفق شد عنوان اولین رئیس دولت زن در تاریخ اسلوونی را به خود اختصاص دهد.

به گزارش ایرنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، با شمارش همه آرا در این کشور کوچک که عضو اتحادیه اروپاست، پیرس موسار با احراز ۵۴ درصد آرا از «آنزه لوگار» وزیر امور خارجه سابق اسلوونی که ۴۶ درصد آرا را کسب کرد، پیشی گرفت.

پیروزی وی سبب تقویت بلوک لیبرال اسلوونی پس از پیروزی ائتلاف چپ میانه در انتخابات پارلمانی این کشور در ماه آوریل می شود.

رئیس جمهوری جدید اسلوونی در مراسم جشن تیم انتخاباتی اش گفت: اولین وظیفه من، گشودن باب مذاکره در میان همه اسلوونیایی هاست.

وی افزود: در یک انتخابات دموکراتیک، اسلوونیایی ها نشان داده اند که چه نوع کشوری می خواهند.

این مقام مسئول اضافه کرد: در همه عمر از ارزش های یکسانی طرفداری کرده ام که عبارتند از دموکراسی، حقوق بشر و مدارا. زمان آن است که دست از توجه به گذشته برداریم. کارهای بسیاری باید در آینده انجام شود.

لوگار با قبول شکست در این انتخابات ابراز امیدواری کرد که پیرس موسار به همه وعده های داده شده در جریان کارزار انتخاباتی عمل کند.

پیرس موسار ۵۴ ساله اولین زن است که به عنوان رئیس جمهوری از زمان استقلال اسلوونی در بحبوحه تجزیه یوگسلاوی در سال ۱۹۹۱ نقش آفرینی می کند.

وی که وکیل برجسته ای است، وکالت ملانیا ترامپ همسر دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا در چند پرونده در زادگاهش اسلوونی را برعهده داشت.

وی در دور نخست انتخابات که دو هفته پیش برگزار شد، از رقیبش لوگار عقب بود. اما از آنجا که هیچ یک از هفت رقیب در دور نخست نتوانستند بیش از ۵۰ درصد حمایت برای اعلام پیروزی را تصاحب کنند، لوگار و پیرس موسار به دور دوم راه یافتند.

تحلیل گران در اسلوونی پیش بینی کرده بودند که رای دهندگان میانه رو و لیبرال از پیرس موسار حمایت کنند.

وی جانشین بوروت پاهور سیاستمدار میانه ای می شود که دو دوره در اسلوونی در راس کار بود.

در حالی که منصب رئیس جمهوری در اسلوونی، تا حد زیادی تشریفاتی است، رئیس دولت همچنان به عنوان یک فرد با اقتدار تلقی می شود.

رئیس جمهوری اسلوونی، اعضای کمیسیون مبارزه با فساد را منصوب و نخست وزیران و اعضای دادگاه قانون اساسی را قبل از آنکه در پارلمان انتخاب شوند، معرفی می کند.

اسلوونی کشوری در مرکز اروپاست که به خاطر مناطق کوهستانی، پیست های اسکی و دریاچه هایش معروف است. مساحت این کشور ۲۰ هزار و ۲۷۱ کیلومترمربع است و ۲.۱ میلیون نفر جمعیت دارد.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها