نخست وزیر عراق:
نیازی به نیروهای نظامی خارجی نداریم، نیروهای مستشاری میخواهیم
نخست وزیر عراق امروز چهارشنبه اعلام کرد: تمایل کشورمان به تحکیم همکاریهای نظامی و امنیتی با طرف فرانسوی با هدف ما برای ارتقای توان رزمی نیروهای امنیتی مطابقت دارد و اکنون در حال دستیابی به این هدف است که باعث میشود عراق نیازی به نیروهای نظامی خارجی نداشته باشد بلکه به نیروهای مستشاری برای پاسخگویی به نیازهای ارتش از نظر آموزشی و تجهیزاتی نیاز است.
محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق در یادداشتی که روزنامه لوموند فرانسه منتشر کرد، تاکید کرد: پاسخ بغداد و پاریس به درک مشترک پیرامون اهمیت استراتژیک روابط بین دو کشور، دولت ما را بر آن داشت تا تمایل بیشتری برای توسعه این روابط دوجانبه و استقرار پایههای محکم آن نشان دهد.
به گزارش ایسنا، وی افزود: زمانی که عراق با خطرات تروریسم مواجه شد و در دفاع از خود، منطقه و جهان وارد جنگی سرنوشت ساز با نیروهای شر و تاریکی شد، فرانسه در کمک و مشارکت برای بازپس گیری سرزمینهای عراق به ویژه در جنگ برای آزادسازی موصل پیشرو بود. همکاری مشترک دوجانبه را در جنبههای تسلیحاتی، آموزشی و تلاشهای اطلاعاتی هم باید اضافه کرد که همگی نشاندهنده مشارکت راهبردی بلندمدت بین بغداد و پاریس برای تضمین حفظ دستاوردهای به دست آمده در مبارزه با تروریسم و برقراری ثبات در منطقه است.
السودانی خاطرنشان کرد: تمایل کشورمان به تحکیم همکاریهای نظامی و امنیتی با طرف فرانسوی با هدف ما برای ارتقای توان رزمی نیروهای امنیتی مطابقت دارد و اکنون در حال دستیابی به این هدف است که باعث میشود عراق نیازی به نیروهای نظامی خارجی نداشته باشد بلکه به نیروهای مستشاری برای پاسخگویی به نیازهای ارتش از نظر آموزشی و تجهیزاتی نیاز است، این بدین معنی است که ما همواره نیازمند بازنگری دائمی روابط با ائتلاف بینالمللی و ترسیم نقشهای برای همکاریهای آتی با توجه به توسعه مداوم در توان رزمی نیروهای مسلح خود هستیم.
نخست وزیر عراق در بخش دیگر از سخنانش تاکید کرد: پیشرفت اقتصاد ملی اولویت اصلی دولت عراق است و دولت ما قصد دارد از ظرفیتهای عظیم اقتصادی استفاده بهینه کند، زیرا عراق دومین تولیدکننده بزرگ نفت در اوپک و دارای یکی از بزرگترین ذخایر نفت و گاز در جهان است و هلدینگهایی مانند توتال انرژی و آلستوم برای کار در عراق در زمینه انرژی، توسعه تولید انرژیهای تجدیدپذیر استقبال میکنند.
وی توضیح داد که دولت عراق قصد دارد یک نیروی محرکه اصلی در دیپلماسی منطقهای و روندهای سیاسی باشد و این به وضوح در کنفرانس بغداد ۲ که اخیرا با حمایت امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه در امان پایتخت اردن برگزار شد، نشان داده شد، زیرا عراق با استفاده از اراضی خود به عنوان صحنهای برای تهدید کشورهای همسایه و هرگونه تجاوز به اراضی خود مخالف است.
وی خاطرنشان کرد که همکاری بین پاریس و بغداد جنبههای مختلفی دارد و به بخشهای بهداشتی، آموزشی، فرهنگی و اقلیمی گسترش مییابد. فرانسه برای حفظ محیط زیست و مبارزه با اثرات و خطرات تغییرات آب و هوایی تلاش میکند و ما میخواهیم در حفاظت از میراث و مبارزه با قاچاق آثار باستانی مشارکت مستمر داشته باشیم.
السودانی گفت: عراق به دموکراسی خود و احترام به حقوق ملت خود متعهد است و تصمیمی که در مورد ایزدیها گرفته شد و پس از ۵۰ سال آنها مالک خانهها و زمینهای خود در سنجار شدند، گواهی بر این تعهد است.
دیدگاه تان را بنویسید