شناسایی مراحل تکوینی تومورهای چشمی در کودکان
محققان توانستند با بررسی مراحل رشد سلول های شبکیه چشم انسان راهی به سوی درمان رتینوبلاستوما که نوعی تومور درگیرکننده ناحیه شبکیه در چشم کودکان زیر 5 سال است، بگشایند.
اعتمادآنلاین| براساس مطالعهای که توسط موسسه ملی سرطان صورت گرفت، محققان توانستند اولین فاز رشد سلولهای شبکیه و سرطانی شدن آنها را بیابند.
درک این مرحله به یافتن چگونگی آغاز رتینوبلاستوما و روشهای پیشگیری آن کمک میکند. رتینوبلاستوما رایجترین بدخیمی در چشم کودکان است که میتواند باعث نابینایی دائمی آنها شود.
موسسه ملی سرطان قصد دارد درمانهای لازم برای این بیماری را یافته و در غربالگری کودکان در زمان جنینی پیشرو باشد. محققان این موسسه در سال 2014 دریافتند سلولهای مخروطی ای در میان سلولهای رتینوبلاستوما وجود دارد که این سلولهای مخروطی وظیفه دید رنگی را در بینایی ایفا میکنند.
در ادامه این کشف مشاهده شد سلولهای مخروطی میتوانند وارد یک سیکل سلولی شوند که باعث تقسیم آنها میشود. در نتیجه سلول آغاز به تقسیم شدن میکند و سلولهای سرطانی را بهوجود می آورد در نتیجه باعث مهار پروتئین RB میشود که رشد سلول را تنظیم کرده و مانع از تقسیم سلولهای مخروطی خواهد شد.
در روشی دیگر محققان از یک مدل موشی قدیمی برای مطالعه چشم انسان استفاده کردند. در این مطالعه مشاهده شد خصوصیات رشد سلولهای شبکیه در انسان با موش متفاوت است.
یکی از روشهایی که می توان بهوسیله آن بیماریهای چشمی را مورد مطالعه قرار داد القاء سلول های بنیادی پرتوان به نام Cobrinik است. این سلولها میتوانند مستقیما از سلولهای بالغ بهدست آیند.
رتینوبلاستوما اولین توموری بود که نقش نقص ژنتیکی در آن مشخص شد. جهش بهوجودآورنده این بیماری سی سال پیش در موسسه ملی سرطان کشف شد و از آن زمان تاکنون در پی یافتن اطلاعات بیشتر درباره چگونگی آغاز این جهش بودهاند.
منبع: مهر
دیدگاه تان را بنویسید