رویترز:
امارات متحده عربی تبدیل به مرکز فروش طلای روسیه شده
خبرگزاری رویترز با استناد به اسناد گمرکی روسیه معتقد است امارات متحده عربی به مرکز مبادله و ذخیره روسیه است.
امارات متحده عربی به انبار طلا روسیه تبدیل شده است.
به گزارش انتخاب، سوابق گمرک روسیه نشان می دهد که امارات متحده عربی از زمانی که تحریمهای غرب به دلیل تهاجم نظامی روسیه به اوکراین، مسیرهای صادراتی سنتی این کشور را قطع کرد، به یک مرکز تجاری کلیدی برای طلای روسیه تبدیل شده است،
این سوابق که حاوی جزئیات نزدیک به یک هزار محموله طلا در یک سال از آغاز جنگ اوکراین است، نشان میدهد که این کشور حاشیه خلیج فارس ۷۵.۵ تن طلای روسیه به ارزش ۴.۳ میلیارد دلار وارد کرده است؛ این میزان در سال ۲۰۲۱ حدود ۱.۳ تن بود.
چین و ترکیه، بزرگترین مقصدهای بعدی بودند که هر کدام، حدود ۲۰ تن بین ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ تا س مارس ۲۰۲۳ وارد کردند. با احتساب امارات متحده عربی، این سه کشور در مجموع ۹۹.۸ درصد از صادرات طلای روسیه را در دادههای گمرکی برای این دوره به خود اختصاص دادند.
در روزهای پس از آغاز درگیری اوکراین، بسیاری از بانکهای چندملیتی، ارائهدهندگان لجستیک، پالایشگاههای فلزات گرانبها، کار با طلای روسیه را که معمولاً به لندن، مرکز تجارت و ذخیرهسازی طلا ارسال میشد، متوقف کردند.
انجمن بازار شمش لندن، ورود شمشهای ساخته شده در روسیه را از هفت مارس ۲۰۲۲ ممنوع کرد و تا پایان ماه اوت، بریتانیا، اتحادیه اروپا، سوئیس، ایالات متحده، کانادا و ژاپن همگی واردات شمش از روسیه را ممنوع کردند.
با این حال، سوابق صادرات نشان می دهد که تولیدکنندگان طلای روسیه به سرعت بازارهای جدیدی را در کشورهایی مانند امارات، ترکیه و چین که مسکو را تحریم نکرده بودند، پیدا کردند.
لوئیس مارچال، کارشناس تامین طلا در سازمان همکاری اقتصادی و توسعه میگوید: «این خطر وجود دارد که طلای روسیه ذوب شود، دوباره قالب گیری شود و سپس با پوشاندن منشأ خود به بازارهای ایالات متحده و اروپا بازگردد.»
کمیته شمش طلای امارات متحده عربی میگوید که این کشور با فرآیندهای شفاف و قوی علیه کالاهای غیرقانونی، پولشویی و نهادهای تحریم شده عمل میکند.
در بیانیه امارات متحده عربی آمده است: «این کشور به تجارت آزاد و صادقانه با شرکای بینالمللی خود با رعایت تمامی هنجارهای بینالمللی کنونی که توسط سازمان ملل متحد تعیین شده است، ادامه خواهد داد.»
در تلاش برای انزوای بیشتر روسیه، واشنگتن به کشورهای مختلف از جمله امارات متحده عربی و ترکیه هشدار داده که در صورت تجارت با نهادهای مشمول تحریمهای ایالات متحده، ممکن است دسترسی به بازارهای «گروه هفت» را از دست بدهند.
دادههای بررسی شده توسط رویترز نشان نمیدهد که این کشورها، تحریمهای آمریکا را نقض کرده باشند. وزارت خزانه داری ایالات متحده، که دفتر کنترل داراییهای خارجی آن تحریمها را اجرا میکند، به درخواستها برای اظهار نظر در این رابطه پاسخ نداد.
محمولههای موجود در دادههای گمرک که توسط یک ارائه دهنده تجاری در اختیار رویترز قرار گرفته است، صادرات ۱۱۶.۳ تنی را بین ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ تا سه مارس امسال نشان میدهد. این در شرایطی است که مشاور «متال فوکوس» تخمین می زند روسیه در سال ۲۰۲۲ حدود ۳۲۵ تن طلا تولید کرده است.
باقیمانده طلای حفاری شده در روسیه، احتمالاً یا در این کشور باقی مانده یا در معاملاتی صادر شده است که در سوابق موجود نیست. رویترز نتوانست تعیین کند که چه نسبتی از کل صادرات طلای روسیه تحت پوشش دادهها قرار دارد.
بیشتر محمولههای طلای روسیه به چین به هنگ کنگ ارسال شده است. وزارت خارجه چین میگوید: «همکاری این کشور با روسیه عاری از اخلال یا اجبار از سوی هر شخص ثالثی است.»
وزارت دارایی ترکیه به درخواستها برای اظهار نظر در این رابطه پاسخ نداد. دولت روسیه، مقامات گمرکی و بانک مرکزی این کشور نیز به درخواستها برای اظهار نظر درباره صادرات طلا پاسخ ندادند.
تغییر مسیر صادرات طلای روسیه از لندن ، ضربه بزرگی محسوب نمیشود زیرا این مرکز تجاری به روسیه وابسته نیست. بهعنوان مثال، دادههای تجاری بریتانیا نشان میدهد که در سال ۲۰۲۱، طلای روسیه ۲۹ درصد از واردات لندن را تشکیل می داد، اما این میزان در سال ۲۰۱۸ تنها دو درصد بود.
در این میان، امارات متحده عربی مدت ها است که صنعت طلای پر رونقی داشته است. دادههای تجاری نشان می دهد که این کشور بین سال های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۱ به طور متوسط حدود ۷۵۰ تن طلای خالص در سال وارد کرده است، به این معنی که محمولههای موجود در سوابق روسیه تنها حدود ۱۰ درصد از واردات آن را تشکیل می دهد.
به این ترتیب، امارات متحده عربی، صادرکننده عمده شمش و جواهرات به شمار می رود.
مدیر یکی از شرکتهایی که مقادیر زیادی طلای روسیه را به امارات ارسال می کند، به رویترز گفت که شرکتهای روسی، شمش را در آنجا با تخفیف حدود یک درصد نسبت به قیمتهای معیار جهانی میفروشند و انگیزهای برای تجارت ارائه میدهند.
سوابق نشان میدهد که بزرگترین فروشنده طلای روسیه که به امارات صادر شده، شرکت «تمیس لاکچری میدل ایست» ، زیر مجموعه شرکت فرانسوی «تمیس لاکچری» در دبی بوده که در انتقال محمولهای به وزن ۱۵.۶ تن به ارزش ۸۶۳ میلیون دلار از آوریل ۲۰۲۲ تا سه مارس شرکت داشته است.
یکی از مدیران تمیس لاکچری میگوید: «این شرکت به طور کامل از قوانین و مقررات امارات متحده عربی برای تجارت حمل و نقل کالا پیروی می کند. طلای روسیه را نمیخرد و فقط سفارش حمل و نقل را از اپراتورهایی که مشمول تحریمهای ایالات متحده نیستند، می پذیرد.»
وزارت دارایی فرانسه در پاسخ به پرسشی درباره این محمولهها گفت که درباره موارد خاص اظهار نظر نمیکند اما به اعمال تحریمها بسیار متعهد است.
امارات اعلام کرد که طلای روسیه را خریداری نکرده، در چهارچوب قانون عمل کرده و اکنون حمل و نقل آن را نیز متوقف کرده است.
دیدگاه تان را بنویسید