ساخت اولین صورت فلکی مصنوعی در جهان
حرکت ماهوارههای اینترنتی نوعی صورت فلکی مصنوعی منحصربهفرد در فضا به وجود آورده است.
اعتمادآنلاین| پس از پرتاب موفقیتآمیز 60 ماهواره پروژه Starlink به وسیله شرکت اسپیسایکس، «ایلون ماسک» مالک این شرکت اعلام کرده از نتیجه پرتاب راضی و نتیجههای خوبی به دست آورده است.
پرتاب این ماهوارهها به وسیله موشک فالکون 9 انجام شده و تنها یک ساعت پس از پرتاب ماهوارهها درمدار مورد نظر مستقرشدند و اتصال آنها به شبکه جهانی اینترنت برقرار شد.
ماهوارهها اکنون در ارتفاع 440 کیلومتری قرار دارند و به تدریج ارتفاع آنها به 550 کیلومتری خواهد رسید.
منجمان آماتور اعلام کردهاند در پرتاب ماهوارهها و استقرار آنها درفضا ردی منحصربهفرد در آسمان به وجود آمده است که مشابه بارش شهابی و حرکت دنباله دارهاست.
هدف از پروژه استارلینک، دسترسی به اینترنت مقرون به صرفه برای افراد در سراسر جهان است؛ به گفته ماسک حدود 400 ماهواره برای پوشش جزئی سراسر کره زمین و حدود 800 ماهواره برای پوشش متوسط در آینده مورد نیاز خواهد بود.
کارشناسان اعلام کردهاند حرکت این ماهوارهها نوعی صورت فلکی مصنوعی منحصربهفرد به وجود آورده است. به گفته ایلون ماسک، کمیسیون ارتباطات فدرال اجازه دسترسی اسپیسایکس برای ارسال 12000 ماهواره درمدار کره زمین را صادر کرده است.
اکنون بنا بر آمارهای جهانی حدود 2000 فضاپیمای عملیاتی درمدار کره زمین وجود دارند.
مدارهای کریپتون عملیاتی ماهوارهها از روز 25 ماه میسال جاری هر 90 دقیقه مدار حرکتی ماهوارهها را افزایش میدهد تا به نهایت ارتفاع از کره زمین برسند.
ماسک امیدوار است در صورت موفقیت این طرح، پروژه استارلینک هرساله برای شرکت اسپیس ایکس درآمدی درحدود 30 الی 50 میلیارد دلاردرپی داشته باشد که مبلغ قابل توجهی است.
اسپیس ایکس برای استفاده کاربران از صورت فلکی مصنوعی خود یک وب سایت راه اندازی کرده است.
هدف اسپیسایکس از این طرح، کسب درآمد برای توسعه و ساخت سیستم حملونقل و ساخت پایگاه برای فضانوردان راهی سیاره مریخ، بهبود موشک فضایی سوپرهوی Super Heavy و اتمام ساخت سفینه فضایی starhopper است که میتواند 100 نفر را به سیاره مریخ ارسال کند.
ماسک امیدوار است درمیانه دهه 2020 فضانوردان به سیاره مریخ ارسال شوند. استارلینک دارای رقیبهای فراوان درعرصه بین المللی است که ازآن جمله میتوان شرکتهای وانوب، تله ست و آمازون را نام برد که درنظر دارند در طرحهایی مشابه ماهوارههای ارائهکننده خدمات اینترنت به فضا پرتاب کنند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
دیدگاه تان را بنویسید