ترکیه و مجارستان از لیست مدعوین بایدن برای نشست «برای دموکراسی» خط خوردند
مجله فارن پالیسی به نقل از سه مقام آمریکایی گزارش داد که دولت جو بایدن، ترکیه و مجارستان، متحدان ناتو را از فهرست مدعوین برای اجلاس سران «برای دموکراسی» خارج کرده است.
مجله فارن پالیسی به نقل از سه مقام آمریکایی گزارش داد که دولت جو بایدن، ترکیه و مجارستان، متحدان ناتو را از فهرست مدعوین برای اجلاس سران "برای دموکراسی" خارج کرده است.
به گزارش ایسنا به نقل از آرتی، این دو کشور همچنین از برگزاری مراسم افتتاحیه سال گذشته اجلاس سران خط خوردند، رویدادی که علیرغم برگزاری تنها دو بار، جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا آن را به عنوان یکی از دستاوردهای مهم سیاست خارجی خود ستوده است.
یکی از مقامات وزارت امور خارجه آمریکا تایید کرد که همه شرکت کنندگان در اجلاس سال ۲۰۲۱ دعوت نامهای برای رویداد امسال دریافت کردهاند. با این حال، او گفت، دولت بایدن "علاقهای به این ندارد که این رویداد به عنوان یک قضاوت همه جانبه در مورد قدرت دموکراسی یک کشور دیگر دیده شود."
راب برشینکسی، مدیر ارشد حقوق بشر و دموکراسی در شورای امنیت ملی، به المانیتور گفت در حالی که ترکیه "یک متحد مهم ناتو برای ایالات متحده و یک شریک فوق العاده مهم" است، واشنگتن از نظر وضعیت دموکراسی و حقوق بشر در داخل این کشور، ارزیابی خود را انجام داده است
اعلامیه هفته گذشته رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه مبنی بر اینکه این کشور تصویب عضویت فنلاند در ناتو را آغاز خواهد کرد، اما سوئد باید منتظر بماند، احتمالاً در تصمیم برای حذف این دعوت برای بار دوم نقش داشته است.
در حالی که اردوغان پذیرش سوئد در ائتلاف نظامی را رد نکرده، اما تاکید کرد که امتناع استکهلم از تحویل دادن بیش از ۲۱۰ تروریست مظنون به ترکیه، معاملهشکنی بود.
مجارستان، که بایدن در سال ۲۰۲۰ آن را "توتالیتر" خواند، در میان متحدان ناتو به دلیل امتناع از حمایت از سختترین تحریمهایی که اتحادیه اروپا علیه صنعت نفت و گاز روسیه ، مورد نارضایتی قرار گرفته است. بوداپست با توجه به اینکه حدود ۸۰ درصد گاز طبیعی خود را از روسیه تامین میکند، بارها اشاره کرده که تحریم بسیار بیشتر از آن که مسکو را به خاطر درگیری در اوکراین مجازات کند، به مجارستان و سایر کشورهای اروپایی آسیب می رساند. دفتر نخست وزیر مجارستان اوایل این هفته بار دیگر خواستار برقراری آتش بس در اوکراین شد و تصمیم بریتانیا برای ارسال مهمات اورانیوم ضعیف شده به کییف را محکوم کرد.
نشست سران "برای دموکراسی" از ۲۸ تا ۳۰ مارس در واشنگتن و همچنین در کشورهای شریک کاستاریکا، کره جنوبی و زامبیا برگزار خواهد شد.
دیدگاه تان را بنویسید