بیانیه مشترک ایران و سوریه پس از سفر رئیسی به دمشق + متن بیانیه
در بیانیه مشترک ایران و سوریه پس از سفر رئیسجمور به دمشق آمده است: دو طرف آمادگی و تمایل خود را برای انجام هرگونه اقدام بهمنظور توسعه روابط تجاری ـ اقتصادی بین دو کشور از طریق سازوکارهای موجود از قبیل کمیسیون عالی مشترک ابراز نمودند.
جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی سوریه در پایان سفر رسمی دو روزه سید ابراهیم رئیسی به این کشور که به دعوت بشار اسد رئیس جمهور سوریه انجام شد، بیانیه مشترکی منتشر کردند.
به گزارش ایسنا، متن بیانیه به شرح زیر است:
«در پاسخ به دعوت رسمی از سوی جناب آقای دکتر بشار اسد، رئیس جمهوری عربی سوریه، جناب آقای دکتر سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران، دیداری رسمی از کشور جمهوری عربی سوریه طی دو روز چهارشنبه و پنجشنبه، 13 و 14 اردیبهشت 1402 به عمل آورده و با مقامات عالی این کشور در خصوص راههای گسترش و تقویت روابط دوجانبه، آخرین تحولات منطقه و اوضاع در صحنه جهانی، بحث و تبادل نظر نمودند.
- دو رئیس جمهور گفتگوهای عمیقی انجام دادند که تمرکز آن بر راههای توسعه و تقویت روابط دوجانبه براساس روابط برادرانه و استراتژیک میان دو کشور و همچنین آخرین تحولات در منطقه و شرایط جهانی بود.
- دو طرف بر ضرورت احترام به حاکمیت ملی، استقلال و حفظ تمامیت ارضی دو کشور، طبق اهداف و اصول منشور مللمتحد تأکید نمودند.
- دو طرف بر اهمیت تقویت روابط دوجانبه از طریق تداوم همکاریهای سیاسی، اقتصادی، کنسولی و سایر زمینههای همکاری و همچنین استمرار تبادل هیاتهای عالیرتبه میان دو کشور تأکید کردند.
- دو طرف آمادگی و تمایل خود را برای انجام هرگونه اقدام بهمنظور توسعه روابط تجاری ـ اقتصادی بین دو کشور از طریق سازوکارهای موجود از قبیل کمیسیون عالی مشترک ابراز نمودند. آنها همچنین بر همکاریهای موجود فیمابین در زمینه بازسازی جمهوری عربی سوریه تأکید کردند.
- دو طرف با ابراز خوشنودی از همکاری مشترک در زمینه مبارزه با تروریسم و افراطگرایی، بر تداوم همکاری مشترک جهت نابودی نهائی تمامی گروههای تروریستی تاکید نمودند.
- دو طرف، تجاوزات رژیم صهیونیستی به جمهوری عربی سوریه را بهشدت محکوم کرده و آن را عاملی بیثبات کننده در منطقه تلقی نمودند. دو طرف بر حق مشروع سوریه جهت پاسخ به این تجاوزات با روش مناسب تاکید نمود.
- دو طرف، ادامه اشغال جولان سوریه توسط رژیم اشغالگر و همچنین اقدامات این رژیم اشغالگر از جمله تصمیم به الحاق جولان را محکوم کردند که در تناقض با اصول حقوق بینالملل بوده و وضعیت حقوقی جولان سوریه بهعنوان اراضی اشغالی شمرده میشود. آنها همچنین تصمیم دولت آمریکا را در بهرسمیت شناختن الحاق جولان که نقض آشکار اصول سازمان مللمتحد میباشد، بهشدت محکوم کردند.
- دو طرف، هرگونه حضور غیرقانونی نیروهای نظامی در اراضی جمهوری عربی سوریه که اشغال شمرده میشود، را محکوم کرده و بر ضرورت پایان آن که ناقض حاکمیت ملی جمهوری عربی سوریه و تمامیت ارضی آن میباشد، تأکید مینمایند. آنها بر لزوم گسترش حاکمیت جمهوری عربی سوریه بر سرتاسر سرزمین خود تصریح نمودند. آنها اقدامات آمریکا در سرقت منابع طبیعی جمهوری عربی سوریه را قویاً محکوم کرده و خواستار واکنش قاطعانه جامعه بینالمللی جهت توقف این قبیل اقدامات شدند.
- دو طرف، اقدامات قهرآمیز، یکجانبه و غیرمشروع اعمال شده از سوی ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپائی علیه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی سوریه را بهشدت محکوم کردند؛ اقداماتی که نقض قوانین بینالمللی و حقوق بینالملل بشردوستانه بهشمار میرود. آنها همچنین نسبت به این رویکرد که سبب آسیب رسیدن به مردم بیگناه میشود، ابراز نگرانی نموده و بر ضرورت لغو فوری اینگونه اقدامات غیرانسانی تاکید کردند.
- همچنین طرف ایرانی بار دیگر، ایستادگی خود را در کنار دولت و ملت جمهوری عربی سوریه و همبستگی با آنان در قبال زلزله ویرانگر اخیر در این کشور، اعلام نمود. دو طرف همچنین ادامه محاصره ظالمانه و مجازاتهای غیرقانونی از سوی دولتهای غربی علیه مردم سوریه در شرایط بعد از زلزله را محکوم کردند. آنها بر ضرورت شکستن فوری این محاصره بهمنظور وصول کمکهای بینالمللی برای بازسازی مناطق آسیبدیده از زلزله تأکید نمودند.
- دو طرف از تحولات مثبت سیاسی در منطقه، بهویژه ارتباط سازنده میان جمهوری عربی سوریه و کشورهای عربی و توافق ایران و سعودی که زیر نظر چین انجام شد، استقبال نموده و این توافق را گام مهمی به سوی تحولات مثبت که در خدمت ثبات خاورمیانه میباشد، برشمردند. آنها همچنین بر ضرورت همبستگی و انسجام بین دولتهای منطقه برای مقابله با چالشها و تأمین امنیت، رفاه و آرامش در منطقه از طریق همکاری داخلی منطقهای تأکید ورزیدند.
- دو طرف خونهای شهیدان – همه شهدای ایران، سوریه و دوستان آن دو – که جان خود را برای پیروزی جمهوری عربی سوریه در جنگ علیه تروریسم نثار کردند، ارج نهادند.
- طرف ایرانی نسبت به تلاشهای انجام شده جهت آمادهسازی شرایط مناسب و تسهیل بازگشت آوارگان سوری به شهرها و روستاهای خود در جمهوری عربی سوریه، تقدیر کرد. دو طرف از جامعه بینالمللی خواستند تا در این زمینه، کمکهای لازم را ارائه نماید و جلوی سوء استفاده از رنج پناهجویان را از سوی برخی کشورها در راستای خدمت به برنامههای سیاسی خود بگیرد.
- دو طرف تأکید کردند که رژیم اشغالگر صهیونیستی، علت اصلی همه بحرانها و تهدید صلح و امنیت در منطقه بهشمار میرود. آنها هرگونه اقدامات خصمانه این رژیم را علیه مقدسات اسلامی در قدس شریف و تلاشهای آن جهت تغییر شرایط حقوقی و تاریخی بیت المقدس رد نموده و ادامه عملیات شهرکسازیهای غیرقانونی و نیز اقدامات رژیم اشغالگر در فلسطین را محکوم ساخته و همه آن موارد را نقض آشکار حقوق بینالملل و حقوقبشر بهشمار آوردند. دو طرف حمایت خود را از حق مشروع مردم فلسطین در مقاومت بر ضد اشغالگری و برپایی دولتی مستقل، یکپارچه و دارای حاکمیت به پایتختی قدس شریف ابراز داشتند.
- جناب آقای دکتر سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران از استقبال گرم و مهماننوازی کریمانه برادر خود، جناب آقای دکتر بشار اسد رئیس جمهوری عربی سوریه، مقامات و مردم سوریه، تشکر خالصانه و قدردانی نموده و از رئیس جمهوری عربی سوریه، دعوتی رسمی برای انجام سفری رسمی به جمهوری اسلامی ایران بهعمل آورد.»
دیدگاه تان را بنویسید