اعترافات شکنجهگر ساواک از روابط اطلاعاتی رژیم پهلوی با رژیم صهیونیستی/ نحوه حمایت اطلاعاتی-امنیتی موساد از ساواک
تهرانی، شکنجهگر معروف ساواک در اعترافات خود درباره همکاری موساد و ساواک میگوید: کانال ارتباط بین ساواک و موساد در تهران به نام "کمیته زیتون" معروف بود و کارمندان موساد بطور اعم با رئیس ساواک یا مدیران کل ادارات هفتم، دوم و سوم و پنجم و یا اداره کل آموزش و یا معاونین عملیاتی این ادارات کل ارتباط میگرفتند.
اعتمادآنلاین| روابط صمیمی و نزدیک دستگاههای اطلاعاتی رژیم پهلوی و رژیم صهیونیستی به ویژه از اواسط دهه سی شکل ویژهای گرفت. تعاملات و تفاهمات ساواک و موساد نشان میدهد که یک پشتیبانی خاص اطلاعاتی به ویژه در حوزه آموزش و گسترش و بروزرسانی تجهیزات امنیتی وجود دارد که بخشی از آنها در اسناد و خاطرات سران و عوامل رژیم پهلوی مشاهده میشود.
بهمن نادریپور (معروف به تهرانی) از شکنجهگران مشهور ساواک بود که پس از دستگیری در اوائل پیروزی انقلاب اسلامی، در اعترافات خود به روابط ساواک و موساد اشاره کرده است. تهرانی در بخشی از اعترافات خود درباره سفر مأموریتی و آموزشی به سرزمینهای اشغالی میگوید: «در مسافرت به اسرائیل که به اتفاق هدایت امین عشقی (سرپرست)، هوشنگ ازغندی (منوچهری)، فتاحی (کارمند اداره پنجم پشتیبانی عملیاتی - بخش دکترین و آموزش - که مترجم بود) ، شهبازی (کارمند اداره کل هشتم)، سروان کمالی (فوت نموده و کارمند اداره کل هشتم) در اواخر سال 54 انجام شد هدف شخصی وجود نداشته بلکه من با گذرنامه خدمت به اسم مستعار بهمن تهرانی به همراه افراد مذکور با هواپیمایی ال-عال به تل آویو رفتیم و جمع مدت مسافرت 6 یا 7 روز بوده است. همانطور که قبلا هم عرض کردم در این مدت در مورد چگونگی پوشانیدن یک منطقه به وسیله منابع و همچنین سازمانهای فلسطین و تاریخچه فعالیت آنها برای ما صحبت کردند...»
وی همچنین از مهمانی مشترک عوامل ساواک با ماموران موساد صحبت کرده و میگوید: «در آن زمان آقای زند نماینده ساواک در اسرائیل بود و یک شب هم میهمانی ترتیب داد که ما و استادان اسرائیلی که به ما درس میدادند و عضو موساد بودند من جمله مدیر کل امنیت داخلی سازمان اطلاعاتی اسرائیل نیز در آن میهمانی حضور داشت.» بنا به اعترافات این شکنجهگر ساواک، ساختمان نمایندگی ساواک در تلآویو واقع بود.
تهرانی در ادامه اعترافات خود درباره نحوه تعامل ساواک با موساد میگوید:
«1- وسائل شنود تلفنی به وسیله مأمورین اسرائیلی و با راهنمایی آنها در ایران تکمیل و یا به کار افتاده و کارمندان این قسمتها به وسیله استادان اسرائیلی تحت تعلیم قرار گرفتهاند...
2- مأمورین تیمهای تعقیب و مراقبت به ویژه کارمندان مقامدار این تیمها در مورد چگونگی مراقبت از یک سوژه و یا استفاده از وسائل مختلف برای تعقیب، مورد آموزش استادان اسرائیلی و امریکایی وابسته به موساد و سیا قرار گرفتهاند...
3- کانال ارتباط بین ساواک و موساد در تهران به نام "کمیته زیتون" معروف بود و کارمندان موساد بطور اعم با رئیس ساواک یا مدیران کل ادارات هفتم، دوم و سوم و پنجم و یا اداره کل آموزش و یا معاونین عملیاتی این ادارات کل ارتباط میگرفتند. ضمنا اداره پیمانها نیز با کارمندان اسرائیلی باید ارتباط میداشت و من اسم شخصی به نام محیط را زیاد شنیدهام که با اکثر سازمانهای اطلاعاتی که در ایران نمایندگی داشته به خصوص سیا و موساد ارتباط میگرفته است...
4- همه ساله چند هیئت از ایران برای دیدن دوره به اسرائیل میرفت و ... متقابلاً نیز برخی از کارمندان موساد به ایران دعوت میشدند که از وجود آنها برای تشکیل کلاسهای یک یا دوره حداکثر چندروزه در باشگاههای ساواک استفاده میشد که در اینگونه مواقع اداره کل آموزش وظیفه برنامهریزی و پذیرایی از آنان را به عهده داشت....»
دیدگاه تان را بنویسید