حجتالله جودکی، دیپلمات پیشین ایران در مصر:
حاکمیت به این نتیجه رسیده که نمیتواند آرمانگرا فکر و عمل کند/ قدرت پنهان در جمهوری اسلامی احساس به بنبست رسیدن میکند
دیپلمات پیشین ایران در مصر گفت: حاکمیت به این نتیجه رسیده است که دیگر نمیتواند آرمانگرایانه بیندیشد و باید عملگرایانه فکر کند و این حکم میکند که از دهها اسم مانند خالد اسلامبولی بگذرد.
روزنامه اعتماد با حجتالله جودکی، دیپلمات پیشین ایران در مصر درباره احتمال ازسرگیری روابط ایران و مصر گفتوگو کرده است.
به گزارش اعتماد، بخشهای مهم این گفتوگو را در ادامه میخوانید:
- همواره دو مانع خارجی در مقابل عادیسازی روابط ایران و مصر وجود داشت، یکی ایالاتمتحده امریکا بود و یکی عربستان سعودی. الان عربستان با ما آشتی کرده و یکی از موانع روابط برطرف شده و فرصت بسیار خوبی برای روابط تهران و قاهره ایجاد شده است.
- قدرت پنهانی که در جمهوری اسلامی ایران وجود داشت، خودش احساس به بنبست رسیدن میکند. گروهها و دستههایی که برای بازسازی روابط ایران و مصر در داخل کشور مانعتراشی میکردند، میبینند که شرایط اقتصادی در کشور فوقالعاده بد شده است و میبینند روابط با همسایگان و کشورهای جهان در وضعیت وخیمی قرار گرفته است. باتوجه به این شرایط قدرت پنهان احساس میکند که باید سرش را از آب در بیاورد و حتی برای مدت کوتاهی هم که شده نفس بکشد.
- بحث برجام کاملا به بنبست رسیده و دیگر هیچ امیدی به آن نیست و طبیعی است که دنبال راه چاره باشیم و یکی از راههای چاره دوست شدن با همسایگان است. این یک انگیزه بسیار خوب است که روابط با کشورهای منطقه بهبود پیدا کند و دیگر شاهد نباشیم که در کشور به خاطر دستمال، قیصریه را به آتش بکشند.
- حاکمیت به این نتیجه رسیده است که دیگر نمیتواند آرمانگرایانه بیندیشد و باید عملگرایانه فکر کند و این حکم میکند که از دهها اسم مانند خالد اسلامبولی بگذرد.
- در ایران این احساس ایجاد شده است که ما بسیار در خارج از کشور منزوی شدهایم و نیاز داریم تا برخی از اقدماتمان را در خارج از کشور کنار بگذاریم و به اقدامات و سیاستهای جدید روی بیاوریم. من فکر میکنم که اگر شرایط زمانی را در نظر بگیریم، شرایط خوبی برای عادیسازی روابط میان تهران و قاهره است.
- گروههای فشار از بین نرفتهاند، ولی به چشم خودشان دیدهاند که مملکت را به کجا رساندهاند و آن کارهای نابخردانهای که انجام میدادند، مثل حمله به سفارت عربستان و کشورهای دیگر، چه مصیبتهایی برای کشور ایجاد کرد.
- مصریها بیش از هر چیز به مسائل اقتصادی فکر میکنند و دوست دارند که بتوانند مشکلات اقتصادیشان را کم کنند. کم شدن مشکلات اقتصادی مستلزم این است که بتوانند روابط بهتری با دولتهای خارجی داشته باشند.
دیدگاه تان را بنویسید