کد خبر: 601933
|
۱۴۰۱/۱۲/۲۱ ۱۸:۲۵:۲۸
| |

ویلیام وکسلر مدیر ارشد مرکز رفیق حریری:

تعجب‌آور نیست اگر خبر بعدی احیای گفت‌وگو‌های برجام باشد

توافق ایران و عربستان در مقطعی زمانی حاصل شده است که حاوی دو هشدار برای آمریکا است که سوالات راهبردی مهمی را مطرح می‌کند.

تعجب‌آور نیست اگر خبر بعدی احیای گفت‌وگو‌های برجام باشد
کد خبر: 601933
|
۱۴۰۱/۱۲/۲۱ ۱۸:۲۵:۲۸

مقام پیشین آمریکایی و مدیر ارشد مرکز رفیق حریری و برنامه‌های خاورمیانه اندیشکده شورای آتلانتیک درباره توافق ایران و عربستان با میانجیگری چین گفت: تعجب آور نیست اگر خبر بعدی احیای گفت‌وگو‌های ایران و آمریکا در مورد برجام باشد که بار دیگر با میانجیگری چین انجام خواهد شد.

به گزارش ایرنا، ویلیام وکسلر مدیر ارشد مرکز رفیق حریری و برنا‌های خاورمیانه اندیشکده شورای آتلانتیک و معاون پیشین دستیار وزیر دفاع ایالات متحده در عملیات ویژه و مبارزه با تروریسم روز شنبه به وقت محلی درباره توافق ایران و عربستان افزود: تعجب آور نیست اگر خبر بعدی احیای گفتگو‌های ایران و آمریکا در مورد برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) باشد که بار دیگر با میانجیگری چین انجام خواهد شد.

وی با بیان اینکه در این زمینه تردید دارد، گفت: چنین خبری در واشنگتن مورد استقبال قرار خواهد گرفت، اما در اورشلیم (بیت المقدس) به عنوان کاهش و تقلیل بازدارندگی آمریکا و اسرائیل علیه ایران تلقی خواهد شد.

مدیر ارشد مرکز رفیق حریری و برنامه‌های خاورمیانه اندیشکده شورای آتلانتیک معتقد است توافق ایران و عربستان در مقطعی زمانی حاصل شده است که حاوی دو هشدار برای آمریکا است که سوالات راهبردی مهمی را مطرح می‌کند.

این تحلیلگر ارشد و مقام پیشین آمریکایی تصریح کرد: اولین هشدار این است که چین دو طرف را کنار یکدیگر گرد آورده است آن هم در زمانی که شی جین پینگ رئیس‌جمهور این کشور سومین دوره ریاست‌جمهوری خود را آغاز کرده است. پس از سال‌ها اعلام موضع از سوی چین مبنی بر اینکه این کشور خواهان ایجاد روابط اقتصادی در خاور میانه است و به دنبال نفوذ سیاسی نیست، اکنون می‌توانیم بگوییم که آن مواضع غلط بودند. در واقع، چین به مدت دو دهه به طور پیوسته در حال افزایش نفوذ سیاسی منطقه‌ای خود بوده است که اخیراً با سفر شی جین پینگ به ریاض در ماه دسامبر و سفر ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور ایران به پکن در ماه گذشته، این نفوذ برجسته شد.

مدیر مرکز برنامه‌های خاورمیانه اندیشکده آتلانتیک تصریح کرد: این توافق هنگامی حاصل شده است که آمریکا و اسرائیل با رزمایش‌های نظامی مشترک در حال هماهنگی نزدیک برای پاسخ بالقوه به برنامه هسته‌ای ایران هستند و مشاور امنیت ملی اسرائیل پس از سفر نتانیاهو به اروپا این هفته از کاخ سفید بازدید می‌کند. در حالی که کاخ سفید ممکن است از تنش‌زدایی در خاورمیانه استقبال کند، اسرائیل از این تحولات استقبال نخواهد کرد، زیرا کاهش تنش در منطقه را به عنوان اقدامی برای کاهش تهدید اقدام نظامی علیه ایران تفسیر می‌کند.

"جورجیو کافیرو" تحلیلگر ارشد آمریکایی و مدیر اجرایی موسسه تحلیل وضعیت خلیج فارس نیز گفت که توافق ایران و عربستان با میانجیگری چین باید از دریچه تحولات از سال ۲۰۲۰ در خاورمیانه به سمت "تصمیم گیری عملگرایانه سیاست خارجی و تعامل دیپلماتیک میان کشور‌هایی که مشکلات عمده‌ای در روابط خود داشته اند" درنظر گرفته شود.

 این تحلیلگر آمریکایی مسایل خاورمیانه روز شنبه به وقت محلی درباره توافق ایران و عربستان افزود: که چنین مانور‌های دیپلماتیک شامل بهبودی روابط ترکیه، سوریه و امارات با رقبای منطقه‌ای خود است.

مدیر موسسه تحلیل وضعیت خاورمیانه اضافه کرد: «کشور‌های خاورمیانه به‌جای اصرار بر اهداف خاص و طرح‌های ایدئولوژیک، در حال تبدیل شدن به کشور‌هایی معامله‌گرتر و دوری از ایده‌پردازی در سیاست خارجی خود هستند. من علاقه‌مند به پی بردن به دیدگاه بحرین در مورد توافق عربستان سعودی و ایران هستم. بحرین، بسیار بیشتر از هر کشور دیگر در شورای همکاری خلیج فارس، ایران را تهدیدی جدی برای امنیت داخلی خود می‌داند. نمی‌دانم که چگونه روابط ایران و عربستان سعودی ممکن است بر درک بحرین از تهران تأثیر بگذارد.»

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها