چراغ سبز بروکسل به سفر بدون ویزا میان ارمنستان و اتحادیه اروپا
مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا امروز (دوشنبه) گفت وزرای خارجه این اتحادیه به آغاز گفتوگوهای آزادسازی ویزا میان ارمنستان و کشورهای این اتحادیه چراغ سبز نشان دادهاند.
مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا امروز (دوشنبه) گفت وزرای خارجه این اتحادیه به آغاز گفتوگوهای آزادسازی ویزا میان ارمنستان و کشورهای این اتحادیه چراغ سبز نشان دادهاند.
به گزارش ایسنا، «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا امروز گفت نمایندگان این اتحادیه در نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا به لغو ضرورت دریافت ویزای اروپا برای شهروندان ارمنستان چراغ سبز نشان دادهاند.
بورل در یک نشست خبری پس از نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا گفت: «اولاً ما نخستین طرح حمایت نظامی برای ارمنستان را بر اساس طرح تسهیل صلح اروپایی به ارزش ۱۰ میلیون یورو تصویب کردیم و ثانیاً به آغاز گفتوگوهای آزادسازی ویزا با ارمنستان چراغ سبز نشان دادیم.»
در صورت موفقیتآمیز بودن گفتوگوهای آتی، شهروندان ارمنستان این اجازه را خواهند داشت که بدون دریافت ویزا، به کشورهای عضو اتحادیه اروپا سفر کنند.
ساعاتی پیش شورای اروپا اعلام کرد برای «بهبود تواناییهای ارتش ارمنستان در تأمین لجستیک و حفاظت از غیرنظامیان در بحرانها و شرایط اضطراری» یک بودجه حمایتی ۱۰.۹ میلیون دلاری برای این کشور تصویب خواهد کرد.
در این نشست همچنین گفتوگوهایی درباره افزایش آمادگی نیروهای مسلح ارمنستان برای اجرای عملیاتهای نظامی مشترک با نیروهای مسلح کشورهای عضو اتحادیه اروپا مطرح شد.
بورل در این باره گفت: «یکی از عناصر مهم در روابط دوجانبه ما با ارمنستان، مسئله امنیت است . . . این به نفع منافع مشترک ماست که گفتگو در مورد سیاست خارجی و امنیتی را گسترش داده و مشارکت ارمنستان در ماموریتها و عملیاتهای اتحادیه اروپا را در آینده بررسی کنیم.»
در یک سال گذشته و با مسلطشدن جمهوری آذربایجان بر قرهباغ در حملهای کوتاه و سریع، روابط مسکو و ایروان به تیرگی گراییده و نیروهای صلحبان روسیه نیز از قرهباغ خارج شدهاند.
قرهباغ منطقهای است که تا چندی پیش اکثر ساکنان آن ارمنیتبار و به دولت ایروان نزدیک بودند.
باکو در سپتامبر ۲۰۲۳ با حملهای ناگهانی به این منطقه، دوباره کنترل قرهباغ را در دست گرفت و تقریباً تمام ساکنان محلی آن به ارمنستان گریختند.
ایروان که روسیه را به کمکاری در دفاع از خود در برابر حمله ارتش آذربایجان به قرهباغ متهم میکند، از آن زمان تا امروز از روسیه و سازوکارهای بینالمللی تحت رهبری این کشور فاصله گرفته و به غرب نزدیکتر شده است. با این حال، ارمنستان مدعی است که نزدیکی این کشور به غرب به سردی روابط ایروان با مسکو منجر نخواهد شد.
دیدگاه تان را بنویسید