کد خبر: 350835
|
۱۳۹۸/۰۷/۲۰ ۱۸:۵۹:۵۳
| |

محسن آرمین، عضو کمیته علمی همایش طالقانی و زمانه ما:

اندیشه آیت‌الله طالقانی نیاز امروز ماست

عضو کمیته علمی همایش طالقانی و زمانه ما گفت: عناصر اندیشه طالقانی چون رواداری، روحیه جمع‌گرایی، تحمل مخالف و رواداری دینی و سیاسی نیاز امروز جامعه و حکومت است و مغفول ماندن همین عناصر باعث بسیاری از مشکلات و معضلات شده است.

اندیشه آیت‌الله طالقانی نیاز امروز ماست
کد خبر: 350835
|
۱۳۹۸/۰۷/۲۰ ۱۸:۵۹:۵۳

اعتمادآنلاین| محسن آرمین، عضو کمیته علمی همایش طالقانی و زمانه ماعصر شنبه در پیش نشست همایش علمی -پژوهشی «طالقانی و زمانه» درباره نسبت میان آیت الله طالقانی و تفکر اصلاح طلبی، گفت: متاسفانه جامعه به دلایلی از یک آسیب پذیری رنج می برد و آن اختلال در فرایند انتقال تجارب بین نسلی است که مانع از این شده که این تجارب به خوبی منعکس و منتقل شود.


وی ادامه داد: شاید از این جهت حافظه تاریخی جامعه ما دچار آسیب شده است و یکی از آثار این آسیب بی‌اعتنایی و بی‌توجهی به مواریث فرهنگی و فکری است که متاسفانه وجه المصالحه اختلافات سیاسی واقع شده و باعث می‌شود آنطور که باید از بزرگان خودمان بهره نمی‌گیریم.


عضو کمیته علمی همایش «طالقانی و زمانه» افزود: آیت الله طالقانی جزو مواریث فرهنگی ماست اما شخصیت هایی مانند طالقانی صرفا میراث فرهنگی نیستند بلکه نقش بیشتری در ایجاد هویت تاریخی برای جامعه ما ایفا می کنند.


آرمین خاطرنشان کرد: برخی از خصوصیات، اخلاق، منش و رفتار و اندیشه‌های مرحوم طالقانی حاوی درس ها، نمادها و راهگشایی است که به گمان من جامعه ما امروز هم به آن نیاز دارد.


وی عنوان کرد: بسیاری از مسائل و معضلات امروز ما عینا مسائل و معضلات گذشته ماست گویی که تاریخ ما دائم تکرار می شود. مهمترین پرسش هایی که جامعه ما در دوره مشروطه با آن مواجه بود امروز همان پرسش‌ها مجددا مطرح است.


این فعال اصلاح طلب اظهار کرد: به گمان من شخصیت هایی چون مرحوم طالقانی که در دوره معاصر کم هم نداریم؛ اندیشه هایشان از طراوت و بالندگی برخوردار است که برای امروز ما هم الهام بخش اخلاق فردی و اجتماعی، منش فکری و نگاه جمع گرا است که سعی میکند در عین پذیرش کثرت و تفاوت‌ها و اختلافات، نوعی نگاه وحدت گرایانه داشته باشد.


آرمین اضافه کرد: شاید امروز بیش از گذشته به آموزه هایی چون رواداری، سعه صدر، آزادی خواهی، تحمل دیگران و اندیشه های ناب که از الهاماتی است که طالقانی از قرآن می گرفت، نیاز داریم.


وی با انتقاد از کم شدن، اینترنتی و «کپسولی شدن» مطالعه میان دانشجویان و نسل جوان، خاطرنشان کرد: اندیشه‌های مرحوم طالقانی، علی شریعتی و مرتضی مطهری همچنان می‌تواند برای این نسل راهگشا باشد. تصور من این است که وظیفه متفکران و اصحاب فکر جامعه است که بتوانند یک بازخوانی و نوخوانی از افکار بزرگان داشته باشند و این اندیشه‌ها را متناسب با شرایط و نیازهای جدید به روز کنند.


این فعال اصلاح طلب ادامه داد: این افراد فرزندان زمان خودشان هستند اما همواره در اندیشه متفکران عناصر و گوهرهایی وجود دارد که می‌تواند فراتر از نسل و زمان خودشان هم قابل بازخوانی، بازنگری و ارائه باشد. امثال مرحوم طالقانی برای امروز ما حرف و پیام دارند و اساسا عنوان این همایش با همین هدف انتخاب شده است.


آرمین خاطرنشان کرد: امروز جامعه ما به ویژه نسل جوان، گرفتار وضعیت واکنشی شده است یعنی بیشتر مواضع و مسائل فکری و اعتقادی آنها به دلایل مختلف جنبه انفعالی دارد و افراط و تفریط‌ها در جامعه کاملا مشاهده می‌شود.


وی تصریح کرد: عناصری که در اندیشه امثال طالقانی وجود دارد مانند رواداری، روحیه جمع گرایی، تحمل مخالف و رواداری دینی و سیاسی امروز هم نیاز جامعه و حکومت است و مغفول ماندن این عناصر متاسفانه باعث بسیاری از مشکلات و معضلات در جامعه شده است.


همایش علمی -پژوهشی "طالقانی و زمانه ما"(به مناسبت چهلمین سال درگذشت آیت الله سید محمود طالقانی) 21 و 22 آبان ماه 98 در کتابخانه ملی برگزار می‌شود.

منبع: ایرنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها