اولین «الماس در الماس» دنیا کشف شد
نخستین الماس دنیا موسوم به «ماتریوشکا»(Matryoshka) که درون خود یک الماس دیگر دارد و آزادانه در آن حرکت میکند، در روسیه کشف شد.
اعتمادآنلاین| اکثر مردم فکر میکنند که الماسها کمیابتر از آنچه هستند که در واقعیت هستند اما یک الماس خارق العاده به تازگی در روسیه کشف شده که قطعاً بسیار کمیاب است و تنها نمونهای است که تاکنون کشف شده است.
این الماس حاوی الماس دیگری است که آزادانه داخل آن حرکت میکند و به خاطر شباهت آن با عروسکهای سنتی روسی که چندین عروسک مشابه درون یکدیگر هستند، آن را الماس ماتریوشکا نام گذاشتهاند.
این الماس غیرمعمول و خارق العاده در یک معدن در شرق روسیه واقع در شهر نیوربا(Nyurba) کشف شده است.
ابعاد الماس خارجی تنها 4.8 در 4.9 در 2.8میلیمتر و الماس داخلی 6 میلیمتر مکعب است.
الماس داخلی در یک حفره به اندازه 1.9 در 2.1 در 0.6 میلیمتر فضای حرکت دارد و حجم آن 1.6 میلیمتر مکعب است.
این الماس در کل 0.62 قیراط (124/0 گرم) وزن دارد و تخمین زده میشود که الماس داخلی 0.02 قیراط (0.004 گرم) از این وزن را تشکیل دهد.
دانشمندان سازمان نیمه دولتی تحقیق و توسعه زمین شناسی الروسا(Alrosa) که معدن الماس نیوربا را اداره میکنند، الماس ماتریوشکا را در معرض تحلیل و بررسیهای مختلفی مانند طیف سنجی مادون قرمز و رامان و میکروتوموگرافی اشعه ایکس قرار داده و تخمین زدهاند که بیش از 800 میلیون سال قدمت دارد. آنها در مورد چگونگی شکل گیری این الماس چند ایده دارند که توضیح میدهد چگونه الماس داخلی در ابتدا به وجود آمده و متعاقباً در الماس خارجی محصور شده است.
اولگ کوالچوک، یکی از این دانشمندان میگوید: ما دو فرضیه اصلی داریم. طبق فرضیه اول، یک ماده معدنی از گوشته زمین در طول رشد خود یک الماس را گیر انداخته و بعداً در سطح زمین حل شده است و طبق فرضیه دوم، یک لایه از ماده الماس پلیکریستالین متخلخل به دلیل رشد فوق العاده سریع درون الماس تشکیل شده است و رشد و فرآیندهای تهاجمی گوشته آن را حل کردهاند و به این دلیل، یک الماس شروع به حرکت آزادانه در داخل الماس دیگر کرده است.
اگرچه در دنیای الماس وجود حفره و ناصافی، عیب و نقص محسوب میشود و از ارزش الماس میکاهد، اما در الماس ماتریوشکا به دلیل منحصر به فرد بودن اثر متضاد خواهد داشت.
محققان میگویند: تا آنجا که میدانیم تاکنون چنین الماسی در تاریخ معدن کاوی جهان کشف نشده است. این الماس نمونهای واقعاً بینظیر از خلق طبیعت است.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید