کد خبر: 589115
|
۱۴۰۱/۱۰/۰۷ ۱۸:۰۰:۴۰
| |

علیرضا شیخ عطار، سفیر پیشین ایران در آلمان:

اینکه مملکت هنوز سرپاست، نشان می‌دهد تحریم‌ها به هدف نرسید

اروپایی ها پول سفارتخانه هایشان در ایران را ارسال می‌کنند دبی، بعد پیک این پول را به صورت نقدی می‌آورد.

اینکه مملکت هنوز سرپاست، نشان می‌دهد تحریم‌ها به هدف نرسید
کد خبر: 589115
|
۱۴۰۱/۱۰/۰۷ ۱۸:۰۰:۴۰

علیرضا شیخ عطار، سفیر پیشین ایران در آلمان درباره تحریم‌های جدید اروپا علیه ایران، می‌گوید: همین که مملکت هنوز سر پاست، نشان دهنده این است که این تحریم‌ها به هدف نرسیده و این را بارها و بارها مقامات آمریکایی هم گفتند که تحریم‌های همه جانبه به جایی نرسیده است.

به گزارش ایسنا، شیخ عطار در برنامه «رویداد» رادیو گفت‌وگو گفت:

می توان تحریم را به دو نوع تقسیم کرد؛ یکی تحریم‌هایی با هدف اقتصادی‌ و فلج کردن اقتصاد کشور مورد تحریم، مثل تحریم بانک‌ها مثل سوییس، تحریم رفت و آمد کشتی‌ها، تحریم خرید یک کالا یا فروش یک کالا؛ این نوع تحریم‌ها در مورد ما سال‌هاست اجرا می‌شود. ولی می‌شود گفت تحریمی از این جنس نمانده که برای کشور ما اجرا نشود، ما چه قبل از برجام چه بعد از برجام این تحریم‌ها را داشتیم. بالاخره راه‌حل‌هایی هم برایش پیدا کردیم.

نوع دیگری از تحریم هست که بیشتر سیاسی‌ است؛ یعنی هدف این است که کشور مورد تحریم را از نظر چهره سیاسی خراب و ضایع کنند. در این مورد مثلا مقامات یا برخی از نهادها را تحریم می‌کنند که این‌ها اتفاقا هیچ کارکرد اقتصادی ندارند. مدتی است که سپاه را تحریم می‌کنند؛ سپاه جدای از ماجراهای اخیر از زمان جنگ تحمیلی اجازه خرید و فروش سلاح یا حتی چیزی که مربوط به سلاح باشد را نداشت.

سازمان ملل قطعنامه‌ای دارد چیزهایی که در حد پیچ و مهره که در حالت عادی هم کاربرد دارد، اسمش را گذاشتند مصرف دوگانه؛ می‌گویند ممکن است در سلاح هم به کار برود خرید و فروشش نیاز به مجوز دارد، یعنی این چیز تازه‌ای نیست، همین که بارها مقامات کشور گفتند که ما زمان جنگ تحمیلی حتی سیم خاردار نمی‌توانستیم بخریم.

برخی مقامات غربی اعلام می کنند فلان مقام یا سردار سپاه یا وزیر یا وکیل را تحریم می‌کنند، یعنی حساب هایشان را می بندند و مصادره می کنند؛ الحمدلله مقامات تا جایی که ما می‌دانیم مخصوصا مقاماتی که الان سر کار هستند، نه حسابی دارند، نه معامله‌ای دارند، نه بیزینسی دارند؛ بنابراین این بیشتر یک ژست است.

 حالا بیایند تحریم کنند چه لطمه‌ای به این‌ها می‌خورد؟ بیشتر این است که بگویند ما مقابل اتفاقاتی که در ایران می‌افتد اعتراض داریم و این اعتراض را برای اینکه بیشتر از کلمه و بیانیه نشان دهیم، می‌آییم تحریم می‌کنیم، ولی خودشان هم می‌دانند و اتفاقا هم یکی دوبار بنده دیدم که سخنگوهایشان گفتند که البته اینجا مالی و اموالی نیست که ما بتوانیم آن‌را تحریم کنیم.

این اقدامات برای راضی کردن مخالفان ایرانی مقیم خارج از کشور است که مدتی است جنجال و راهپیمایی راه انداختند و فشار می‌آورند که چرا دولت‌های غربی علیه ایران کاری نمی‌کنند و این‌ها می‌خواهند جواب بدهند که ما ایران را تحریم کردیم، گرچه نتیجه عملی هم نخواهد داشت.

بعد از آنکه بانک ها و نقل و انتقالات ما را تحریم کردند، اروپایی‌ها ضمن اینکه جلوی معاملات را گرفتند، حتی پولی را که برای سفارتخانه‌های‌شان می‌خواستند بفرستند از طریق بانکی نفرستادند که یک موقع ما دست روی این پول بگذاریم. پول را ارسال می‌کنند دبی، بعد پیک این پول را به صورت نقدی می‌آورد.

 

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها