کد خبر: 629949
|
۱۴۰۲/۰۶/۰۸ ۱۰:۵۰:۰۰
| |

پیشنهاد مالی عربستان به تشکیلات خودگردان؛ گامی به سمت عادی‌سازی با تل‌آویو

وال استریت ژورنال از پیشنهادات عربستان برای از سرگیری حمایت مالی از تشکیلات خودگردان فلسطین پرده برداشت؛ پیشنهاداتی که به عنوان بخشی از «تلاش‌های ریاض برای غلبه بر موانع موجود در مسیر برقراری روابط دیپلماتیک با اسرائیل» توصیف شده‌اند.

پیشنهاد مالی عربستان به تشکیلات خودگردان؛ گامی به سمت عادی‌سازی با تل‌آویو
کد خبر: 629949
|
۱۴۰۲/۰۶/۰۸ ۱۰:۵۰:۰۰

وال استریت ژورنال از پیشنهادات عربستان برای از سرگیری حمایت مالی از تشکیلات خودگردان فلسطین پرده برداشت؛ پیشنهاداتی که به عنوان بخشی از «تلاش‌های ریاض برای غلبه بر موانع موجود در مسیر برقراری روابط دیپلماتیک با رژیم صهیونیستی» توصیف شده‌اند.

به گزارش ایسنا، این روزنامه به نقل از مقامات سعودی نوشت، آنها تلاش می‌کنند در مقابل رسیدن به اهداف‌شان حمایت محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین را در ازای روابط با رژیم صهیونیستی، مشروعیت دادن بیشتر به هرگونه توافق نهایی و برداشتن هرگونه اتهامی از ریاض مبنی بر قربانی کردن تلاش‌های فلسطینی‌ها برای ایجاد یک کشور مستقل، تامین کنند.

مقامات گفتند که برای پیشبرد منافع خود، تشکیلات خودگردان فلسطین به زودی یک هیئت بلندپایه را به عربستان سعودی اعزام خواهد کرد تا در مورد آنچه عربستان می‌تواند در گفت‌وگو با تل‌آویو انجام دهد تا امیدهای رو به کاهش برای ایجاد یک کشور فلسطین را تقویت کند، بحث کنند.

در این راستا مقامات فلسطینی روز یکشنبه با نایف السدیری سفیر غیرمقیم عربستان در فلسطین در امان دیدار کردند.

حسین الشیخ، دبیر کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین گفت: در این دیدار بر عمق و استحکام روابط دوجانبه عربستان و فلسطین و جنبه‌های همکاری بین دو طرف برادر تاکید شد.

وی افزود: در این دیدار سرلشکر ماجد فرج، مدیر سرویس اطلاعات کل فلسطین و مجدی خالدی مشاور رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در امور دیپلماتیک حضور داشتند.

این روزنامه آمریکایی در ادامه نوشت: به گفته سعودی‌ها و فلسطینی‌های آشنا با موضوع، محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان برای اولین بار در نشستی در ماه آوریل در کشورش، ایده تامین مالی را با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان مطرح کرد و از سرگیری کمک‌ها را به سرکوب گروه‌های مسلح و «خشونت» در کرانه باختری ربط داد.

به گفته مقامات، اگر عباس بتواند اوضاع امنیتی را کنترل کند، ولیعهد تضمین داده است که عربستان در نهایت کمک‌های مالی به تشکیلات خودگردان فلسطین را از سر خواهد گرفت و عربستان سعودی هیچ توافقی با تل‌آویو که تلاش‌ها برای ایجاد یک فلسطین مستقل را تضعیف کند، نخواهد پذیرفت.

این مقامات گفتند در حالی که پیشنهاد سعودی به طور صریح به حمایت فلسطین از توافق دیپلماتیک عربستان و تل‌آویو مرتبط نیست؛ اما این پیشنهاد انگیزه بیشتری برای فلسطینی‌ها جهت حمایت از تلاش‌های ریاض فراهم می‌کند.

در ماه‌های اخیر، تشکیلات خودگردان فلسطین تلاش‌های خود را برای تحمیل مجدد کنترل خود بر شهرهایی مانند جنین، که گروه‌های مقاومت در آنجا تقویت شده‌اند و همین باعث شده هدف حملات مکرر ارتش رژیم اشغالگر قرار بگیرد، افزایش داده است.

این در حالی است که رهبران فلسطینی از امضای توافقنامه ابراهیمی که به عنوان بخشی از توافقی با میانجیگری دولت دونالد ترامپ انجام شد و روابط دیپلماتیک بین رژیم اشغالگر و امارات، بحرین، مراکش و سودان را در سال ۲۰۲۰ فراهم کرد، شوکه شدند. آن زمان رژیم صهیونیستی برنامه‌های خود برای الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری به حالت تعلیق درآورد و حمایت‌ها از ادامه گسترش شهرک سازی در سرزمین‌هایی که انتظار می‌رفت بخشی از کشور فلسطین باشد، کاهش داد.

در آن زمان، عباس امارات را به خنجر زدن از پشت به مردم فلسطین متهم کرد و رهبران اماراتی گفتند که این توافق از رهگذر جلوگیری از الحاق اراضی کرانه باختری، شانس تشکیل کشور فلسطین را حفظ می‌کند.

جلب حمایت فلسطینی‌ها یکی از چالش‌های پیش روی هرگونه توافق عربستان و رژیم صهیونیستی است. از جمله این چالش‌ها نزدیک شدن سریع به مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا و مقاومت رهبران تل‌آویو و قانونگذاران آمریکایی در برابر کمک به ریاض برای توسعه برنامه هسته‌ای و کمک‌های نظامی بیشتر به عربستان هستند.

برخی از مشاوران عباس از رهبری فلسطین می‌خواهند که امتیازات معقولی را به سعودی‌ها پیشنهاد کند که می‌توانند از تل‌آویو بخواهند؛ امتیازاتی که به تلاش‌ها برای ایجاد کشور فلسطینی کمک کنند.

ریاض المالکی، وزیر امور خارجه فلسطین در اوایل ماه اوت گفت: «روابط عربستان و فلسطین قوی است و ما به آنها اعتماد داریم.»

فلسطینی‌ها که از همکاری فعال با سعودی‌ها حمایت می‌کنند، می‌گویند که می‌خواهند اطمینان حاصل کنند که سعودی‌ها نگرانی‌های خود را برای پیشبرد مهم‌ترین منافع پادشاهی به خطر نمی‌اندازند.

یکی از فلسطینی‌ها می‌گوید: وقتی سعودی‌ها را خائن خطاب می‌کنید، دور زدن فلسطینی‌ها بسیار آسان‌تر است و وقتی با ریاض همکاری می‌کنید، این مساله بسیار دشوارتر می‌شود.

دیگر مقامات فلسطینی نگران خیانت رهبران سعودی هستند که به سختی دیدگاه بد خود را نسبت به رهبری تشکیلات خودگردان پنهان کرده‌اند.

محمد بن سلمان در گفت‌وگوهای اخیر خود با رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین با اشاره به پیشنهاد مطرح شده در سال ۲۰۰۲ که در آن اتحادیه عرب شرط موافقت خود با برقراری روابط با اشغالگران را اعلام کرد، به عباس اطمینان داد که از حمایت خود از ابتکار صلح عربی به رهبری عربستان سعودی کوتاه نخواهد آمد. این طرح اجازه ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی در کرانه باختری و نوار غزه را می‌دهد که پایتخت آن بیت المقدس شرقی است.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها