کد خبر: 607750
|
۱۴۰۲/۰۱/۲۸ ۱۲:۵۷:۱۳
| |

روزنامه هاآرتص:

نزدیکی مسکو و ایران اسرائیل را نگران کرده است

روزنامه اسرائیلی هاآرتص نوشت: بنا بر هشدارهای مقامات اسرائیلی گرم شدن روابط روسیه با جمهوری اسلامی ایران باعث به خطر افتادن اهداف و همکاری‌های امنیتی اسرائیل در سوریه خواهد شد.

نزدیکی مسکو و ایران اسرائیل را نگران کرده است
کد خبر: 607750
|
۱۴۰۲/۰۱/۲۸ ۱۲:۵۷:۱۳

مقامات دولتی اورشلیم می‌گویند که اسرائیل که بین نزدیکی به مسکو و واشنگتن گیر کرده، بعد از جنگ اوکراین مجبور به بندبازی روی طناب باریک بین مواضع این دو ابرقدرت شده- و ممکن است دیگر قادر به حفظ این روند نباشد.

به گزارش شفقنا و به نقل از از روزنامه هاآرتص؛ مقامات اسرائیلی معتقدند که افزایش همکاری‌های نظامی بین ایران و روسیه در بحبوحه جنگ اوکراین می‌تواند به روابط بین مسکو و اورشلیم آسیب‌های قابل توجهی وارد کرده و به خصوص خطرات بالقوه زیادی برای هماهنگی و همکاری‌های امنیتی اسرائیل با روسیه در سوریه داشته باشد.

به عقیده کارشناسان این احتمال وجود دارد که تهران بخواهد دولت روسیه را زیر فشار قرار داده و از همکاری امنیتی این کشور با اسرائیل در مورد حملات رژیم صهیونیستی علیه اهداف جمهوری اسلامی ایران در خاک سوریه جلوگیری کند. علاوه بر این، یکی از منابع سیاسی روزنامه هاآرتص می‌گوید که اسرائیل باید با درک و تشخیص درست تزلزل ایجاد شده در روابطش با مسکو، درباره امکان ارائه کمک‌های امنیتی به اوکراین تجدید نظر اساسی صورت دهد.

به گفته این منبع ناشناس سیاسی؛ «شدت گرفتن دوقطبی ایجاد شده بین روسیه و غرب نخواهد گذاشت اسرائیل به حرکت در مرز بین این دو جهان ادامه دهد. هم‌چنین علاوه بر نزدیکی مستمر مسکو به ایران، مشاهدات ناظران حقوق بشر در روسیه حکایت از این می‌کند که روسیه با تمرکز روی سیاست‌های داخلی خود دست به اتخاذ تصمیم‌هایی در زمینه نقض حقوق و آسیب رساندن به یهودیان زده- که به احتمال زیاد منجر به درگیری و برخورد طرفین خواهد شد».

اسرائیل به دلیل مقاومت در برابر ارسال تسلیحات نظامی و سیستم‌های دفاعی به اوکراین جنگ‌زده با فشار فزاینده‌ای از سوی اروپا و واشنگتن مواجه است و منابع دیپلماتیک در اورشلیم می‌گویند که بعید نیست در نهایت تسلیم شده و مجبور به ارسال تسلیحات نظامی به اوکراین شود. بر اساس پیش‌بینی یکی از منابع اسرائیلی؛ «رژیم صهیونیستی در نهایت در کنار کشورهای غربی خواهد ایستاد، ولی این کار را به اجبار، و در شرایطی که کتک‌خورده و زخمی شده است، انجام خواهد داد».

البته بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل امکان ارسال کمک‌های نظامی به اوکراین را رد کرده و گفته که سیاست بی‌طرفی نسبی دولت در این جنگ را ادامه خواهد داد. به تازگی یکی از مقامات ارشد اسرائیل گفته که «هیچ جای دیگری در دنیا به اندازه ما در دسترس خلبانان روسی نیست. این مشکل اصلی اسرائیل است».

علاوه بر این، مقامات اسرائیلی از این موضوع نیز احساس نگرانی کرده‌اند که ارسال کمک‌های نظامی به اوکراین در صورتی که باعث برانگیخته شدن خشم پوتین شود، به احتمال زیاد باعث بروز دشواری‌هایی برای جامعه یهودیان روسیه خواهد شد و هم‌چنین تبعاتی چون بسته شدن آسمان بین دو کشور را به دنبال خواهد داشت».

نتانیاهو چند روز پیش وضعیت کمک به پناهجویان اوکراینی در اسرائیل را ارزیابی کرد و در پایان نیز اعلام کرد که دولتش ارائه کمک‌های بشردوستانه به پناهندگان اوکراینی- از جمله تمدید ویزا و کمک‌های بهداشتی و رفاهی- را ادامه خواهد داد.

با این حال برخی از مقامات اسرائیل به طور ناشناس از مواضع رژیم در قبال جنگ اوکراین انتقاد دارند. «تلاش دولت برای ادامه سیاست ناچیز نگه داشتن کمک‌ها به اوکراین- برای راضی نگه داشتن غرب و جلوگیری از عصبانیت روسیه- محکوم به شکست است. غرب دارد جلو می‌کشد و ما گیر کرده‌ایم». به گفته این مقام دولتی؛ «اسرائیل نباید وارد جنگ با روس‌ها شود، یا تصمیم به تعلیق روابط دو کشور و فراخوان سفرا بزند. هم‌چنین درباره تحویل سامانه‌های پدافند هوایی به اوکراین نیز اسرائیل نباید تسلیم شود».

این ارزیابی‌ها در گزارش نیویورک‌تایمز درباره اسناد فاش شده پنتاگون نیز انعکاس داشته- که در آن ایالات متحده سناریوهای مختلفی را برای سوق دادن اسرائیل به انتقال تسلیحات مرگبار از جمله موشک‌های هدایت‌شونده ضد تانک و سیستم‌های دفاع هوایی پیشرفته به اوکراین مورد آزمایش قرار داده است. در این گزارش هم‌چنین به این موضوع اشاره شده که بعید است روسیه با قرار دادن سامانه‌های دفاع هوایی پیشرفته در خاک سوریه مانع از عملیات نیروی هوایی اسرائیل در این کشور شود.

علاوه بر این، اسناد فاش‌شده احتمالات دیگری را نشان می‌دهند که ممکن است اسرائیل را به ارائه کمک‌های مرگبار به اوکراین سوق دهد. مثلا در استاد آمده که در صورتی که روسیه به برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران کمک کند، ممکن است اسرائیل با استفاده از یک کشور ثالث اقدام به انتقال تسلیحات نظامی به اوکراین کند. یا حتی در شرایطی که آمریکا به رژیم صهیونیستی فشار آورد و خواهان کمک اسرائیل به اوکراین در ازای حمایت آمریکا از صهیونیست‌ها در مقابل ایران باشد. با این حال طبق پیش‌بینی مقامات اسرائیلی، در شرایط حال حاضر احتمال حمایت مسکو از برنامه هسته‌ای ایران زیاد نیست.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها