کد خبر: 586740
|
۱۴۰۱/۰۹/۲۰ ۱۹:۴۰:۲۳
| |

روزنامه فرهیختگان:

شرایط فراهم باشد چین هم مانند آمریکا از مخاصمه با ایران دریغ نمی‌کند

به زعم چینی‌ها بدون آنها اقتصاد ایران دچار مشکل خواهد شد

روزنامه فرهیختگان نوشت: چین هر چند بنا به دلایلی مخاصمه چندانی با ایران نداشته است، اما شواهد نشان می‌دهد اگر شرایطش همانند آمریکا فراهم شود از چنین کاری دریغ نمی‌ورزد.

شرایط فراهم باشد چین هم مانند آمریکا از مخاصمه با ایران دریغ نمی‌کند
کد خبر: 586740
|
۱۴۰۱/۰۹/۲۰ ۱۹:۴۰:۲۳

روزنامه اصولگرای فرهیختگان به بهانه سفر شی جین پینگ، رئیس‌جمهور چین به عربستان و شرکت در دو نشست شورای همکاری خلیج‌فارس و سران کشورهای عربی با یادآوری اینکه «اگر شرایط فراهم باشد چین نیز مانند آمریکا از مخاصمه با ایران دریغ نمی‌کند» خواستار بازتنظیم روابط ایران و چین شد.

به گزارش فرهیختگان، چین هرچند بنابه دلایلی مخاصمه چندانی با ایران نداشته است، اما شواهد نشان می‌دهد اگر شرایطش همانند آمریکا فراهم شود از چنین کاری دریغ نمی‌ورزد. چین تنها کشور دارای توانایی‌های بزرگ در منطقه نیست. روسیه، هند، مالزی و اندونزی نیز با وجود مشکلاتی که دارند و حتی ابعاد بسیار کوچک ترشان نسبت به چین درصورت معاملات محکم و قوی می‌توانند برای پیشبرد امور مناسب باشند.

این روزنامه در ادامه تاکید کرده است: به زعم چین ایران قادر نیست به دلیل مشکلات بین‌المللی با غرب و متحدانش در منطقه و ناآرامی‌های داخلی پاسخ درخوری به پکن بدهد. از سوی دیگر به زعم چینی‌ها بدون آنها، اقتصاد ایران دچار مشکل خواهد شد. اینها همه داده‌های درستی هستند اما ایران زمانی‌که در سال 1979 از فاصله‌ای نزدیک با آمریکایی که سلطه نظامی‌اش در سراسر کشور پراکنده بود برخورد کرد، نشان داد محدودیت‌بردار نیست. تهران روزهای سخت‌تری را به خود دیده است، زمانی‌که آمریکا و شوروی هردو به عراق کمک می‌کردند و چین نیز به‌ویژه در ابتدای جنگ ظهور و بروز چندانی نداشت.  ایران باید در بحران دیپلماتیک با چین، به‌ویژه در شرایطی دیگران به انفعال ایران نشسته‌اند، پاسخی مناسب و کلان برای این بحران طراحی کند.

 

  • ناشناس ارسالی در
    دوشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۱

    ماکه نفت وداربم مفت میدیم به چینی ها والا بدیم آمریکایها وضع مون بهتر میشه رودرباعثی بزارید کنار مردم خوشحال هم میشن

  • حسین کریمیان ارسالی در
    دوشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۱

    بداهت یک ملت است که در دنیای امروز فکر کند کشورهایی که دم از دوستی میزنند به خاطر او از منافع خود میگذرند. و بداهتی بد تر اینکه با اخم و لبخند دیگر کشور ها او هم بر خورد احساسی متناسب را از خود بروز دهد.در صورتی که شاید منافع ملی و مآل اندیشی ایجاب کند که عکس رفتار طرف مقابل را از خود نشان داد.چه خوب می شد که در سیاست خارجی افکار همه ی جناح ها یکسان می بود در ای صورت اصلاح طلبان به اصول گرایان طعنه رابطه با شرق را نمی زدند.و اصول گرایان بر جام را زیر سوال نمی بردند. آرزوی من است که کاش همه ی رسانه ها و جراید ارگان احزاب در سیاست خارجی حرف شان یکی می بود

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها