کد خبر: 332281
|
۱۳۹۸/۰۵/۲۹ ۱۰:۳۵:۰۰
| |

10 تولیدکننده برتر قهوه در جهان را بشناسید

آیا تا به‌حال به این فکر کرده‌اید قهوه‌ای که هر روز می‌نوشید، از کجا تهیه می‌شود؟

10 تولیدکننده برتر قهوه در جهان را بشناسید
کد خبر: 332281
|
۱۳۹۸/۰۵/۲۹ ۱۰:۳۵:۰۰

اعتمادآنلاین| بیش از یک میلیون نفر شب و روز تلاش می‌کنند تا بهترین دانه‌های قهوه را تهیه کنند. قهوه به راحتی در هر خاکی نمی‌تواند پرورش داده شود و نیازمند خاک، شرایط اقلیمی و دمای مناسب است.

انواع قهوه با استفاده از دانه‌های قهوه تهیه می‌شوند و قهوه دومین نوشیدنی محبوب دنیا پس از چای است و دومین کالای پرمبادله در جامعه بازرگانی است.

تردیدی وجود ندارد که در شیوه‌های فرآوری قهوه در 10 تا 20 سال گذشته پیشرفتهایی حاصل شده است و طعم‌ها و انواع قهوه که اکنون موجود هستند، می‌تواند هر شخصی را سردرگم کند. دو نوع قهوه معروف، روبوستا و عربیکا هستند. بر مبنای گزارش وب سایت ورلد اطلس، در حال حاضر 75 کشور در تولید قهوه فعالیت دارند که بزرگترین کشورهای تولیدکننده عبارتند از:

1- برزیل

برزیل بزرگترین تولیدکننده قهوه در جهان است و بیش از 150 سال است که این جایگاه را حفظ کرده است. این کشور در سال 2016 حدود دو میلیون و 595 هزار تن قهوه تولید کرد که 76 درصد آن از نوع عربیکا و 26 درصد روبوستا است و بزرگترین منطقه تحت کشت قهوه را در جهان دارد و عمده تولید این کشور در سائوپائولو، پارانا، میناس گریس و سایر ایالت‌های جنوب شرقی متمرکز شده که دما و شرایط اقلیمی مطلوبی برای تولید قهوه دارند. برزیل همچنین شیوه‌های مختلفی را برای فرآوری قهوه بکار گرفته است به عنوان نمونه، میوه‌ها زیر آفتاب خشک می‌شوند و دیگر نیازی به فرآیند شست‌و‌شو نیست. این کشور در سال 2011 بزرگترین تولیدکننده قهوه سبز در جهان بود و همچنان بدون رقیب مانده است.

2- ویتنام

اکثر دوستداران قهوه با قهوه ویتنام آشنا هستند که با ترکیب قهوه با شیر شیرین تهیه می‌شود. ویتنام در سال 1975 تنها 6000 تن تولید داشت در حالی که تولید این کشور در سال 2016 به یک میلیون و 650 هزار تن رسید. این افزایش تولید، ویتنام را دومین تولیدکننده بزرگ قهوه در جهان ساخته است.

3- کلمبیا

اگر عاشق قهوه باشید احتمالا نام قهوه کلمبیا به گوشتان خورده است. این کشور بزرگترین تولیدکننده دانه عربیکا در جهان است که گفته می‌شود قدمت آن به سال 1790 برمی‌گردد. دما و اقلیم خاصی برای تولید قهوه مناسب است و پس از سال 2010 کلمبیا شاهد تغییرات چشمگیری در آب و هوا بود که روی تولید قهوه تاثیر گذاشت. همچنین در طعمهای استاندارد قهوه‌ای که در این کشور پرورش داده می شود، تغییر قابل توجهی صورت گرفت. تولید قهوه کلمبیا در سال 2016 به حدود 810 هزار تن رسید.

4- اندونزی

اندونزی چهارمین تولیدکننده بزرگ قهوه در جهان است و اگرچه در تولید قهوه رتبه بالایی نداشته است اما در سال 2016 به میزان 660 هزار تن تولید داشته است. همچنین موقعیت جغرافیایی این کشور که نزدیک خط استوا قرار دارد، برای تولید قهوه مناسب است. اندونزی در واقع مناطق کوهستانی زیادی دارد که که برای تولید قهوه مناسب‌ترین هستند. قهوه از سوی استعمارگران هلندی به اندونزی آورده شد و تولید آن حتی پس از پایان دوره استعمار ادامه یافت زیرا شرایط اقلیمی این کشور برای تولید قهوه بسیار مناسب بود. در حال حاضر 85 درصد از تولید اندونزی صادر می‌شود.

5- اتیوپی

اتیوپی قهوه معروف عربیکا را پرورش می‌دهد که در سراسر جهان پرطرفدار است. این کشور تولید بالایی دارد که در سال 2016 به 384 هزار تن رسید. اتیوپی بیش از 1100 سال است که قهوه تولید می‌کند و منشا اصلی قهوه عربیکا است که محبوب میلیونها نفر است. 28 درصد از صادرات سالانه اتیوپی قهوه است و 16 میلیون اتیوپیایی در این بخش مشغول به کار هستند. انواع خاصی از دانه‌های قهوه مانند لیمو، حرار و سیدامو وجود دارد که تنها در اتیوپی پرورش داده می‌شوند. تمامی حقوق و مالکیت نیز تحت نام دولت اتیوپی است.

6- هندوراس

هندوراس شرایط اقلیمی مناسبی برای تولید قهوه دارد و یکی از بهترین تولیدکنندگان قهوه ارگانیک در جهان است. اگرچه تولید این کشور شروع آهسته‌ای در حدود قرن نوزدهم داشت اما به زودی و ظرف چند دهه موفق شد در میان بزرگترین کشورهای تولیدکننده قهوه جهان جای بگیرد. هندوراس در سال 2011 بزرگترین تولیدکننده قهوه آمریکای مرکزی شد. با این حال تولید این کشور که در سال 2016 به 348 هزار تن رسید، عمدتا به مصرف داخلی می‌رسد.

7- هند

هند یک کشور زراعی بزرگ است که هزاران محصول مختلفی در آن کشت می‌شود و قهوه را نیز دربرمی‌گیرد. قهوه عمدتا در مناطق جنوبی هند و در فصل زمستان که آب و هوای مناسبی برای این محصول دارد، تولید می‌شود. تولید سالانه قهوه در هند به حدود 348 هزار تن رسیده است و قهوه توسط پرورش دهندگان کوچک و بزرگ تولید می‌شود. قهوه و چای به یک اندازه در هند محبوبیت دارد و 80 درصد آنها صادر می‌شوند.

8- اوگاندا

ارزآورترین صادرات اوگاندا قهوه است که توسط اتیوپیایی‌ها به این کشور معرفی شد و شمار زیادی از مردم اوگاندا در کسب و کار قهوه به فعالیت مشغول هستند. قهوه عمدتا در مناطق جنوبی اوگاندا تولید می شود که شامل هر دو نوع عربیکا و روبوستا است. با این حال مردم اوگاندا با مشکلات امنیتی صادراتی خاصی مواجه هستند که به کاهش مجموع صادرات منتهی شده است. آخرین آمار تولید این کشور حدود 288 هزار تن در سال 2016 بوده است.

9- مکزیک

این کشور دانه‌های قهوه مرغوب عربیکا را نزدیک منطقه ساحلی گواتمالا تولید می‌کند. مکزیک در سال 2012 با تولید 252 هزار تن قهوه، هفتمین تولیدکننده بزرگ جهان بود و در سال 2016 تولیدش به 234 هزار تن رسید. قهوه در اواخر قرن هجدهم از آنتیل به مکزیک آورده شد و تولیدش به سرعت رشد کرد و تولید بالا و صادرات در دهه 1870 محقق نشد. قهوه در دهه 1980 به ارزشمندترین محصول این کشور تبدیل شد و همچنان باقی مانده است. در حال حاضر مکزیک بزرگترین واردکننده قهوه در جهان است.

10- گواتمالا

گواتمالا کشور کوچکی است که جایگاه بالایی در صنعت قهوه دارد. تولید قهوه در گواتمالا در سال 1850 آغاز شد و هرگز متوقف نشده است. تولید این کشور در سال 2016 به 204 هزار تن بالغ شد.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها