کد خبر: 605555
|
۱۴۰۲/۰۱/۱۶ ۱۵:۵۲:۰۷
| |

رئیس‌جمهور فرانسه وارد پکن شد؛ پایان جنگ اوکراین در دستور کار مکرون

رئیس جمهور فرانسه در یک سفر رسمی سه روزه (5 تا 7 آوریل) وارد پکن، پایتخت چین شد.

رئیس‌جمهور فرانسه وارد پکن شد؛ پایان جنگ اوکراین در دستور کار مکرون
کد خبر: 605555
|
۱۴۰۲/۰۱/۱۶ ۱۵:۵۲:۰۷

امانوئل مکرون،  رئیس جمهور فرانسه در یک سفر رسمی سه روزه (5 تا 7 آوریل) وارد پکن، پایتخت چین شد.

به گزارش جماران به نقل از رویترز وزارت خارجه چین پیشتر اعلام کرده بود که روسای جمهور فرانسه و چین برای تعمیق همکاری و تبادل نظر در مورد موضوعات مهم بین المللی گفتگو خواهند کرد

 دفتر ریاست‌جمهوری فرانسه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که روسای جمهوری آمریکا و فرانسه توافق کردند که برای پایان‌دادن سریع جنگ اوکراین، با چین وارد تعامل شوند.

 علی‌رغم مخالفت‌های اخیر سران آمریکا و اروپا با «طرح ۱۲ ماده‌ای صلح چین» برای بحران اوکراین، کاخ الیزه (مقر رسمی و دفتر ریاست‌جمهوری فرانسه) امروز چهارشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا و امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه در گفت‌وگویی تلفنی توافق کردند که برای پایان‌دادن جنگ اوکراین با چین وارد تعامل شوند.

در بیانیه بیانیه کاخ الیزه آمده است که «دو رهبر تمایل مشترک خود را برای تعامل با چین برای تسریع در پایان‌دادن جنگ اوکراین و مشارکت در ایجاد صلح پایدار در منطقه اعلام کردند.»

این رایزنی تلفنی سران آمریکا و فرانسه در آستانه سفر ماکرون به چین انجام شده؛ ماکرون قرار است امروز چهارشنبه همراه با «اورسولا فون درلاین»، رئیس کمیسیون اروپا به پکن سفر و با «شیء جین‌پینگ» رئیس‌جمهور چین دیدار و گفت‌وگو کنند. پیش‌تر اعلام شده بود که جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اواسط ماه آوریل به چین سفر خواهد کرد.

پیش از این وزارت خارجه چین، ۵ اسفند در سالروز آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین، طرح ۱۲ بندی خود را برای نحوه پایان‌دادن به جنگ و درگیری‌ها در اوکراین را منتشر کرد. این «طرح صلح» در وب‌سایت وزارت خارجه چین منتشر شده است.

طرح ۱۲ بندی دولت چین برای حل‌وفصل درگیری‌ها و پایان جنگ در اوکراین به شرح ذیل است:

▪️احترام به حاکمیت همه کشورها

▪️پایان‌دادن به تحریم‌های یک‌جانبه

▪️کنارگذاشتن ذهنیت و گفتار «جنگ سرد»

▪️توقف خصومت‌ها و درگیری‌ها

▪️ازسرگیری مذاکرات صلح

▪️حل بحران انسانی

▪️حفاظت از غیرنظامیان و اُسرای جنگی

▪️تضمین ایمنی نیروگاه‌های هسته‌ای

▪️کاهش خطرهای راهبردی

▪️افزایش صادرات غلات

▪️حمایت از پایداری زنجیره‌های صنعتی و زنجیره تأمین (کالاها)

▪️بازسازی پساجنگ

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها