بایدن و ترامپ برای پیروزی در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا چه مسیری را باید طی کنند؟
روزنامه هم میهن سناریوهای محتمل در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا را بررسی کرده است.
روزنامه هم میهن سناریوهای محتمل در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا را بررسی کرده است.
به گزارش هم میهن، در انتخابات آتی، چند سناریو محتمل است:
۱-تعیینکننده بودن ایالت میشیگان با ۱۶ رای الکترال: با توجه به نظرسنجیهای فعلی، اگر جو بایدن تمام ایالاتی که هیلاری کلینتون در سال ۲۰۱۶ پیروز شد از آنِ خود کند و ویسکانسین و پنسیلوانیا را هم ببرد، به عدد۲۶۳ رای میرسد و ترامپ اگر ایالاتی که در سال ۲۰۲۰ برد را دوباره پیروز و ایالات جورجیا و آریزونا را هم پس بگیرد، به عدد ۲۵۹ رای میرسد که هر دو کمتر از عدد تعیینکننده ۲۷۰ رای الکترال است و این ایالت میشیگان است که سرنوشت این انتخابات را روشن خواهد کرد. میشیگان یک جمعیت حدود ۲۰۰ هزار نفری مسلمان (بالای ۱۸ سال) دارد که عمدتاً به دموکراتها رای میدهند اما امسال آنها از دولت بایدن به علت جنگ فلسطین ناراضی هستند و اگر دولت بایدن نتواند رضایت آنها را تا هشت ماه آتی جلب کند، این مسلمانان یا در انتخابات شرکت نمیکنند و یا به کاندیدای مستقل حزب سوم رای میدهند که در این صورت بایدن میشیگان و در نتیجه انتخابات سراسری را واگذار خواهد کرد.
۲-طبق حالت اول اگر بایدن در میشیگان به ترامپ ببازد، برای پیروزی نهایی قطعاً از بین ۴ ایالت (فلوریدا، جورجیا، آریزونا و اوهایو) یکی را باید از آنِ خود کند در غیر این صورت بازنده انتخابات خواهد بود.
۳-بایدن برای برنده شدن در انتخابات درصورتیکه حالات اول و دوم را هم لحاظ کنیم، باید حتماً دو ایالت ویسکانسین با ۱۰ رای و پنسیلوانیا با ۲۰ رای الکترال را برنده شود اما و اگر هم ندارد و اگر این دو را واگذار کند، قطعاً بازنده نهایی انتخابات خواهد بود.
۴-دونالد ترامپ هم راه آسانی برای پیروزی در انتخابات پیش رو ندارد. وی برای پیروزی باید ایالاتی که در سال ۲۰۲۰ برنده شده بود را دوباره از آنِ خود کرده (از جمله دو ایالت مهم فلوریدا و اوهایو با ۳۷ رای الکترال) و آریزونا و جورجیا را با ۲۷ رای الکترال بازپس بگیرد و از بین پنسیلوانیا و میشیگان هم یکی را پیروز شود وگرنه شکست خواهد خورد.
با توجه به احتمالات فوق و با فاصله ۸ماههای که تا انتخابات ۲۰۲۴(آبان ۱۴۰۳) داریم،به نظر نگارنده انتخاباتی بسیار نزدیک و دوقطبی هست و حتی چند هزار رای هم ممکن است سرنوشت ایالات متحده را تغییر دهد.
دیدگاه تان را بنویسید