کد خبر: 585519
|
۱۴۰۱/۰۹/۱۲ ۱۲:۴۰:۰۰
| |

شیرین هانتر، استاد دانشگاه جرج تاون واشنگتن:

با توجه به تحولات اخیر در روابط ایران و عربستان ارسال پیام از تهران به ریاض محتمل نیست

استاد دانشگاه جرج تاون واشنگتن درخصوص این موضوع که آیا السودانی حامل پیامی از سوی تهران به ریاض خواهد بود گفت: با توجه به تحولات اخیر در روابط ایران و عربستان، از جمله نبود پیشرفت در نتایج دیدارهای پیشین، من ارسال پیام از سوی تهران به ریاض را محتمل نمی‌دانم.

با توجه به تحولات اخیر در روابط ایران و عربستان ارسال پیام از تهران به ریاض محتمل نیست
کد خبر: 585519
|
۱۴۰۱/۰۹/۱۲ ۱۲:۴۰:۰۰

شیرین هانتر، استاد دانشگاه جرج تاون واشنگتن در تحلیل روابط عراق با دو همسایه مهم خود یعنی ایران و عربستان سعودی پس از تشکیل دولت جدید در این کشور و در پاسخ به این سوال که با تشکیل دولت محمد شیاع السودانی که منتخب احزاب شیعی و مورد تائید ایران است، تهران معتقد است که پیروزی دیگری برای جبهه مقاومت در عراق شکل گرفته است، در همین راستا روابط ریاض و بغداد و همچنین تلاش عربستان برای نفوذ در دولت جدیدد را چگونه ارزیابی می‌کنید، گفت: معتقدم هر نوع پیروزی سیاسی در عراق موقتی است؛ جامعه سیاسی عراق و حتی جامعه شیعه این کشور با اختلافات بسیاری مواجه هستند.

به گزارش ایلنا، بخش هایی از گفت و گوی هانتر را در ادامه می خوانید:

  • از آن گذشته، به نظر من هر حکومتی در عراق مجبور است از یک سیاست موازنه میان بازیگران منطقه‌ای و بین‌المللی پیروی کند. مسلما عراق وارد مبارزه روشن با اسرائیل نخواهد شد. عراق همچنین می‌خواهد که بیش از اندازه به یک کشور همسایه متکی نباشد.  بنابراین سیاست موازنه را در این مورد نیز دنبال خواهد کرد. 
  • عربستان سعودی می‌تواند از راهکارهای اقتصادی برای نفوذ در دولت عراق استفاده کند. همچنین ریاض از سنی‌ها و کردهای عراق به عنوان ابزار فشار به حکومت مرکزی استفاده می‌کند.  
  • این که نخست‌وزیر عراق که روز سه‌شنبه به ایران سفر کرده در سفر بعدی برای شرکت در نشست کشورهای عربی و چین عازم عربستان است، آیا السودانی حامل پیامی از سوی تهران به ریاض خواهد بود. با توجه به تحولات اخیر در روابط ایران و عربستان، از جمله نبود پیشرفت در نتایج دیدارهای پیشین، من ارسال پیام از سوی تهران به ریاض را محتمل نمی‌دانم. 
  • چالش‌های پیش روی نخست‌وزیر فعلی عراق همان‌هایی است که دولت‌های پیش از او نیز با آن درگیر بودند؛ اختلافات داخلی، فساد گسترده، فشارهای خارجی و داخلی از جمله چالش‌های پیش روی دولت محمد شیاع السودانی است.  

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها