واکنش سخنگوی وزارت خارجه به هدف از سفر اخیر نخستوزیر عراق به ایران؛ اطلاعی ندارم
سخنگوی وزات خارجه در پاسخ به این سوال که روز گذشته وزیر امور خارجه آمریکا به عراق سفر کرده بود و امروز هم نخستوزیر عراق به تهران آمده است و آیا آقای السودانی حامل پیامی از سوی امریکا به ایران است ، گفت: من هنوز اطلاعی در این ارتباط ندارم.
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست مطبوعاتی خود به تشریح آخرین وضعیت تحولات اراضی اشغالی و محکوم کردن جنایتهای رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه پرداخت.
به گزارش ایسنا، کنعانی در پاسخ به این سوال که روز گذشته وزیر امور خارجه آمریکا به عراق سفر کرده بود و امروز هم نخستوزیر عراق به تهران آمده است و آیا آقای السودانی حامل پیامی از سوی امریکا به ایران است ، گفت : من هنوز اطلاعی در این ارتباط ندارم.
وی با بیان این که در حال حاضر این سفر همچنان جاری است و من هنوز در جریان موضوعات گفتوگو و رایزنی شده ، قرار نگرفتهام، تصریح کرد: با توجه به اهمیت تحولات غزه ، این موضوع یکی از محورهای اصلی رایزنی در جریان این سفر بین مقامات تهران و بغداد است .
وی تاکید کرد: این که ایشان در جریان این سفر حامل پیام خاصی بودهاند یا نه؟ من در این لحظه اطلاعی از آن ندارم.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران درباره سفر اخیر علی باقری، معاون سیاسی وزیر امور خارجه به ژنو و رایزنیهای انجام شده در جریان این سفر ازجمله دیدار وی با انریکه مورا معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و گفتوگوهای انجام شده در مورد روند مذاکرات رفع تحریمها در جریان این دیدار گفت : سفر آقای باقری به ژنو در چارچوب گفتوگو با مقامات اتحادیه اروپا با تمرکز بر تحولات اخیر فلسطین انجام گرفت.
وی افزود: در جریان این سفر و رایزنیهای انجام شده بر نقش و مسئولیتی که در مورد این تحولات، متوجه اتحادیه اروپا است، صحبت شد و بر این موضوع تاکید شد که با توجه به نوع نگاهی که اتحادیه اروپا در مورد مسائل بینالمللی و حقوق بشری دارد باید در مورد غزه نیز به مسئولیت خود عمل کند و تلاشهای لازم را برای توقف جنایتهای جنگی رژیم صهیونیستی در غزه انجام دهد.
کنعانی افزود: در این دیدار و در جریان این سفر در مورد مذاکرات رفع تحریمها نیز تبادل نظر و گفتوگو شد و ما عموما از این فرصتها برای تبادل نظر در مورد این موضوعات نیز استفاده میکنیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مورد ادعاهای بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا علیه ایران در جریان سفر روز گذشته وی به عراق گفت: اتهامزنی به ایران از سوی آمریکاییها برای انحراف افکار عمومی جهان از این موضوع که دولت آمریکا یک طرف جنگ است، انجام میشود .
کنعانی با بیان اینکه جریان مقاومت در منطقه مستقل است و مستقل تصمیم میگیرد، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران به دوستان و متحدان خود امر و نهی نمیکند.
وی با بیان اینکه در مورد عملیات اخیر حماس همانطور که این جریان اعلام کرد و دیگران و ما نیز اعلام کردیم ، در مورد این عملیات از سوی جریان مقاومت فلسطینی تصمیم گرفته شده بود و از سوی خود آنها نیز اجرا شد، گفت: این اتهام زنیها از مسئولیتهای آمریکا کم نمیکند.
کنعانی با تاکید بر این که دولت آمریکا نباید ریشه اقدامات جریان مقاومت علیه خود در منطقه را در ارتباط با دولتهای دیگر بداند و آمریکا باید ریشه این اقدامات را در نوع رفتار و تعامل خود در منطقه جستوجو کند، گفت: اگر آمریکا رفتارهای درست با ملتهای منطقه داشت ، وزیر امور خارجه آمریکا مجبور نبود که در هنگام سفر به عراق بر کت خود جلیقه ضد گلوله بپوشد و به عراق سفر کند و یا رئیسجمهور آمریکا مجبور نبود که با چراغ خاموش وارد فرودگاه نظامی در منطقه شود و چراغ خاموش نیز از منطقه خارج شود .
وی افزود: در واقع آمریکا باید ببیند که چه کرده است که وزیر امور خارجه این کشور مجبور است که با جلیقه ضد گلوله به منطقه و عراق سفر کند.
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه گفتوگوی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی در ارتباط با برخی از درخواستهای مطرح شده از سوی برخی از کشورها از ایران برای کمک به آزادی اسرای آنها که در دست حماس هستند، گفت: برخی از کشورها از ایران به عنوان یک کشور طرف گفتوگو مطالبهای را در ارتباط با آزادی اسرا مطرح کردهاند و از ایران خواستهاند تا در این زمینه به آنها کمک کند تا شهروندان آنها که به عنوان نیروی کار در فلسطین اشغالی حضور داشتهاند و در جریان تحولات اخیر دچار مشکل شدهاند آزاد شوند. ما درخواستهایی را در این زمینه دریافت کردهایم. قطعا با توجه به نوع ارتباط با حماس درخواستهایی در این زمینه دریافت شده است. ما این درخواستها را به حماس و شخص اسماعیل هنیه منتقل کردهایم و طرف حماس با نگاه انسانی در این زمینه برای همکاری اعلام آمادگی کرده است و مشورتها و تبادل نظرها در مورد نحوه اجرای این موضوع در حال انجام است. چرا که همانطور که گفتم اصل موضوع را حماس پذیرفته است ولی نکتهای که در این ارتباط حائز اهمیت است وضعیت بحرانی در حماس و بمبارانهای این منطقه توسط رژیم صهیونیستی است.
وی با بیان اینکه بر اساس آنچه که اعلام شده ۶۰ نفر از اسرا که حتی در مکانهای امن قرار داشتند به خاطر بمبارانهای رژیم صهیونیستی کشته شدهاند و این رژیم حتی به اتباع خود نیز رحم نمیکند چه برسد به اتباع دیگر کشورها، ادامه داد: حماس اعلام کرده است که در شرایط کنونی امکان بررسی و نقل و انتقال این اسرا به دلیل تهدیدها و نگرانی از هدف قرار گرفتن اسرا وجود ندارد و اگر وقفهای در عملیات صهیونیستها و بمبارانهای آنها ایجاد شود این قابل انجام است و همانطور که گفتم رایزنیها و گفتوگوها در این زمینه ادامه دارد.
این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به دیدار روز گذشته هیات طالبان با وزیر خارجه در تهران آیا در این دیدار در مورد آینده سیاسی افغانستان و همچنین همکاریهای امنیتی دو کشور رایزنی و بحثی شد، گفت: دو کشور ایران و افغانستان منافع مشترکی برای همکاری دارند. دو کشور با توجه به وجود و فعالیت داعش در افغانستان و منطقه و هستههای آزاد و رها شده این گروه تروریستی بر این موضوع تاکید دارند که باید در مورد امنیت مرزها و تامین امنیت مشترک همکاری داشته باشند و این همکاریها بر اساس منافع مشترک است.
وی با بیان اینکه آمریکا با تداوم حمایت و استفاده ابزاری از گروههای تروریستی از جمله داعش به دنبال دامن زدن به ناامنی در منطقه است، گفت: همکاریهای ایران و افغانستان در حوزه امنیتی بر اساس منافع مشترک است.
کنعانی در ادامه تاکید کرد: نگاه جمهوری اسلامی ایران به تحولات افغانستان نگاه از روی خیرخواهی و کمک به خواهران و برادرانی است که در جغرافیای مشترک و در حوزه تاریخی و تمدنی ما قرار دارند و ما در چارچوب نگاه خیرخواهانه خود دیدگاههای سیاسیمان را در مورد شرایط افغانستان به مقامات افغانستان منتقل کردیم و در این زمینه رایزنی و گفتوگو میکنیم.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال ایسنا در مورد تصمیم پاکستان برای اخراج مهاجران افغانستانی از این کشور و طرح برخی از انتقادها از این تصمیم پاکستان و اینکه چرا پاکستان در فصل سرما میخواهد مهاجران افغانستانی را اخراج کند و نظر ایران در این ارتباط چیست؟ تصریح کرد: این موضوعی است که در چارچوب مناسبات بین پاکستان و افغانستان دیده میشود و مقامات پاکستان باید تصمیم خود را در این زمینه تبیین کند.
کنعانی با بیان اینکه آنچه که برای ما حائز اهمیت است موضوع آوارگان افغانی است و این موضوع نتیجه سالها دخالتهای خارجی و اشغالگری آمریکا در افغانستان است، گفت: با توجه به وقوع جنگ در این کشور و تخریب زیرساختها و وضعیت سختی که برای مردم افغانستان ایجاد شده آنها مجبور شدهاند برای پیدا کردن شرایط بهتر و رها شدن از شرایط سختی که در افغانستان بوده است کشورشان را ترک کنند. نگاه ما به این موضوع نگاه انسانی است و در همین چارچوب با موضوع مهاجران تعامل و برخورد کردهایم.
سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه موضوع مهاجران افغانستانی یک مسئولیت بینالمللی است و آمریکا بیش از هر طرف دیگری برای جبران این خسارت و شرایط سختی که برای مردم افغانستان ایجاد کرده مسئولیت دارد و باید خسارتهای این موضوع را بپردازد، گفت: در کنار اینکه ما به موضوع مهاجران نگاه انسانی داریم این موضوع محل گفتوگو و رایزنی ما با مقامات افغانستان و دولت سرپرستی این کشور بوده است و در دیداری که روز گذشته در وزارت خارجه انجام شد بر این موضوع تاکید شد که باید حوزه مهاجران تدوین شود و شرایط به گونهای رقم بخورد که مهاجران بتوانند به وطن خود برگردند. در حوزه داخلی ما نیز به دلیل جمعیت زیاد اتباع افغانستانی در ایران با تبادل نظر مشترک باید اقداماتی انجام شود که مسائل و مشکلات مربوطه در این زمینه کاهش پیدا کند و موانع بازگشت مهاجران افغانستانی به کشورشان برطرف شود.
ناصر کنعانی در ادامه گفتوگوی با خبرنگاران در مورد برخی از مباحث مطرح شده درباره معاف کردن برخی از دستگاهها مانند وزارت اطلاعات و سازمان انرژی اتمی از هماهنگی با وزارت امور خارجه در ارتباطات با تعاملات خارجی گفت: براساس قوانین بالادستی، دستگاه دیپلماسی کشور مسئول اجرای سیاست خارجی و تنظیم کننده سیاست خارجی کشور است و در این ارتباط تردیدی نیست که هیچگونه نگاه و قصدی برای محدود کردن ماموریتها و وظایف دستگاه دیپلماسی وجود ندارد .
وی با بیان این در برنامه هفتم دیدگاههایی مطرح شده و دستگاه دیپلماسی نظر خود را در این ارتباط بیان کرده است، گفت: دیدگاه های وزارت امور خارجه روشن بیان شده است و همان طور که گفتم در چارچوب مصوبات و قوانین بالادستی هیچگونه قصدی برای محدود کردن شرح وظایف و اختیارات دستگاه دیپلماسی وجود ندارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه گفتوگوی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی در ارتباط با سفر روز گذشته نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور یمن به تهران، گفت: سفری که روز گذشته انجام شد در استمرار مشورتها و رایزنیها بین ایران و سازمان ملل و دیگر طرفهای بینالمللی جهت تکمیل روند سیاسی، تحکیم آتشبس در یمن و پایان محاصره یمن و همچنین حمایت از روند سیاسی و انجام گفتوگوهای یمنی یمنی برای پایان جنگ در یمن و تشکیل دولت مردمی در این کشور بود.
وی همچنین در مورد نگاه انصارالله و جریان مقاومت در یمن به تحولات اراضی اشغالی و فلسطین گفت: جریان انصارالله یمن و جریان مقاومت مردم در این کشور به دلیل نوع رویکرد اصولیشان در حمایت از مسئله فلسطین در کنار مردم فلسطین قرار دارد و این مسئله را به صورت روشن و واضح مطرح کردند.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد آخرین پیگیریهای انجام شده از سوی وزارت خارجه در مورد شناسایی شرکتهایی که کالاهای اسرائیلی را وارد کشور میکنند و ممانعت از جلوگیری از این موضوع بر اساس وظیفه که مجلس بر عهده دستگاه دیپلماسی قرار داده است، گفت: دستگاه دیپلماسی کشور و وزارت خارجه در طول سالهای گذشته بر اساس قانون مصوبه مجلس و تکلیفی که بر عهده دستگاه دیپلماسی گذاشته شده است موضوع کمک برای شناسایی شرکتهای صهیونیستی و جلوگیری از ورود کالاهای آنها به کشور در دستور کار خود داشته است و این موضوع در طول این سالها مورد توجه دستگاه دیپلماسی قرار گرفته و شناسایی لازم نیز در مورد این شرکتها انجام شده است.
کنعانی با بیان اینکه این پیگیریها یک امر محتمل است، گفت: آخرین نشست در این زمینه کمتر از دو هفته پیش در وزارت خارجه برگزار شد و آخرین تبادل اطلاعات بین دستگاههای مرتبط انجام گرفت و تصمیماتی نیز در این زمینه اخذ شد.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال خبرنگاری در ارتباط با آخرین پیگیریهای دستگاه دیپلماسی کشور برای توسعه تجارت خارجی ایران و همچنین تاثیر مصوبه اخیر کنگره آمریکا جهت تلاش برای کاهش تجارت خارجی ایران و محدود کردن تعامل ایران با دیگر کشورها گفت: موضوع توسعه همکاریهای اقتصادی با دیگر کشورها از جمله اولویتهای مهم دولت سیزدهم است و در این زمینه از هیچ نوع تلاشی فروگذاری نداریم.
وی با بیان اینکه در نشستهای چند جانبه نیز موضوع همکاریهای اقتصادی و گشایشهای اقتصادی را همواره مورد توجه قرار دادهایم، گفت: در نشست اخیر نخستوزیران سازمان همکاری شانگهای که در قرقیزستان برگزار شد و آقای مخبر در آن حضور داشت این اولویت با جدیت مورد توجه قرار گرفت و مصوباتی را نیز در این زمینه شاهد بودیم و از دیگر سو ابتکارات و پیشنهاداتی نیز از سوی ایران ارائه شد.
وی با تاکید مجدد مبنی بر اینکه بحث توسعه همکاریهای اقتصادی و تجاری با دیگر کشورها از اولویتهای جدی ایران در عرصه تجارت خارجی است و شواهد نیز دال بر این موضوع است خطاب به خبرنگار پرسش کننده گفت: اینگونه اقدامات تاثیری بر آنچه که اشاره کردم نخواهد داشت.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با سفر هفته گذشته وزیر امور خارجه به ترکیه و دیدارش با مقامات این کشور از جمله وزیر خارجه و رئیسجمهور ترکیه، گفت: دو کشور ایران و ترکیه دو کشور مهم در منطقه هستند و سفر اخیر وزیر خارجه به ترکیه با تمرکز بر رایزنی و گفتوگو در ارتباط با تحولات اخیر فلسطین و غزه انجام شد.
وی با اشاره به مواضع مشترک ایران و ترکیه در محکومیت جنایتهای رژیم صهیونیستی در غزه و اهمیت همکاری هر چه بیشتر کشورهای اسلامی در ارتباط با مجبور کردن رژیم صهیونیستی جهت توقف این جنایتها گفت: در این سفر مشورت و تبادل نظرهایی در ارتباط با توقف هر چه سریعتر حملات رژیم صهیونیستی به غزه، ارسال کمکهای انساندوستانه به مردم این منطقه و ممانعت از کوچ اجباری مردم غزه انجام شد و در این زمینه رایزنی و گفتوگوهای خوبی صورت گرفت.
این خبر تکمیل میشود.
دیدگاه تان را بنویسید