مرگ تدریجی با این خوراکیها
مطالعهای جدید نشان داده است که نگهدارندههای خوراکی متداول موجب افزایش میزان برخی هورمونهای مرتبط با ریسک چاقی و دیابت میشوند.
اعتمادآنلاین| مطالعه محققان دانشگاه هاروارد نشان میدهد پروپیونات که زنجیره کوتاه اسیدچرب بوده و مانع از کپکزدگی محصولات خوراکی میشود، میتواند موجب بروز مقاومت انسولین شود.
طبق نتایج این مطالعه، قرارگیری طولانیمدت موشها در معرض این ماده شیمیایی منجر به اضافه وزن هم شد.
قبلاً محققان عنوان کرده بودند که مواد مورد استفاده برای آمادهسازی یا نگهداری مواد خوراکی ممکن است فاکتور سهیم در ابتلاء به دیابت باشند، اما این رابطه در سطح مولکولی همچنان ناشناخته بود.
«گوکان هاتامیسلیگیل»، سرپرست تیم تحقیق، در اینباره میگوید: «پی بردن به تأثیر مواد نگهدارنده بر متابولیسم در سطح مولکولی و سلولی میتواند به ما کمک کند تا به راهکاری ساده و کارآمد برای جلوگیری از اپیدمی چاقی و دیابت دست یابیم.»
محققان در مطالعات خود دریافتند این اسیدچرب به سرعت موجب فعال شدن سیستم عصبی سمپاتیک شده و در نهایت منجر به افزایش هورمونها میشود.
به گفته محققان، این هورمونها موجب میشوند سلولهای کبد موشها گلوکز بیشتری تولید کنند که مشخصه اصلی بیماری دیابت است.
در این مطالعه به نیمی از شرکتکنندگان وعده غذایی حاوی یک گرم پروپیونات و به گروه دیگر دارونما داده شد. نتایج نشان داد در مصرف کنندگان پروپیونات، افزایش چشمگیری در هورمونها مشاهده شد. این مسئله بیانگر آن است که پروپیونات «مختلکننده متابولیکی» است که موجب افزایش ریسک دیابت و چاقی در انسان میشود.
در حالیکه سازمان غذا و دارو آمریکا، پروپیونات را به عنوان یک ماده نگهدارنده ایمن در نظر میگیرد، اما یافتههای جدید بیانگر آن است که باید تحقیقات بیشتری در مورد پروپیوناتانجام شود.
منبع: مهر
دیدگاه تان را بنویسید