کد خبر: 595619
|
۱۴۰۱/۱۱/۱۷ ۱۴:۱۹:۴۴
| |

چگونه بازدارندگی در برابر کره‌شمالی را تقویت کنیم؟

واشنگتن و سئول باید هماهنگی خود را در پاسخ به بازدارندگی یا خنثی کردن استفاده احتمالی کره‌شمالی از تسلیحات هسته‌ای، صرف‌نظر از اینکه هدف سانفرانسیسکو باشد یا سئول، تقویت کنند.

چگونه بازدارندگی در برابر کره‌شمالی را تقویت کنیم؟
کد خبر: 595619
|
۱۴۰۱/۱۱/۱۷ ۱۴:۱۹:۴۴

در ماه‌های اخیر، کیم‌جونگ‌اون، رهبر کره‌شمالی تهدید کرده است که به‌طور پیشگیرانه از تسلیحات هسته‌ای علیه کره‌جنوبی استفاده می‌کند و متعهد شده است که زرادخانه هسته‌ای کشورش را به‌طور «تصاعدی» افزایش دهد. این اظهارات افکار عمومی کره‌جنوبی را به وحشت انداخته است.

به گزارش روزنامه هم میهن به نقل از شورای روابط خارجی ، یون‌سوک‌یول، رئیس‌جمهور کره‌جنوبی، در ماه ژانویه اشاره کرد که کره‌جنوبی می‌تواند زرادخانه هسته‌ای خود را توسعه دهد یا درخواست استقرار مجدد تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی ایالات‌متحده را بدهد.

یک راه مؤثرتر برای کم کردن تهدید‌های پیونگ‌یانگ برای ایجاد شکاف بین واشنگتن و سئول این است که دولت‌های یون و جو بایدن متعهد شوند که توافقات اصلی را که زیربنای همکاری هسته‌ای آمریکا و کره‌جنوبی است، توسعه دهند. اما اظهارات یون نگرانی‌هایی را دامن زده است و آن امکان توسعه مستقل توانایی تسلیحات هسته‌ای توسط کره‌جنوبی است.

برخی از کارشناسان آمریکایی و کره‌جنوبی از دولت ایالات‌متحده خواسته‌اند به کره‌جنوبی کمک کند تا توازن تسلیحات هسته‌ای با کره‌شمالی را دنبال کند، اما این امر موجب واکنش شدید متخصصان آمریکایی در زمینه منع اشاعه تسلیحات هسته‌ای شده است. درحالی‌که ایالات‌متحده و کره‌جنوبی تاکنون رسماً در زمینه سیاست هسته‌ای همسو هستند، کره‌شمالی به وضوح متوجه اصطکاک‌ها و هزینه‌های بالقوه‌ای است که کره‌جنوبی با دنبال کردن چنین مسیری ایجاد می‌کند. هدف دیرینه پیونگ‌یانگ، شکستن این اتحاد و دور کردن کره‌جنوبی از اتکا به ایالات‌متحده است.

کره‌شمالی به‌شدت از هزینه‌های اقتصادی احتمالی کره‌جنوبی با نقض معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) و دستیابی به سلاح‌های هسته‌ای آگاه است. انجام این کار کره‌جنوبی را از جامعه بین‌المللی دور می‌کند و خطر آسیب جدی به اقتصاد وابسته به صادرات این کشور را به همراه خواهد داشت.

مقامات کره‌شمالی به احتمال زیاد به این نتیجه خواهند رسید که اگر کره‌جنوبی نیز تحریم‌های بین‌المللی‌ای که کره‌شمالی تجربه می‌کند را متحمل شود، مزیت‌های اقتصادی کره‌جنوبی نسبت به کره شمالی کاهش خواهد یافت. متخصصان آمریکایی منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای، همچنین خاطرنشان می‌کنند که استقرار سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی در کره‌جنوبی، یک هدف باارزش را در تیررس کره‌شمالی قرار خواهد داد.

اما گزارش اخیر مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی در مورد بازدارندگی گسترده، آغاز گفت‌وگوهای دوجانبه در مورد استقرار مجدد تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی ایالات‌متحده را با وجود این موانع توصیه کرده است.

توافقنامه همکاری هسته‌ای آمریکا و کره‌جنوبی که در سال 1974 به دست آمد و در سال 2015 مورد بازنگری قرار گرفت، مبنایی را برای دو کشور فراهم می‌کند تا هم گسترش صلح‌آمیز انرژی هسته‌ای غیرنظامی و هم رعایت رژیم عدم اشاعه تسلیحات هسته‌ای را به‌عنوان ابزاری برای تأکید بر مزایای همکاری میان خود در پیش بگیرند. کره‌جنوبی تقریبا برای تامین 12 درصد از انرژی مصرفی خود به انرژی هسته‌ای متکی است.

با تکمیل قراردادهای هسته‌ای و سرمایه‌گذاری 20 میلیارد دلاری امارات‌متحده عربی، دولت یون در نظر دارد راکتورهای داخلی جدید بسازد تا انرژی هسته‌ای بتواند 30 درصد نیاز انرژی کره‌جنوبی را تا سال 2030 تامین کند.

هم شرکت‌های انرژی هسته‌ای کره‌جنوبی و هم ایالات‌متحده می‌خواهند دستاوردهای قابل‌توجهی را از طریق یک معامله گسترده به‌دست آورند. آنها می‌توانند برای ساخت رآکتورهای هسته‌ای غیرنظامی در مناطق دیگر متحد شوند. این کار به این دو کشور کمک می‌کند تا منابع انرژی را متنوع کرده و انتشار کربن را کاهش دهند.

تقویت همکاری هسته‌ای غیرنظامی آمریکا و کره‌جنوبی آگاهی سئول را هم از مزایای تجاری ملموس همکاری با واشنگتن و هم هزینه‌های اقتصادی خروج از رژیم جهانی منع اشاعه افزایش می‌دهد. این رویکرد پایه‌های همکاری صلح‌آمیز هسته‌ای آمریکا و کره‌جنوبی را تقویت می‌کند و بر هزینه‌ای که کره‌جنوبی در صورت پیگیری توسعه تسلیحات می‌پردازد، تأکید می‌کند.

در عین حال، واشنگتن و سئول باید هماهنگی خود را در پاسخ به بازدارندگی یا خنثی کردن استفاده احتمالی کره‌شمالی از تسلیحات هسته‌ای، صرف‌نظر از اینکه هدف سانفرانسیسکو باشد یا سئول، تقویت کنند.

 

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها