کد خبر: 604807
|
۱۴۰۲/۰۱/۱۲ ۱۶:۰۲:۵۸
| |

رمز و رازهای قدرت دینار کویت

دینار کویت اولین بار در اول آوریل 1961 منتشر شد و از آن زمان همواره از قدرتمندترین واحدهای پولی جهان ماند.

رمز و رازهای قدرت دینار کویت
کد خبر: 604807
|
۱۴۰۲/۰۱/۱۲ ۱۶:۰۲:۵۸

با گذشت 62 سال از انتشار دینار کویت، این واحد پولی از قدرتمندترین و باثبات‌ترین واحدهای پولی جهان است.

به گزارش میدل ایست نیوز به نقل از الخلیج آنلاین، دینار کویت اولین بار در اول آوریل 1961 منتشر شد و از آن زمان همواره از قدرتمندترین واحدهای پولی جهان ماند، هرچند کویت از بزرگ‌ترین قدرت‌های اقتصادی جهان شناخته نمی‌شود.

شرکت مالی City Index در اکتبر 2021 اعلام کرد که دینار کویت معادل 3.2 دلار و قدرتمندترین واحد پولی جهان است و علت آن درآمدهای گسترده نفتی این کشور کوچک است.

بر اساس این گزارش، 10 کشور واحد پولی اول جهان همین است که صادرات فراوان یا تعاملات تجاری بدون رقیب دارند.

تورم، رشد اقتصادی و حجم ذخایر ارزی از عوامل مؤثر در تعیین ارزش واحدهای پولی هستند. در عین حال، قدرتمند بودن یک واحد پولی به معنای قدرتمند بودن اقتصاد کشوری که دارنده آن واحد پولی است، نیست بلکه عوامل متعددی در این عرصه مؤثر هستند که از جمله آنها عرضه و تقاضای ارز است.

عوامل قدرت دینار کویت

دینار کویت قدرت خود را از اعتماد مصرف‌کنندگان و بازارهای جهانی و محبوبیت فراوانش در منطقه و جهان به علت سیاست‌های مالی و ذخایر ارزی فراوان این کشور می‌گیرد.

نفت بیش از 90 درصد صادرات کویت و 50 درصد تولید ناخالص داخلی این کشور را به خود اختصاص داده و چون نفت با دلار خرید و فروش می‌شود، کویت ذخایر ارزی بسیار هنگفتی دارد.

کویت 50 میلیارد دلار ذخایر ارزی و میلیون‌ها اوراق قرضه در بازارهای جهانی دارد و صندوق توسعه کویت با 769 میلیارد دلار یکی از بزرگ‌ترین صندوق‌های جهان است.

همچنین بالا بودن تراز تجاری کویت باعث شده که این کشور برای کاهش هزینه صادرات غیر نفتی نیازی به کاهش ارزش پول خود نداشته باشد.

کویت سیاست مالی مناسبی پیش گرفته که در آن درآمدها و هزینه‌ها به طرز درستی تنظیم شده و با ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا باعث کاهش تورم و حفظ ارزش پول ملی شده است.

همچنین کویت از کشورهایی است که کم‌ترین نقدینگی را دارد و این نیز خود باعث تقویت ارزش دینار شده است.

تاریخچه دینار کویت

کویت در اول آوریل 1961 دینار را جانشین روپیه هند کرد. در این مدت، این کشور 5 بار اسکناس‌های خود را تغییر داده تا امنیت آن را بالا ببرد و مانع از جعل آن شود.

هم اکنون ششمین دوره اسکناس‌های کویتی در بازار موجود است که در سال 2014 عرضه شده است. این اسکناس با طراحی ویژه و یک اندازه در همه مبالغ با پرچم کویت و نمادهای ملی این کشور در حال تبادل است.

سیاست مالی کویت

بانک مرکزی کویت سیاستی حفظ ثبات در بازارهای ارز داخلی و جلوگیری از تورم در قیمت واردات را پیش گرفته است.

این کشور در فاصله سال‌های 1975 تا 2002 سیاست ارتباط قیمت دینار به سبدی از ارزهای خارجی را که با کویت تبادل مالی و بازرگانی داشتند پیش گرفت و این سیاست موفق عمل کرد.

از سال 2003 کویت قیمت دینار را کاملا به دلار مرتبط کرد و این وضعیت تا سال 2007 ثابت ماند اما در این سال بار دیگر به سیاست قبلی بازگشت بدون آنکه اعلام کند چه ارزهایی را در این سیاست در نظر دارد.

چالش های پیش رو

عبدالغفور حاجیه، اقتصاددان کویتی، تأکید می‌کند که با توجه به اینکه کویت اکثر مواد مصرفی خود را وارد می‌کند و درآمدهایش تا حد بسیار زیادی وابسته به فروش نفت و مشتقات نفتی است، سیاست بانک مرکزی این کشور حفظ قیمت بالای دینار به منظور به صرفه نگه داشتن واردات است.

به نظر وی، چالش اصلی پیش روی کویت متنوع کردن مقصدهای صادرات و نیز متنوع کردن فضای سرمایه‌گذاری در داخل است.

او می‌افزاید که در زمان کاهش قیمت نفت، موضوع کاهش ارزش دینار به منظور تأمین حقوق کارکنان دولتی مطرح شده بود اما با افزایش مجدد قیمت نفت این مسئله منتفی شده است.

وی خواستار تسریع دولت در اجرای پروژه جزیره بوبیان و تبدیل آن به یک مرکز مالی جهانی و جذب سرمایه‌گذاران شد.

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها