کد خبر: 586721
|
۱۴۰۱/۰۹/۲۰ ۱۷:۵۰:۳۴
| |

تحلیل روزنامه دنیای اقتصاد از سفر رئیس‌جمهور چین به عربستان:

قدرت‌های بزرگ تمایل ندارند با کشوری که مشکلات راهبردی دارد همکاری فراگیر داشته باشند

روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: واقعیت آن است که هیچ کشوری به‌ویژه قدرت‌های بزرگ، تمایل به همکاری راهبردی و فراگیر با بازیگری که مشکلات منطقه‌ای و راهبردی خود را حل نکند، نخواهد داشت. این امر تراژدی تکرارشونده سیاست بین‌الملل برای هر کشوری بوده و خواهد بود.

قدرت‌های بزرگ تمایل ندارند با کشوری که مشکلات راهبردی دارد همکاری فراگیر داشته باشند
کد خبر: 586721
|
۱۴۰۱/۰۹/۲۰ ۱۷:۵۰:۳۴

روزنامه دنیای اقتصاد با اشاره به سفر رئیس‌جمهوری چین به عربستان و بیانیه مشترک دو کشور تاکید کرده است قدرت‌های بزرگ تمایل ندارند با کشوری که مشکلات منطقه‌ای و راهبردی خود را حل نکنند همکاری فراگیر داشته باشند.

به گزارش دنیای اقتصاد، انتشار بیانیه مشترک عربستان و چین منجر به شوک سیاسی برای مقامات و تحلیلگران مسائل سیاست خارجی ایران شد. در طی ۵ سال گذشته از یکسو انگاره همکاری‌های سازمان‌یافته و توسعه‌یابنده ایران با چین به‌عنوان بخشی از تفکر راهبردی ایران برای قرن ۲۱ بوده است. واقعیت آن است که سیاست بین‌الملل ماهیت سیال تغییریابنده و دگرگون‌شونده داشته و خواهد داشت. در هر لحظه تاریخی از سیاست بین‌الملل، شکل خاصی از معادله قدرت به‌وجود می‌آید و تکامل می‌یابد. هیچ کشوری به‌ویژه قدرت‌های بزرگ، تمایل به همکاری راهبردی و فراگیر با بازیگری که مشکلات منطقه‌ای و راهبردی خود را حل نکند، نخواهد داشت. این امر تراژدی تکرارشونده سیاست بین‌الملل برای هر کشوری بوده و خواهد بود.

نگارنده در ادامه تذکر داده است: نگاه سطحی به سیاست بین‌الملل، از سوی هر گروهی که شکل گیرد، مخاطره‌ساز خواهد بود. این واقعیت درسی آموزنده برای کارشناسان وزارت امور خارجه یا سایر تحلیلگران است. تحلیلگران موضوعات منطقه‌ای و گروه‌های اپوزیسیون نیازمند درک و شناخت واقعیت‌های امنیت منطقه‌ای خواهند بود. آنان باید واقعیت‌های راهبردی تغییریابنده سیاست بین‌الملل را منعکس سازند و ایران را بیش از گذشته در وضعیت رویاگرایی قرار ندهند.

این روزنامه در پایان نوشته: بیانیه مشترک چین و عربستان یک واقعیت سیاست بین‌الملل است که ان‌شاءالله می‌تواند برای تمامی کارگزاران، پژوهشگران و مفسران سیاست خارجی ایران درس هشدار‌دهنده و عبرت‌آموز داشته باشد. اگرچه سیاست هیچ‌گاه پایان نمی‌یابد و هر موضوع عبرت‌آموزی می‌تواند زمینه موفقیت‌های موثر در آینده سیاست خارجی و امنیت منطقه‌ای کشورها را فراهم سازد.

 

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها