کد خبر: 312711
|
۱۳۹۸/۰۳/۲۵ ۱۴:۰۳:۰۹
| |

شناسایی عکس‌های فتوشاپی ممکن شد

محققان شرکت ادوب یک ابزار هوش مصنوعی ابداع کرده‌اند که قابلیت شناسایی تصاویر جعلی و اصلاح‌شده در ویدئوهای «دیپ‌فیک» را دارد.

شناسایی عکس‌های فتوشاپی ممکن شد
کد خبر: 312711
|
۱۳۹۸/۰۳/۲۵ ۱۴:۰۳:۰۹

اعتمادآنلاین| محققان شرکت ادوب (Adobe) یک ابزار هوش مصنوعی جدید ابداع کرده‌اند که می‌تواند تصاویر دستکاری‌شده از صورت افراد را ردیابی کند.

این ابزار می‌تواند هرگونه اصلاحی روی تصاویر که با چشم غیر مسلح قابل بررسی نیست را ردیابی کند. ابزار مذکور به خصوص برای ردیابی و بررسی تصاویر در ویدئوهای دستکاری شده «دیپ فیک» مناسب است.

ویدئوهای دیپ فیک با استفاده از یادگیری عمیقی به طور دیجیتالی کلیپ‌های صوتی جعلی را روی صورت فردی که در حال صحبت است همخوان می‌کنند. در حال حاضر انواع مختلفی از این ویدئوها با سرعت زیادی در اینترنت و شبکه‌های اجتماعی در حال انتشار است.

ادوب برای ابداع این ابزار با محققان دانشگاه برکلی در کالیفرنیا همکاری کرده است. نتیجه این همکاری پژوهشی است که در نشریه new Arxiv paper منتشر شده است.

این ابزار هوش مصنوعی هرگونه استفاده از یکی از ابزار فتوشاپ به نام Face Aware Liquify را ردیابی می‌کند. به گفته ادوب این ابزار تغییرات نامحسوسی در صورت فرد ایجاد می‌کند و در نتیجه ردیابی آنان سخت‌تر می‌شود.

علاوه برآن هوش مصنوعی می‌تواند تصاویر تغییر یافته را به حالت اولیه برگرداند.

محققان با استفاده از مخزنی حاوی هزاران تصویر جعلی به این سیستم هوش مصنوعی آموزش دادند.

شرکت ادوب در یک پست وبلاگی نوشت: هرچند ما به تأثیرات ابزارهای خلاقانه فتوشاپ و ادوب برجهان افتخار می‌کنیم اما شکاف های اخلاقی فناوری خود را نیز به رسمیت می‌شناسیم. در حال حاضر دستکاری تصاویر بسیار فراگیر شده و محتوای جعلی به طور جدی به یک مشکل تبدیل شده است.

منبع: مهر

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها