کد خبر: 349781
|
۱۳۹۸/۰۷/۱۷ ۱۵:۰۹:۲۲
| |

3 محقق برنده نوبل شیمی شدند

سه محقق به صورت مشترک برنده نوبل شیمی 2019 شدند.

3 محقق برنده نوبل شیمی شدند
کد خبر: 349781
|
۱۳۹۸/۰۷/۱۷ ۱۵:۰۹:۲۲

اعتمادآنلاین| کمیته نوبل، جان بی گوداناف، ام استنلی ویتینگهام و آکیرا یوشینو را به عنوان برنده نوبل شیمی در سال 2019 معرفی کرد.

این جایزه برای توسعه باتری‌های لیتیوم یونی قابل شارژ به این سه نفر به صورت مشترک تعلق گرفت.

باتری‌های لیتیوم یونی انقلابی در زندگی انسان ایجاد کردند و امروزه در همه جا از موبایل ها گرفته تا لپ تاپ و وسایل نقلیه الکتریکی استفاده می شوند. تحقیقات برندگان نوبل شیمی 2019 بنیانی برای توسعه یک جامعه بی سیم و عاری از سوخت فسیلی ایجاد کرد.

جان بنیستر گوداناف، یک پروفسور آلمانی است. او در حال حاضر استاد مهندسی مکانیک و علوم مواد در دانشگاه تگزاس است. گوداناف متولد سال 1922 و 97 ساله است.

استنلی ویتینگهام، شیمیدان انگلیسی در سال 1944 متولد شده و هم اکنون مدیر انستیتو تحقیقات مواد و همچنین مدیر برنامه علوم مواد و مهندسی در دانشگاه بینگامتون است. این دانشگاه بخشی از دانشگاه ایالتی نیویورک است. علاوه براین ویتینگهام 77 ساله استاد شیمی همین دانشگاه نیز است.

اکیرا یوشینو نیز در سال 1948 میلادی در ژاپن متولد شده است. این شیمیدان ژاپنی یکی از اعضای شرکت «آساهی کازئی» و استاد دانشگاه Meijo است. او در حقیقت مخترع باتری‌های لیتیوم یونی نوینی است که امروز در لپ‌تاپ‌ها و موبایل‌ها استفاده می‌شود اما در اوایل دهه 1970 میلادی استنلی ویتینگهام نخستین لیتیوم باتری قابل استفاده را ابداع کرد.

در سال 2019 میلادی جان گوداناف پتانسیل باتری‌های لیتیوم یونی را دو برابر کرد. او در حقیقت شرایط مناسبی را برای تولید باتری‌های قدرتمندتر و کارآمدتر فراهم کرد.

آکیرا یوشینو موفق به حذف لیتیوم خالص در باتری شد و باتری را به طور کامل براساس لیتیوم یون ابداع کرد. باتری‌های لیتیوم یونی بودند و همین امر سبب شد گستره استفاده از آنها نیز وسیع‌تر شود.

منبع: مهر

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها