بایدها و نبایدهای غذایی برای کمکاری تیروئید
در مشکل کمکاری تیروئید، برخی هورمونهای مهم و حیاتی به قدر کافی تولید نمیشوند. عدم درمان این عارضه با مشکلاتی نظیر درد مفاصل، بیماری قلبی، چاقی و ناباروری همراه است.
اعتمادآنلاین| علایم افراد مبتلا به کمکاری تیروئید شامل مواردی نظیر خستگی، خشکی پوست، نازک شدن تار موها، افسردگی، و درد عضلات است.
دلایل گوناگونی در پس این مشکل است که عبارتند از: بیماریهای خودایمنی، جراحی تیروئید، رادیوتراپی و مصرف برخی داروها.
مشکل کمکاری تیروئید در زنان شیوع بیشتری دارد و با رژیم غذایی نظیر مصرف میوهها، روغن نارگیل، چای سبز، ماهی، و حبوبات قابل کنترل است. در ادامه به برخی مواد خوراکی مهم برای کنترل علائم این بیماری اشاره میشود:
ماهی
ماهیهای چرب نظیر سالمون، تون و ساردینز مملو از اسیدهای چرب امگا 3 هستند که موجب کاهش التهاب شده، به سیستم ایمنی بدن کمک کرده و ریسک بیماری قلبی را کاهش میدهند. بهعلاوه ماهی منبع خوب سلنیوم است که عمدتاً در غده تیروئید جمع شده و به کاهش التهاب کمک میکند.
مغزیجات آجیلی
مغزیجات سرشار از سلنیوم غذایی بوده که به عملکرد بهتر تیروئید کمک میکنند.
غلات کامل
افراد مبتلا به کمکاری تیروئید دچار یبوست میشوند. غلات کامل نظیر نان، پاستا و برنج، سرشار از فیبر هستند که به مقابله با یبوست کمک میکنند.
لوبیا
لوبیا منبع غنی انرژی است که با احساس خستگی و ضعف در مشکل کمکاری تیروئید مقابله میکند. همچنین لوبیا سرشار از فیبر است که در صورت ابتلا به یبوست بسیار مفید است.
منبع: مهر
دیدگاه تان را بنویسید