کد خبر: 693629
|
۱۴۰۳/۱۰/۱۷ ۱۳:۵۲:۰۰
| |

بلینکن: توافق آتش‌بس غزه دیر یا زود به نتیجه می‌رسد

وزیر خارجه دولت بایدن که در روزهای پایانی کارش به سر می‌برد، در سفر به سئول در مورد تحولات این منطقه و نیز آتش‌بس در جنگ غزه سخن گفت. با این حال سفر او که با شلیک موشکی کره‌شمالی همراه شد، موجب شد تا او پیونگ‌یانگ و مسکو را سرزنش کند.

بلینکن: توافق آتش‌بس غزه دیر یا زود به نتیجه می‌رسد
کد خبر: 693629
|
۱۴۰۳/۱۰/۱۷ ۱۳:۵۲:۰۰

«آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه ایالات متحده ابراز اطمینان کرده که آتش‌بس غزه و معامله اسیران صهیونیست به نتیجه خواهد رسید، اما احتمالا پس از خروج «جو بایدن» رئیس‌جمهور ایالات متحده در ۲۰ ژانویه.

به گزارش ایسنا، بلینکن امروز (دوشنبه) به خبرنگاران در سئول گفت: «اگر در ۲ هفته آینده به نتیجه نرسیم، مطمئن هستم که در مقطعی این کار تکمیل خواهد شد، امیدوارم زودتر باشد، نه دیرتر. و زمانی که این کار انجام شود، بر اساس طرحی خواهد بود که رئیس‌جمهور بایدن ارائه کرده است.»

این اظهارات وزیر دولت بایدن در شرایطی مطرح می‌شود که طبق گزارش‌ها، حماس با رژیم صهیونیستی بر سر فهرستی متشکل از ۳۴ اسیر برای آزادی در مرحله اول توافق آتش‌بس احتمالی به توافق رسیده است، اما این گروه فلسطینی از بیان جزئیات زنده بودن آنها خودداری کرد.

سایت خبری واللا به نقل از یک مقام بلندپایه صهیونیست که نامش فاش نشده، گزارش داد که حماس این فهرست را در ازای دریافت «بهای مناسب» تایید کرده است، به معنای تعداد زندانیان امنیتی فلسطینی که قرار است به‌عنوان بخشی از توافق آزاد شوند.

اطمینان به رهبری موقت کره‌جنوبی

بلینکن همچنین در جریان سفرش به سئول، به رهبری موقت کره‌جنوبی ابراز اطمینان کرد، آن هم در شرایطی که ۲ کشور بر اتحاد امنیتی خود در مواجهه با چالش‌های جاری ناشی از کره‌شمالی در زمانی که سئول در تلاش برای بازگرداندن ثبات سیاسی است، تاکید کردند.

«متیو میلر» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در این رابطه گفت: «وزیر امور خارجه بر اعتماد ایالات متحده به قدرت پایدار ائتلاف ایالات متحده و جمهوری کره، که محور صلح و رفاه در هند و اقیانوسیه است، تاکید کرد. او بر تعهد مستحکم ایالات متحده به دفاع از جمهوری کره (کره‌جنوبی) تأکید کرد.»

در زمان انتشار این اظهارات، هم‌زمان گزارش‌هایی از شلیک موشکی کره‌شمالی به گوش رسید.

وزارت دفاع کره‌جنوبی پس از این نشست گفت، در تازه‌ترین نشانه از «تهدید مداوم» پیونگ‌یانگ برای امنیت این منطقه، کره‌شمالی یک موشک بالستیک میان‌برد شلیک کرد. براساس گزارش ان‌اچ‌کی ژاپن، این موشک احتمالا خارج از منطقه اقتصادی انحصاری این کشور فرود آمده است. این اولین پرتاب کره‌شمالی در سال جاری میلادی است و تنها ۲ هفته قبل از روی کار آمدن «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا انجام می‌شود.

آنتونی بلینکن به‌عنوان بخشی از سفری که از آسیا به اروپا و به‌عنوان وزیر امور خارجه انجام می‌شود، با «چوی سانگ موک» رئیس‌جمهور موقت کره‌جنوبی در سئول ملاقات کرد. چوی، وزیر دارایی و دومین رهبر موقت کره‌جنوبی از زمان استیضاح «یون سوک یول» رئیس‌جمهور این کشور در ماه گذشته به دلیل اعلام حکومت نظامی است. دادگاه قانون اساسی در حال بررسی نهایی کردن طرح استیضاح یون است.

به گزارش شبکه خبری بلومبرگ، آشفتگی سیاسی در سئول با همکاری نظامی فزاینده کره‌شمالی با روسیه هم‌زمان است و «کیم جونگ اون» رهبر کره‌شمالی نیروهایی را برای پیوستن به جنگ در اوکراین فرستاده است. بر اساس بیانیه کره‌جنوبی، بلینکن و چوی در این دیدار درباره کره‌شمالی و همکاری میان آمریکا، کره‌جنوبی و ژاپن گفت‌وگو کردند.

اشتراک فناوری پیشرفته ماهواره‌ای روسیه با کره‌شمالی

وزیر خارجه آمریکا امروز در سئول همچنین گفت ایالات متحده معتقد است روسیه در ازای مشارکت نظامی پیونگ‌یانگ در جنگ با اوکراین، همکاری فضایی با کره‌شمالی را گسترش می‌دهد.

بلینکن در کنفرانس خبری خود گفت: «کره‌شمالی در حال دریافت تجهیزات و آموزش نظامی روسیه است. اکنون ما دلیلی داریم که باور کنیم مسکو قصد دارد فناوری‌های پیشرفته فضایی و ماهواره‌ای را با پیونگ‌یانگ به اشتراک بگذارد.»

آنتونی بلینکن با تکرار اظهاراتی که اخیرا توسط «لیندا توماس گرینفیلد» سفیر ایالات متحده در سازمان ملل متحد مطرح شد، گفت ایالات متحده همچنین معتقد است که روسیه «ممکن است» به طور رسمی وضعیت کره‌شمالی به‌عنوان یک قدرت هسته‌ای را بپذیرد. این ادعا در حالی مطرح شد که کره‌شمالی درست زمانی که بلینکن در حال بازدید از این کشور متحد آمریکا بود، یک موشک آزمایش کرد.

هم بلینکن و هم «چو تائه یول» همتای کره‌ای او در کنفرانس مطبوعاتی مشترکشان این پرتاب موشکی را محکوم کردند و دیپلمات ارشد واشنگتن، آن را «نقض قطعنامه‌های متعدد شورای امنیت سازمان ملل» خواند.

سفر بلینکن با اعتراضات پر سر و صدایی علیه بن‌بست سیاسی فعلی سئول همراه شد و صدای معترضان از هتل بلینکن شنیده می‌شد. با این حال او تلاش کرد از سیاست حزبی دور بماند و در ادامه بر «تعهد آهنین» واشنگتن برای دفاع از کره‌جنوبی تاکید کرد. در بیانیه وزارت امور خارجه آمده است که او با رهبر موقت کره‌جنوبی در مورد چگونگی همکاری ۲ طرف برای تقویت بیشتر همکاری‌های دوجانبه و همکاری سه‌جانبه با ژاپن صحبت کرد.

دفتر چوی همچنین در بیانیه‌ای اعلام کرد کره‌جنوبی به «اصول و توافقات نشست کمپ دیوید» متعهد است. یون سوک یول در سال ۲۰۲۳ به بایدن و «فومیو کیشیدا» نخست‌وزیر وقت ژاپن، برای یک نشست سه‌جانبه مهم در محل نشست ریاست جمهوری کمپ دیوید پیوست که شامل وعده افزایش همکاری اطلاعاتی در مورد کره‌شمالی بود.

رئیس‌جمهور موقت کره‌جنوبی اظهار کرد که کشورش به سیاست‌های دیپلماتیک و امنیتی خود بر اساس اتحاد قوی کره-ایالات متحده و همکاری سه‌جانبه بین کره‌جنوبی، ایالات متحده و ژاپن ادامه خواهد داد.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها