هوش مصنوعی جایگزین اکثر مشاغل میشود
«علی امینیان» دانشآموخته مقطع دکتری از یکی از دانشگاههای مطرح آمریکایی که پس از کار در گوگل هماکنون در شرکت «ادوبی» فعالیت میکند، شرایط استارتاپها در ایران را گاه بهتر از کشورهای دیگر و آمریکا دانست.
اعتمادآنلاین| علی امینیان، دانشآموخته مقطع دکتری از یکی از دانشگاههای مطرح آمریکایی که پس از کار در گوگل هماکنون در شرکت ادوبی فعالیت میکند، شرایط استارتاپها در ایران را گاه بهتر از کشورهای دیگر و آمریکا دانست و گفت: حمایتی که دولت ما از استارتاپها انجام میدهد، در دولت آمریکا دیده نمیشود.
همه ما با شنیدن نام گوگل به یاد خدمات ارزندهای میافتیم که این غول فناوری برای ما انجام داده. از موتور جستوجوی گوگل گرفته تا اپلیکیشنهای گستردهای که برای ما به ارمغان آورده است.ایرانیان زیادی در خارج از کشور هستند که در چنین شرکتهای بزرگی همچون گوگل کار میکنند. در همین راستا با یکی از ایرانیان موفق مقیم آمریکا به گفتوگو نشستیم.
علی امینیان یکی از مهندسان موفق ایرانی که در شرکتهای بزرگ فناوری دنیا همچون گوگل و ادوبی (Adobe) کار میکند، شرایط کار برای استارتاپها و شرکتهای دانش بنیان در داخل کشور را مثبت ارزیابی کرد.علی امینیان متولد سال 1371 تهران است و معتقد است زندگی علمی خود را با انجام المپیاد کامپیوتر آغاز کرده. او توانسته در سالهای 1388 و 1389 مدال کشوری این المپیاد را کسب کند. پس از ورود به دانشگاه شریف، در رشته مهندسی کامپیوتر مقطع کارشناسی خود را گذرانده که در این دوره به افرادی که برای المپیاد کشوری و جهانی آماده میشدند هم تدریس کرده است. وی در حین تدریس روی پروژههای کوچکی همچون طراحی بازیهای موبایل هم فعالیت داشته.امینیان پس از کارشناسی، تحصیل خود را در مقطع دکتری رشته علوم کامپیوتر دانشگاه نورث ایسترن (Northeastern) آمریکا ادامه داد.
علی امینیان پس از تحصیل در مقطع دکتری، کار خود در گوگل را با کارآموزی آغاز کرد و در پروژه GeoAR گوگل مپ شرکت کرد تا پس از انجام دوره کارآموزی به تیم گوگل برین (GoogleBrain) وارد شد.
بنابر اعلام گوگل در کنفرانس عمومی امسال، هدف از انجام پروژه GeoAR این است که در برنامه گوگلمپ فقط از نقشه استفاده نشود و بتوان از دوربین و فناوری واقعیت افزوده استفاده کرد تا موقعیت مکانی فرد به طور دقیقتری شناسایی شود و مشکلات استفاده از برنامه در حین رانندگی کاسته شود و یا افرادی ناتوان مانند نابینایان بتوانند راحتتر حرکت کنند. به گفته وی احتمال دارد این فناوری قبل از یک سال عرضه شود.
امینیان در این رابطه اظهار کرد: روال کار در سیلیکون ولی به نوعی است که معمولا پرسنل بیشتر از چند سال در یک شرکت نمیمانند و مداوماً جابهجایی صورت میگیرد که هدف از این کار انتقال تجربیات است. البته تمامی کارکنان از این بابت خوشحال هستند و قراردادها به نوعی نوشته میشود که پرسنل میتوانند در هر زمان که تمایل داشتند از شرکت بروند که البته این اقدام متقابلاً از سوی شرکت هم انجام میشود. او تنها شرایط ورود به گوگل را داشتن صلاحیت علمی دانست و گفت: شرکت گوگل به هیچ وجه به نژاد، سن، ملیت، جنسیت، مذهب و دیگر ویژگیهای شخصی کارمندان خود کاری ندارد.
امینیان که به طور تخصصی روی هوش مصنوعی و یادگیری ماشین کار میکند، گفت: اصولاً تمام کارهایی که در حوزه هوش مصنوعی انجام میشود، از آمریکا و گوگل شروع میشود و کمکم گسترش مییابد. اتفاقی که هماکنون در این حوزه میافتد هم این است که هوش مصنوعی و یادگیری ماشین جایگزین اکثر شغلها میشود و همهچیز به سمت خودکار بودن پیش میرود.
این مهندس ایرانی ادامه داد: این هنوز اول راه است و در آینده کار پیدا کردن بسیار دشوارتر خواهد شد. به عنوان مثال، امروزه شغلهایی وجود دارد که در گذشته به دلیل عدم وجود ماشینها و دستگاهها وجود نداشت. بنابراین در آینده کمتر میتوان شغلی را پیدا کرد که رباتها قادر به انجام آنها نباشند.وی تصریح کرد: کاملا این احتمال وجود دارد که در آینده یک حاکمیت نسبی توسط یادگیری ماشین و رباتها پیش بیاید که این امر هم قطعاً عمدی خواهد بود. یعنی خود انسانها به این نتیجه میرسند که اگر رباتها در برخی خدمات حاکم باشند، بهتر است.
امینیان با مثبت ارزیابی کردن این اتفاق گفت: شاید در ابتدا حاکمیت رباتها، برای انسانها خوشایند نباشد ولی قطعاً در آینده به نفع همه ما خواهد بود. محققان هم امروزه تلاش میکنند که برای هوش مصنوعی قوانینی وضع کنند که اطمینان پیدا کنند برخی خطرها ما را تهدید نخواهد کرد. به عنوان مثال حس حاکمیت و قدرتطلبی نباید در رباتها به وجود آید و یا اینکه رباتها نباید توانایی به وجود آوردن موجودی شبیه خود را داشته باشند. بنابراین بروز چنین اتفاقاتی خطرناک خواهد بود.
به گفته امینیان، هماکنون گوگل در نقطه بسیار خوبی قرار دارد و به زودیزود هم به عنوان یک غول هوش مصنوعی شناخته خواهد شد. همانطور که دستیار گوگل تنها به خاطر هوش مصنوعی از رقبای خود همچون سیری شرکت اپل و الکسا شرکت آمازون پیشی گرفته و امسال هم به عنوان دستیار برتر انتخاب شد.
امینیان کپیبرداری برخی از استارتاپهای ایرانی موفق از نمونههای خارجی را مثبت ارزیابی کرده و تاکید کرد، امروزه ما در دنیا شاهد هستیم که بیش از حد به بحث نوآوری پرداخته میشود. در ایران هم اتفاق درستی میافتد و واقعیت این است که ما در بسیاری از فناوریها از دیگر کشورها عقبتر هستیم. اگر استارتاپی هم از نمونههای خارجی خود الگوبرداری کند و موفق شود، چرا که نه، در این صورت کپیبرداری امری مثبت و عامل موفقیت است. چرا که اینگونه کار راحتتر است و میتوان روی مشکلات دیگر تمرکز کرد.
وی ادامه داد: من با بسیاری از صاحبان استارتاپهای ایرانی که از نمونههای خارجی کپی کردهاند، دوست هستم و میدانم که این افراد، سالها زحمت کشیدهاند و با داشتن سواد، علم و هنر توانستهاند در این کار موفق شوند.
این مهندس ایرانی با بررسی تفاوتهای شرایط استارتاپها در داخل و خارج از کشور گفت: من برای راهاندازی استارتاپها در ایران مشکل زیادی نمیبینم و در ایران هیچ عامل بازدارندهای برای موفقیت وجود ندارد. گاهی اوقات ما دنبال بهانههایی میگردیم که خود را توجیه کنیم. به نظر من هر اتفاق مثبتی که میتواند در خارج از کشور بیفتد، مشابه آن در داخل هم اتفاق میافتد. فقط ممکن است ما در برخی مسائل ضعف داشته باشیم.
منبع: تسنیم
دیدگاه تان را بنویسید